Jak teraz jest z prawem jazdy ? Parę pytań laika ;d
• Strona 1 z 1
Jak teraz jest z prawem jazdy ? Parę pytań laika ;d
Siemka !
Na wstępie się przywitam gdyż jestem nowy, więc Siema ;d
Mam kilka pytań dot. prawka na moto ;d
Od ilu lat można zrobić prawko na moto 125ccm, i ile kosztuje, jaki jest poziom trudności itp.
Czy istnieje możliwość zrobienia prawka na moto wraz z prawkiem na auto ? Jaki jest tego koszt? Czy jest zwiększony koszt z powodu robienia obu ? Jest więcej teorii/jazd?
Dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam,
Kris
Na wstępie się przywitam gdyż jestem nowy, więc Siema ;d
Mam kilka pytań dot. prawka na moto ;d
Od ilu lat można zrobić prawko na moto 125ccm, i ile kosztuje, jaki jest poziom trudności itp.
Czy istnieje możliwość zrobienia prawka na moto wraz z prawkiem na auto ? Jaki jest tego koszt? Czy jest zwiększony koszt z powodu robienia obu ? Jest więcej teorii/jazd?
Dziękuję za odpowiedzi

Pozdrawiam,
Kris
"Gdy mówisz że coś możesz, lub czegoś nie możesz, masz rację"
"Motocykle są gorsze od ludzi, człowiek czasem wybacza błędy, motocykl nigdy"
- Kris.
- Świeżak
Wszystko znajdziesz na forum i stronie WORD, wystarczy poszukać:
http://www.scigacz.pl/Nowe,prawo,jazdy, ... 19340.html
http://www.word.poznan.pl/pl/egzaminy/r ... rawa-jazdy
[/i]
http://www.scigacz.pl/Nowe,prawo,jazdy, ... 19340.html
http://www.word.poznan.pl/pl/egzaminy/r ... rawa-jazdy
[/i]
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Åšcigacz.pl
A jeszcze mam jedno pytanie, którego nie mogę nigdzie znaleźć;/
Jak jest z tym prawkiem na samochód i na motocykl(co ilu ccm jesli mozna tak zrobic?)? Ile kosztuje? Jak wyglada egzamin ?
Jak jest z tym prawkiem na samochód i na motocykl(co ilu ccm jesli mozna tak zrobic?)? Ile kosztuje? Jak wyglada egzamin ?
"Gdy mówisz że coś możesz, lub czegoś nie możesz, masz rację"
- Kris.
- Świeżak
Jak ja robiłem prawo jazdy to robiłem właśnie oba naraz, normalnie idziesz do WORDu i mówisz, że chcesz mieć oba egzaminy w jednym dniu, po czym ustawiają Cię w godzinach tak żebyś mógł podejść do obu. Masz dodatkowe pytania na teście, i jak zdasz to egzaminy praktyczne po kolei, ja najpierw jeździłem samochodem, potem motocyklem. I w ten sposób 13 września niecały tydzień po 18 urodzinach zrobiłem sobie prezent w postaci dwóch kategorii na plastiku
Płaci się w sumie tyle co za każdą z osobna albo coś taniej. W szkołach nauki jazdy jak zapisujesz się na szkolenie z obu kategorii na pewno jest taniej.
Kiedy ja robiłem prawko to mając 18 lat zdawałem jeszcze na kategorię A. Teraz po wejściu nowych przepisów jak skończysz lat 18 i chcesz zdawać równo z B kategorię A, to będziesz mógł zdawać tylko na A2.
Jeśli serio chcesz się za to brać, idź do pierwszej z brzegu OSK i dopytaj się, tam dokładnie podadzą Ci konkretne ceny i przedstawią jak to wygląda. W każdej szkole ceny są inne.

Płaci się w sumie tyle co za każdą z osobna albo coś taniej. W szkołach nauki jazdy jak zapisujesz się na szkolenie z obu kategorii na pewno jest taniej.
Kiedy ja robiłem prawko to mając 18 lat zdawałem jeszcze na kategorię A. Teraz po wejściu nowych przepisów jak skończysz lat 18 i chcesz zdawać równo z B kategorię A, to będziesz mógł zdawać tylko na A2.
Jeśli serio chcesz się za to brać, idź do pierwszej z brzegu OSK i dopytaj się, tam dokładnie podadzą Ci konkretne ceny i przedstawią jak to wygląda. W każdej szkole ceny są inne.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
adammak napisał(a):Z prawkiem na motor sa problemy. Kolega zdawał już 3 razy i nie zdał. Ma prawo jazdy kat. B a z motorem nie może sobie poradzić.
Oblał teorię czy praktykę?
Teoria jest banałem jak się przygotujesz. Niby miało nie być podchwytliwych pytań a są niuanse nadal ale do ogarnięcia. Zaś jeśli chodzi o praktykę hmmm nadal dużo zależy od instruktora. Są WORD'y w których prawko zrobisz na "nowych zasadach" ale na "stałej trasie" a są WORD'y w którym praktyczny egzamin jest na "nowych zasadach" z wyznaczoną trasą losowo. Na tym pierwszym jak uda Ci się zrobić placyk to jesteś już w domu chociaż nie twierdzę, że ludzie tego też nie oblewają...

-
calvinklein - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość