Dyfuzory do Hondy CR250R 1882
• Strona 1 z 1
Dyfuzory do Hondy CR250R 1882
Witam wszystkich ,,Twardzieli,, od crossów!
Po pierwsze dziękuję kolegom,którzy odpowiedzieli na mój post, znalazłem serwisówkę do Hondy. Czy może ktoś ma namiary na produkcję lub dorabianie dyfuzorów? Oryginał jest w zaporowej cenie. Chętnie kupię części do tego modelu-Honda CR250R 1982 r. pozdrawiam!
Po pierwsze dziękuję kolegom,którzy odpowiedzieli na mój post, znalazłem serwisówkę do Hondy. Czy może ktoś ma namiary na produkcję lub dorabianie dyfuzorów? Oryginał jest w zaporowej cenie. Chętnie kupię części do tego modelu-Honda CR250R 1982 r. pozdrawiam!

- TomyR75
- Świeżak
hehe kolejny który reanimuje starą crossówke - odpuść sobie na starcie. był kolega 2-3 lata temu co kupił za grosze CR ale 125, pakował walizki kasy a i tak sie sprzetem nie nacieszył bo ciągle cos siadało.
mam dyfuzor od 250tki ale nowszej 2003 rok chyba. moge ci za grosze sprzedac bo jest w słabym stanie, ale dobra baza do porozcinania i dopasowania do twojego moto. ja bym to tak załatwił, bo za wydech na zamówienie zapłącisz tyle co pewnie te moto jest warte. widziałem jak ludzie samemu robili. wycinasz 2 arkusze cienkiej blachy, w odpowiedni wymiar, tigiem zgrzewasz brzegi. zostawiasz z jednej strony otwór i trzeba wpasować jakis króciec, i podpinasz karchera ;D i rozdmuchuje i masz dyfuzor, tylko w 250tce taki pozawijany jest i nie bedzie łatwo zrobić.
i na przyszłosc pisz juz w jednym temacie
mam dyfuzor od 250tki ale nowszej 2003 rok chyba. moge ci za grosze sprzedac bo jest w słabym stanie, ale dobra baza do porozcinania i dopasowania do twojego moto. ja bym to tak załatwił, bo za wydech na zamówienie zapłącisz tyle co pewnie te moto jest warte. widziałem jak ludzie samemu robili. wycinasz 2 arkusze cienkiej blachy, w odpowiedni wymiar, tigiem zgrzewasz brzegi. zostawiasz z jednej strony otwór i trzeba wpasować jakis króciec, i podpinasz karchera ;D i rozdmuchuje i masz dyfuzor, tylko w 250tce taki pozawijany jest i nie bedzie łatwo zrobić.
i na przyszłosc pisz juz w jednym temacie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie do końca to he,he.Siedzę w sprzętach od 25 lat,reanimowałem już starsze roczniki.Ten sprzęt to stara dobra szkoła,której już nigdy na oczy w nowym wydaniu nie zobaczysz kolego!Ten sprzęt który mam to trafiłem za groszę,i nie jest tak skatowany jak większość tych sprzetów,nie jeździł wyczynowo,jest kompletny i oryginalny z jednego kawałka,warto go reanimować.Jedni lubią pozaziemskie technologie,inni rasowe maszyny,osobiście wole te drugie.Dziękuję za poradę,pomysł dobry.Pozdrawiam! Szczęśliwego Nowego!
- TomyR75
- Świeżak
wiem bo sam miałem zabytki, no i powiem że fakt sprzęt miał dusze, widac filozofie konstruktorów a nie obliczen komputerów... ale chętnie bym wypicował takie moto i postawił w pokoju, niż reanimować i jeździł. bo jednak nie ma co porównywać maszyny z 82 roku czy 2002 roku bo to jest przepaśc technologiczna i juz nie chodzi mi o to czy moto ma dusze czy jest fajne i tak dalej, tylko wykonanie, i możliwosci są duzo bardziej skierowane do kierowcy a nie kaskadera ;P powodzenia w remoncie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości