Problem z rozmiarem przy szukaniu kombinezonu
• Strona 1 z 1
Problem z rozmiarem przy szukaniu kombinezonu
Dobry, zacznę od tego że mam około 170-172 cm wzrostu i ąż (ironia) 55 kilo wagi. Budżet jaki mogę przeznaczyć to maksymalnie 2500. Miało być 1500-1600 lecz podwyższyłem go ze względu na problem z rozmiarem na mnie.
Szukam kombi ze skóry (texa nie biorę pod uwagę) 2 częściowego (śpoichy odpadają) do jazdy najczęściej sportowej lecz nie typowo torowej.
Do tej pory mierzyłem już sporo od Tshula r48 który na mnie po prostu wisiał, daje sobie rękę uciąć że na wieszaku lepiej leżał niż na mnie.
RST tracktech oraz slice r48 mierzyłem, niestety w portkach wyglądałem jak by mi ktoś założył dresy po dziadku - wszędzie luźno.
Revit stellar r46 - ten kombiak leżał lepiej niż idealnie i gdybym tylko miał te 3 tysie na niego to nie było by tego tematu był, on po prostu obłędny i leżał lepiej niż idealnie a po 20 minutach w nim spędzonych nawet go polubiłem żeby nie powiedzieć zakochałem. Szukałem go też poza granicami kraju niestety nigdzie nie znalazłem w takiej cenie abym się zmieścił w budżecie.
Sporo modeli w fajnych cenach widziałem na fc-moto.de ale niestety żadnego w moim budżecie nie mogę znaleźć do przymiarki w Krakowie (przykładowo alpine sg-1). Lub też w drugą stronę czyli jeśli jest do przymiarki w Krakowie to nie ma tego za granicą w tym rozmiarze i/lub kwocie jaką posiadam (tak jak Revit)
Teraz pytanie czy ktoś ma jakieś pomysły odnośnie modeli których poszukiwać? Tak jak pisałem wcześniej, nie boję się kupować za granicą ale najpierw musiał bym znaleźć swój rozmiar.
Szukam kombi ze skóry (texa nie biorę pod uwagę) 2 częściowego (śpoichy odpadają) do jazdy najczęściej sportowej lecz nie typowo torowej.
Do tej pory mierzyłem już sporo od Tshula r48 który na mnie po prostu wisiał, daje sobie rękę uciąć że na wieszaku lepiej leżał niż na mnie.
RST tracktech oraz slice r48 mierzyłem, niestety w portkach wyglądałem jak by mi ktoś założył dresy po dziadku - wszędzie luźno.
Revit stellar r46 - ten kombiak leżał lepiej niż idealnie i gdybym tylko miał te 3 tysie na niego to nie było by tego tematu był, on po prostu obłędny i leżał lepiej niż idealnie a po 20 minutach w nim spędzonych nawet go polubiłem żeby nie powiedzieć zakochałem. Szukałem go też poza granicami kraju niestety nigdzie nie znalazłem w takiej cenie abym się zmieścił w budżecie.
Sporo modeli w fajnych cenach widziałem na fc-moto.de ale niestety żadnego w moim budżecie nie mogę znaleźć do przymiarki w Krakowie (przykładowo alpine sg-1). Lub też w drugą stronę czyli jeśli jest do przymiarki w Krakowie to nie ma tego za granicą w tym rozmiarze i/lub kwocie jaką posiadam (tak jak Revit)
Teraz pytanie czy ktoś ma jakieś pomysły odnośnie modeli których poszukiwać? Tak jak pisałem wcześniej, nie boję się kupować za granicą ale najpierw musiał bym znaleźć swój rozmiar.
- lukas31581
- Świeżak
Zmierzyłem sam siebie i aż mi ręce opadły..
Wzrostu około 172 cm
Waga 55 kg
Klatka 90 cm
Pas 79 cm
Udo 48 cm
Łydka 32 cm
Ramie (miejsce gdzie większość ma bicepsa) szalone 26 cm
Jednym słowem chłop jak dąb!
W sobotę zrobię jeszcze raz rundkę po sklepach i zobaczę co wyjdzie właśnie z mieszania rozmiarów / modeli
Wzrostu około 172 cm
Waga 55 kg
Klatka 90 cm
Pas 79 cm
Udo 48 cm
Łydka 32 cm
Ramie (miejsce gdzie większość ma bicepsa) szalone 26 cm
Jednym słowem chłop jak dąb!
W sobotę zrobię jeszcze raz rundkę po sklepach i zobaczę co wyjdzie właśnie z mieszania rozmiarów / modeli
Ostatnio edytowano 26/2/2014, 19:43 przez lukas31581, łącznie edytowano 1 raz
- lukas31581
- Świeżak
Właśnie coraz częściej myślę o damskim kombi sportowym ponieważ baardzo ciężko znaleźć coś na mnie.. Żałuję tylko że tego Revita nie mogę nigdzie wyszukać w dobrej cenie bo leżał na mnie lepiej niż idealnie
Na ten moment wypatrzyłem
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_ ... -3099725-9
Na ten moment wypatrzyłem
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_ ... -3099725-9
- lukas31581
- Świeżak
Miałem podobny problem tyle że 185cm wzrostu i 70kg wagi (na szczęście już trochę więcej). Mierzyłem rózne kombiaki alpiny dainese itp i żaden rozmiarowo nie przypasował mi tak jak Berik. Nie pamiętam dokładnie który model bo już go pogoniłem ale ogólnie rozmiarówka tej marki najbardziej mi przypasowała.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Zamówiłem tego alpine z linka wyżej SG-1. Niby do 5 dni ma być dostępny tak więc.. Wybrałem pobranie więc jak nie będą go mieli to po prostu anuluję zamówienie bez czekania na przelewy itp. Do niego jeśli uda się zakupić zainwestuję we wkładkę na plecy. Mimo wszystko jako starszy rocznik jestem pełen obaw czy faktycznie będą go mieli na stanie.. Jeśli nie to chyba faktycznie poszukam damskich bo już powoli mam dosyć. Od miesiąca szukam czegoś na mnie i nawet nie jest problemem fason tylko sam rozmiar bo wszystko na mnie wisi. Na prawdę mam w czterech literach jak będzie wyglądał kolorystycznie chcę po prostu skórę 2 częściową która będzie na mnie pasować.
- lukas31581
- Świeżak
Właśnie do nich dzwoniłem. Przyznam że cena jaką mi wstępnie przedstawiono jest dość atrakcyjna (około 1900) poprosiłem o fotki na maila. Jeśli z alpinem nie wyjdzie to po prostu polecę do wawy i będzie na wymiar. Mam serdecznie dość dzwonienia po naście razy dziennie, wysyłania maili i myślenia czy wyrobie na sezon czy nie. Tak więc dzięki za kontakt 

- lukas31581
- Świeżak
to ci ziomal powiem ,ze mam z tym samym problem. Wzorst 171 , waga 57.
Gora na mnie miej wiecej pasuje z najmniejszych rozmiarow ale dol wisi . Koles mowil ze ogarnie mi na wiosne ze gora ostanie jaka mi sie podoba a dol z innego dobierze .
Rowniez Tschula mierzylem . Ale model 737 mi podpadl do gustu
Gora na mnie miej wiecej pasuje z najmniejszych rozmiarow ale dol wisi . Koles mowil ze ogarnie mi na wiosne ze gora ostanie jaka mi sie podoba a dol z innego dobierze .
Rowniez Tschula mierzylem . Ale model 737 mi podpadl do gustu

..
- baccari18
- Świeżak
Zobaczymy co pędzie z A* o ile będzie na stanie, jeśli nie będzie to mierzyłem Dainese laguna 44r i leżał jak powinien więc zdecyduję się pewnie na model AVRO który jest tańszy. Wszystko teraz zależy od fc-moto. Jeśli będzie A* i będzie pasował to super, jeśli nie biorę avro w rozmiarze 44i też będę zadowolony. W dodatku Avro można wyrwać już za 2800 z przesyłką lub 3150 stacjonarnie
- lukas31581
- Świeżak
No i dostałem odpowiedź.. anulowali zamówienie ponieważ nie mają na stanie tego kombi... Czyli chyba tylko dainese avro r44 za którego zaśpiewano mi 3150.. Niestety nigdzie znacząco taniej znaleźć nie mogę.. Jedna oferta za 2800 lecz różnica zaledwie (aż) 350 zeta lecz w przypadku gwarancji trzeba się bawić w wysyłki
- lukas31581
- Świeżak
ja noszę a* 48 a mam i więcej wroztu, wagi, klaty, bica i całej reszty i góra pasuje mi idealnie (w spodnaich mam mocno upięte łydy, ale kiedyś sporo biegałem, i mam pozostałości
) więc raczej a* 48 by na tobie dobrze nie leżał.
a co z tym retbike?

a co z tym retbike?
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Odnośnie Retbike czytałem różne opinie a w nich sporo negatywnych, do tego droga do wawy czyli 2000+400(bilety do wawy na 2 razy) =2400 więc... dopłacam 600 i mam Dainesa stacjonarnie.. Niebawem chyba uda mi się jeszcze przymierzyć A* 46 i zobaczę jak to wyjdzie..
- lukas31581
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe