Zobacz wÄ…tek - Xenon HID Honda CBR 125
NAS Analytics TAG

Xenon HID Honda CBR 125

i inne małe pojemności
_________

Xenon HID Honda CBR 125

Postprzez pablo2504 » 6/2/2014, 21:39

Witam!

26 stycznia zostałem dumnym posiadaczem Hondy CBR 125 z 2008r. Motocykl ma 9 tys przebiegu. Chciałbym zalozyc do niego xenon HID, lecz nie mam bladego pojęcia jak to bedzie chodzic, czy jest duzy problem z montazem i czy w ogole jest to gra warta swieczki. Mogłby mi ktos moze doradzic jaki ewentualnie wybrac zestaw z allegro, jaka barwa jest najlepsza i czy nie stanie się nic z lampa po montazu ? Interesowało by mnie aby xenon byl na dlugich jak i na krotkich jezeli jest to mozliwe. Wiec jezeli znalazl by sie ktos kto by mógl mi to wytlumaczyc co i jak był bym naprawde wdzięczny. Z gory przepraszam jezeli była dyskusja na dany temat również z modelu z tego rocznika. Jezeli ktos ma zaufany zestaw od danego allegrowicza fajnie jakby ktos podeslal link pozdrawiam ! :)

Znalazlem cos takiego :

http://allegro.pl/h4-bi-xenon-motor-kro ... 18214.html

http://allegro.pl/komplet-xenon-h1-h3-h ... 17529.html
pablo2504
Świeżak

Postprzez SpeedyGonzales » 6/2/2014, 21:53

Chińskie zenony do zwykłego reflektora? Raz że będziesz oślepiał, za co możesz dostać od kogoś, w najlepszym wypadku mandat, dwa reflektor jest przystosowany do konwencjonalnej żarówki. Brakuje światła? Kup sobie np Philips +50 light a nie kombinuj, bo nie wierzę że nie będziesz używał tego poza drogami.
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum

Postprzez pablo2504 » 6/2/2014, 21:59

Rozumiem. Widziałem tez niebieskie zarowki Bosma o Boscha na stacji BP mozna chociaz takie cos zamontowac dla lepszego i ladniejszego swiatla?
pablo2504
Świeżak

Postprzez SpeedyGonzales » 6/2/2014, 23:05

pablo2504 napisał(a): niebieskie zarowki Bosma mozna chociaz takie cos zamontowac dla lepszego i ladniejszego swiatla?

O gustach się nie dyskutuje, ale lepszego? Proszę Cię. Ta niebieska przesłonka zabiera ok 30% procent światła. Ok 1/3 to dużo, prawda? Najlepiej kup markową, jeśli chodzi o tanie i naprawdę dobre to polecam Hella, Bosch, Osram w tej kolejności, jeśli dobre i drogie to Philipsa są chyba najlepsze na rynku.
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê