manetka gazu ciezko chodzi-jak regulowac?
• Strona 1 z 1
manetka gazu ciezko chodzi-jak regulowac?
w mojej niedawno sprowadzonej f2 manetka gazu ciezko chodzi i po puszczeniu gazu nie wraca tzn ciezko chodzi i tak jak by sie blokowala. jak to regulowac? wiem ze to banalne dla niektorych ale ja dopiero zaczynam przygode z moto dlatego pytam doswiadczonych ludzi 

All I Want...
Is Honda
Is Honda

-
cobra - Świeżak
gdzieś pancerz ( oplot) przytrzymuje line.... albo manetka się przyblokowuje.... to psiknij troszkę smaru, albo oleju to manetki i pancerza i będzie GiT.
Pozdr
P.S Dla nie których to jest zaleta, ponieważ ułatwia wykonywanie nie którch ewolucji
Pozdr

P.S Dla nie których to jest zaleta, ponieważ ułatwia wykonywanie nie którch ewolucji

Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
Przyczyn może być kilka. Proponuję zdjęcie zbiornika i zobaczenie drogę przebiegu linek. Jeśli nie jest zagnieciony/załamany pancerz na jednej ani 2giej może to być kwestia zbyt "ciasnego ustawienia" - brak luzu na manetce. Wtedy trzeba troszkę "skrócić" pancerz na regulacji linki. Oczywiście nie wspominam o tym, że warto przesmarować linkę, tylko byle nie smarem do łańcucha. WD40 albo inny penetrator tymczasowo się nada.
- musieli
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości