Zobacz wÄ…tek - manetka gazu ciezko chodzi-jak regulowac?
NAS Analytics TAG

manetka gazu ciezko chodzi-jak regulowac?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

manetka gazu ciezko chodzi-jak regulowac?

Postprzez cobra » 1/7/2007, 12:26

w mojej niedawno sprowadzonej f2 manetka gazu ciezko chodzi i po puszczeniu gazu nie wraca tzn ciezko chodzi i tak jak by sie blokowala. jak to regulowac? wiem ze to banalne dla niektorych ale ja dopiero zaczynam przygode z moto dlatego pytam doswiadczonych ludzi :wink:
All I Want...
Is Honda :-D
cobra
Świeżak

Postprzez Felus6 » 1/7/2007, 13:33

ja to bym zajrzał do linki gazu, przesmarował ją jakimś preparatem i powinno byc lepiej. Miałem tak za dawnych czasów w skuterze i pomogło
Felus6
Świeżak

Postprzez R1 » 1/7/2007, 14:04

gdzieś pancerz ( oplot) przytrzymuje line.... albo manetka się przyblokowuje.... to psiknij troszkę smaru, albo oleju to manetki i pancerza i będzie GiT.

Pozdr ;)

P.S Dla nie których to jest zaleta, ponieważ ułatwia wykonywanie nie którch ewolucji :)
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
R1
Bywalec

Postprzez sieniol » 3/7/2007, 07:43

WD-40 .....a może masz skręconą linkę lub jakąś pętlę....jak to nie pomoże to wymiana linki na nową...pozdro
Do pełna i na plażę.CZADU!!!
sieniol
Świeżak

Postprzez musieli » 3/7/2007, 14:25

Przyczyn może być kilka. Proponuję zdjęcie zbiornika i zobaczenie drogę przebiegu linek. Jeśli nie jest zagnieciony/załamany pancerz na jednej ani 2giej może to być kwestia zbyt "ciasnego ustawienia" - brak luzu na manetce. Wtedy trzeba troszkę "skrócić" pancerz na regulacji linki. Oczywiście nie wspominam o tym, że warto przesmarować linkę, tylko byle nie smarem do łańcucha. WD40 albo inny penetrator tymczasowo się nada.
musieli
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê