motocykl na trasę po Europie na podróż poślubną
• Strona 1 z 2 • 1, 2
motocykl na trasę po Europie na podróż poślubną
Potrzebuję się dowiedziec jaki motocykl powinienem kupic dla mojej przyszłej zony na podróż po Europie. Jest to dla niej pierwszy motocykl (wczesniej jezdziła tylko na skuterach). wzrostu ma 165cm. interesuje nas raczej jakiś szosowo turystyczny motocykl. chcemy na niego przeznaczyc okolo 6-8 tyś.
- dawidus412
- Świeżak
transalp XL 650V, bandit 98r, xtz 660 tenere, xtz 750 Super Tenere,
Suzuki Bandit 600S 2001r still rolling...
-
GhastRider90 - Świeżak
GS 500 nie nadaję się w dalsze trasy, wibracje przenoszone z silnika na kierownice powodują mrowienie rąk po dłuższej jeździe, ponadto w tą podróż należało by wziąć baniak oleju na dolewkę a wersja N pozbawiona owiewki nie zapewni odpowiedniego komfortu przy większych prędkościach.
Proponuje Xj 600, motocykl nieco cięższy od GS-a ale bardzo wygodny o lepszej charakterystyce pracy.
http://otomoto.pl/yamaha-xj-600-13tkm-j ... 90113.html
Bądź CB 500 motocykl bardzo praktyczny o niskiej masie i bezawaryjny:
http://otomoto.pl/honda-cb-cb500-M3814425.html
Nie jestem przeciwnikiem GS-a 500, mało tego prawie dwa sezony na takim śmigałem i z autopsji mogę powiedzieć, że bliższe mu zdecydowanie miasto i kręcenie sporadycznie pod czerwone a niżeli jazda w dłuższej trasie.
Proponuje Xj 600, motocykl nieco cięższy od GS-a ale bardzo wygodny o lepszej charakterystyce pracy.
http://otomoto.pl/yamaha-xj-600-13tkm-j ... 90113.html
Bądź CB 500 motocykl bardzo praktyczny o niskiej masie i bezawaryjny:
http://otomoto.pl/honda-cb-cb500-M3814425.html
Nie jestem przeciwnikiem GS-a 500, mało tego prawie dwa sezony na takim śmigałem i z autopsji mogę powiedzieć, że bliższe mu zdecydowanie miasto i kręcenie sporadycznie pod czerwone a niżeli jazda w dłuższej trasie.
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Åšcigacz.pl
Jakiegoś lipnego miałeś tego GS'a jak musiałeś z baniakiem oleju jeździć Ale co racja to racja, to fajne moto jak chcesz zrobić jednodniową traskę, dojechać gdzieś w celach praktycznych, powściekać się po mieście. Ale na rajd po Europie już raczej nie bardzo.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
-
skidmarks - Stały bywalec
A tam gadacie To chyba u nas na forum obcuje parka, która śmiga na Thundercat-cie i GPZ 500 na prawdę nietęgie trasy, żeby się gdzieś pobawić na skałkach . Na wszystkim się można bawić .
Ale do tematu. Skupił bym się nad XJ600 Diversion i CB500S, ale nie przekreślał bym zupełnie GS500F, a nóż widelec akurat ten najbardziej podejdzie .
Z tym, że musisz się też liczyć z faktem, że mając mocniejsze moto, bierzesz na siebie zdecydowaną większość bagażu . Tych 3 mocno nie obładujesz, bo primo, moto zrobi się ciężkie i niedoświadczona żona będzie miała problemy żeby przy niższych prędkościach ogarnąć sprzęt, secundo, nie dysponują one jakąś kosmiczną mocą i z większym bagażem, fakt będą jechać, ale to na tym właściwie koniec .
Ale do tematu. Skupił bym się nad XJ600 Diversion i CB500S, ale nie przekreślał bym zupełnie GS500F, a nóż widelec akurat ten najbardziej podejdzie .
Z tym, że musisz się też liczyć z faktem, że mając mocniejsze moto, bierzesz na siebie zdecydowaną większość bagażu . Tych 3 mocno nie obładujesz, bo primo, moto zrobi się ciężkie i niedoświadczona żona będzie miała problemy żeby przy niższych prędkościach ogarnąć sprzęt, secundo, nie dysponują one jakąś kosmiczną mocą i z większym bagażem, fakt będą jechać, ale to na tym właściwie koniec .
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Ewentualnie BMW 650 CS - co prawda w gornej granicy budzetu, ale stworzony zostal wlasnie do tego - niezbyt doswiadczony kierowca w trasie.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
SkoQ napisał(a):Jakiegoś lipnego miałeś tego GS'a jak musiałeś z baniakiem oleju jeździć
Z baniakiem oleju nie musiałem jeździć, ale apetyt na olej miał jak każdy inny GS-500. Tak się składa, że również korzystam z forum GS 500 i opinie użytkowników są zgodne, GS chla olej i jest to normalne, w silniku zastosowano po prostu troszkę większa tolerancje.
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Åšcigacz.pl
Nie wiem ja tam cebuli po 100km miałem dość.. Długa pusta, nowa droga, a ja wydusiłem te 160km/h, podparłem się na łokciu i nudy... Nawet kobieta mnie zjechała, że przysypia
Jak fenix z popiołów
-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
miki1406 napisał(a):Nie wiem ja tam cebuli po 100km miałem dość.. Długa pusta, nowa droga, a ja wydusiłem te 160km/h, podparłem się na łokciu i nudy... Nawet kobieta mnie zjechała, że przysypia
Wymagasz z góry czegoś do czego CB500 nie jest stworzona i nie wiem o co ci chodzi. To tak jakbyś narzekał na "japonki' że sie wolno w nich biegnie.
Przecież kobieta nie wsiądzie świeża na CBR 1000 tylko dlatego żeby zwiedzić kontynent.
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
xj 600
1.w miarę nisko środek ciężkości.
2. 770mm wysokość siedziska
3. 4 cylindry (brak wibracji )
4. średnia moc- dla kobiety akurat.
5 mało awaryjny.
6. za te pieniądze będzie ładny egzemplarz
7. wygodny jak kanapa w salonie
8. Na al.... od wyboru do koloru i co drugi z kufrem ( dla kobiety przydatne )
wyglÄ…d?...... gust.....
1.w miarę nisko środek ciężkości.
2. 770mm wysokość siedziska
3. 4 cylindry (brak wibracji )
4. średnia moc- dla kobiety akurat.
5 mało awaryjny.
6. za te pieniądze będzie ładny egzemplarz
7. wygodny jak kanapa w salonie
8. Na al.... od wyboru do koloru i co drugi z kufrem ( dla kobiety przydatne )
wyglÄ…d?...... gust.....
YZF 600 Thundercat
- lukaz101
- Świeżak
cebulka jak i GS to motóry uzytkowo-turystyczne tzn. na jednodniowy wypad są fajne, do zwiedzania Europy słabe. Do codziennej jazdy, do pracy czy troszkę frajdy w sam raz
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Ja też bym się skłaniał na waszym miejscu w stronę XJ600. Świetny pancerny jak czołg motocykl i kulturalnie pracujący silniczek R4, moc także umiarkowana (60koni) więc na początek akuratnie. Myślę że to najlepsza propozycja co do waszych kryteriów.
Za tą kaskę znajdziecie piękny egzemplarz i jeszcze wam zostanie. Bedzie można kupić ciuchy, albo doposażyć motorek w jakieś kufry/sakwy, akcesoryjne szyby, siedzenia czy inne pierdółki przydatne w długich trasach
Za tą kaskę znajdziecie piękny egzemplarz i jeszcze wam zostanie. Bedzie można kupić ciuchy, albo doposażyć motorek w jakieś kufry/sakwy, akcesoryjne szyby, siedzenia czy inne pierdółki przydatne w długich trasach
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
- dawidus412
- Świeżak
a ma może ktoś z was stycznośc z tym moto?? chciałbym sie dowiedziec np. ile pali jaki koszt utrzymania w sezonie i jakie sa typowe usterki i na co zwracac uwagę podczas zakupu.
- dawidus412
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości