Wbite
• Strona 1 z 1
Wbite
Witam. Jeśli rejestruje motocykl na A1 to powinien mieć on w papierach 15KM. Jeżeli w papierach mam tyle koni wbite a naprawdę będzie więcej to czy grozi mi kryminał?
Czy policja przy rutynowej kontroli może to sprawdzić?
Z góry dziękuję za odpowiedzi 

-
cioracz - Mieszkaniec forum
To jest przede wszystkim niezgodne z prawem
Jeździsz wtedy motocyklem którego nie obejmuje Twoja kategoria, i jeszcze masz przekłamania w dokumentach. Gdybym ja stanowił prawo, to dostał byś 3 tys. kary i zakaz prowadzenia wszelkich pojazdów na 5 lat.
Ehh może się kiedyś doczekam.

Ehh może się kiedyś doczekam.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
I tak na prawdę myślę, że tego wgl. nie sprawdzają. Nie słyszałem szczerze mówiąc, żeby ktoś jeżdżąc odblokowaną NSR czy inną 2t 125 miał jakikolwiek problem. Zatrzymują, patrzą w dowód, wbite 11kW, do widzenia.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
Z tymi konikami to jak z blokadami motorowerów w Polsce w sumie. Wszystko gites, dopóki Cię nie wezmą na rolki albo nie będzie wypadku. Najgorzej jest jak pojemność jest inna niż w rzeczywistości.
-
MarSen - Moderator
Niektóre przydrożne lodówki mają przecież to. W sumie to jeżdże motorowerem od dwóch lat prawie, teraz zaczynam trzeci sezon, a ani razu nie miałem kontroli. Nigdy mnie nie zatrzymali. Teraz chcę kupić NSRkę i w marcu iść na prawko, ale znajdź taką w oryginalnym malowaniu, w dobrym stanie i w okolicy jeszcze. Była jedna, wszystko porobione, oryginalne, najpiękniejsze malowanie jak dla mnie, ale ktoś mi ją sprzątnął sprzed nosa ;(
EDIT: że się tak zapytam, jakie znacie strony gdzie można kupić motocykl w Polsce? Może być na priv.
EDIT: że się tak zapytam, jakie znacie strony gdzie można kupić motocykl w Polsce? Może być na priv.
-
MarSen - Moderator
Mój fazer ma w dowodzie wbite 25 KW, w kolejnym sezonie opchnę go komuś z kat A2
Ty możesz się tłumaczyć, że nie nie byłeś świadom iż Twój pojazd posiada więcej KM, bo niby skąd masz to wiedzieć?
Ty możesz się tłumaczyć, że nie nie byłeś świadom iż Twój pojazd posiada więcej KM, bo niby skąd masz to wiedzieć?
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Åšcigacz.pl
Nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania. Jak będziesz leciał w terenie zabudowanym 150 i cię zatrzymają to powiesz, że nie wiedziałeś, że tu można tylko 50?
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
power_bit napisał(a):Mój fazer ma w dowodzie wbite 25 KW, w kolejnym sezonie opchnę go komuś z kat A2
to tak jak ja w ZZR 600 i nie mam mocy oryginalnej. Więc nieważne z jakiej była blokowana i też łapie się na A2
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości