Honda crf 250 2010 nie chce palić na zimnym silniku
• Strona 2 z 2 • 1, 2
hmm to 99% swieca. ja miałem to samo jak kupiłem moto i swieca padła. wyczysciłem odpalił potem zaczał przerywac i zdechł potem nie odpaliłem. wsadziłem inna swiece i z dotyku.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
witam.
zauwazyłem pewną zależnośc. Moto nie odpala dobrze na ciepłym silniku lecz jak juz zaskoczy. Jak zapali to mogę go zgasić i potem juz pali dobrze. Choc czasami muszę na ciepłym silniku uzyć ssania. Zauważyłem także, że mogę kopac ja przez nawet poł godziny, a jak zacznę szybko ruszac kickstarterem moto postoi chwile to wsiadam i zapalam. Dziwne. Świeca wymieniona, luzy zaworowe ok, lekko bierze olej. To wszystko co wiem na temat mojego moto. Jesli macie pomyśly to proszę o radę
zauwazyłem pewną zależnośc. Moto nie odpala dobrze na ciepłym silniku lecz jak juz zaskoczy. Jak zapali to mogę go zgasić i potem juz pali dobrze. Choc czasami muszę na ciepłym silniku uzyć ssania. Zauważyłem także, że mogę kopac ja przez nawet poł godziny, a jak zacznę szybko ruszac kickstarterem moto postoi chwile to wsiadam i zapalam. Dziwne. Świeca wymieniona, luzy zaworowe ok, lekko bierze olej. To wszystko co wiem na temat mojego moto. Jesli macie pomyśly to proszę o radę
Keep the full throttle
YAMAHA YZF 450
YAMAHA YZF 450
- Tabus
- Świeżak
to moze gaźnik masz źle ustawiony. zobacz takie cos. na zimnym silniku nacisnij dekompresator, dodaj gazu na maxa, i kopnij ( nie za mocno nie za lekko) ze 3-4 razy. potem normalnie odpalaj jak odpalasz. sprawdz czy tak szybciej załapie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No to Bardzo możliwe że silnik masz do remontu.... pierwsze crf-y na wtryskach są wadą fabryczną dlatego że owy wtrysk podaje o wiele za dużo paliwa...... o konsekwencjach chyba nie muszę mowić.... miej to na uwadze i posprawdzaj wszystko........
Honda Cr 250 2007
- zbyho222
- Świeżak
co moze byc przyczyna zbyt bogatej mieszanki ? to nie jest tragedia ;P gorzej jak by było za mało - wtedy to by była wada. lepiej jak moto dostaje za duzo niz za mało.; ja w ktmie tez podkręciłem wieksza mieszanke niz fabryka daje - ma zauwazalnie lepsze chłodzenie, i nie ma problemów z przymulaniem
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ja przy mojej yzf'ce też miałem problemy z odpaleniem, ale ubrałem buty lewą nogą oparłem się o podstawek i na stojąco na pełnej wiksie kopalem i odpalił, może jest zalany wtedy kopiesz z odprężnikiem żeby się trochę powietrza dostało do paliwa i wtedy musi odpalić za którymś
ktm lc4 625 supermoto ->yamaha yz250f 06' mod. 07'
-
piceer - Świeżak
witam koledzy mam takie pytanie jak w temacie otoz moge kupic w niemczech honde crf 450 z 2004roku za 1700 euro z tym ze motor wyglada jak by wyjechal z salonu jego wlasciciel 4 lata temu zlamal sobie miednice i od 4 lat go nie odpalal teraz go odpalil i umyl i wystawil na aukcje umowilem sie w sobote na jazde probna z tym ze uprzedzil mnie ze motor ciezko pali na zimnym silniku a jak go odstawil po wypadku to palil normalnie jaka moze byc przyczyna czy wystarczy tym motorem troche pojezdzic czy moze lepiej go nie kupowac??
- matthiasfc
- Świeżak
Cena jakaś super okazyjna nie jest. Ale jeśli moto faktycznie było od nowości mało jeżdżone i widać to po nieznacznym zużyciu i wypracowaniu elementów to myślę że warto. Ale i tak trzeba liczyć się z tym że silnik od razu na stół i zaglądamy do środka.
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
no wlasnie jesli do tej ceny dojdzie koszt za wglad do silnika pewnie jakies regulacje to wyjedzie jakies 8tys zl a za tyle to jej chyba juz nie sprzedam jak myslicie oczywiscie kupuje ja z mysla ze bede na niej jezdzil ale w razie czego chcial bym odzyskac pieniadze pozatym nie wiem czy to nie bedzie za duzy przeskok z ktm 125sx na 450crf ?
- matthiasfc
- Świeżak
dokładnie, po takim czasie duzo elementów gumowych ulega uszkodzeniu, to że np teraz akurat nie cieknie to nie znaczy że za kilka wypadów nie zacznie ;D to samo rózne częsci, jak długi czas nie odpalane olej spływa i niewiele co chroni np góre silnika przed chociazby wilgocia.
trzeba by zrobic jakis przegląd, na pewno da sie doprowadzic do stanu ze będzie odpalał z dotyku. kwestia tylko jakiego wkładu trzeba uzyc ;D czy to bedzie 500 zl a uiszczelki i pierdoły czy 2000 zł na remont
trzeba by zrobic jakis przegląd, na pewno da sie doprowadzic do stanu ze będzie odpalał z dotyku. kwestia tylko jakiego wkładu trzeba uzyc ;D czy to bedzie 500 zl a uiszczelki i pierdoły czy 2000 zł na remont
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Po mojemu tłok i komplet uszczelek na dzień dobry bez zastanowienie. Reszta jak korba itp tylko do kontroli.
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
dzwonilem jeszcze raz do goscia i tak 40mth przed wypadkiem motor przeszedl remont generalny w serwisie hondy posiada on rachunki potwierdzajace koszt remontu to 1100euro jest on drugim wlascicielem i ani on ani porzedni nie jezdzil na toze w motoze jest zamontowany tlumik arrow
- matthiasfc
- Świeżak
40mth przed wypadkiem był remont, no dobra, ale jaka pewność, że potem nie był jeżdżony, przez kogoś innego lub właściciela ?
Nie masz gwarancji, że silnik w chwili obecnej igiełka.
450-tka po SX-ie to spory przeskok, ja bym się porządnie zastanowił i przejechał się na jakieś innej CRF-ie.
Nie masz gwarancji, że silnik w chwili obecnej igiełka.
450-tka po SX-ie to spory przeskok, ja bym się porządnie zastanowił i przejechał się na jakieś innej CRF-ie.
-
Street4Fun - Bywalec
nie no nie ma co tłoka wymieniac bez sensownie
rozebrać pomierzyc i wtedy mysleć - to bym zrobił na pewno
rozebrać pomierzyc i wtedy mysleć - to bym zrobił na pewno
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
pytalem dzis w serwisie ktm opole i oni mysla ze najprawdopodobniej gaznik do czyszczenia i regulacji lub zawory doregulacji
- matthiasfc
- Świeżak
to też jest pewne jak mtoo długo stało takie pierdoły jak wymiena oleju, swiecy, filtrów, regulacja zaworów czyszczenie i regulacja gaźnika to podstawa, moze niekoniecznie wszystko od razu jest 100% wymagane ale profilaktycznie warto to zrobic
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Oj ludzie.
Od 2011 roku gość chyba sobie zdążył poradzić ze swoim problemem.
Od 2011 roku gość chyba sobie zdążył poradzić ze swoim problemem.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
ten z 2011 pewnie tak
ale z 2014 kolega ma problem czytaj nie tylko 1 post ale też ostatnie
ale z 2014 kolega ma problem czytaj nie tylko 1 post ale też ostatnie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość