Polerka felg
• Strona 1 z 1
Polerka felg
Już jakiś czas temu pisałem o tym w HP ale zginęły mi wartościowe posty, więc robię temat, coby ludzie tutaj pisali mądre rzeczy.
Chodzi mi oczywiście o polerkę w moim przypadku rantów (na lustro). Mam czarną felę i chcę wypolerować ranty. Opony nie chce mi się ściągać (lenistwo), ale do samych rantów nie powinno być problemów.
Czego użyć, jakie pasty etc.
takie coÅ› chcÄ™: http://www.youtube.com/watch?v=HquxkvrtM4I
Chodzi mi oczywiście o polerkę w moim przypadku rantów (na lustro). Mam czarną felę i chcę wypolerować ranty. Opony nie chce mi się ściągać (lenistwo), ale do samych rantów nie powinno być problemów.
Czego użyć, jakie pasty etc.
takie coÅ› chcÄ™: http://www.youtube.com/watch?v=HquxkvrtM4I
- Kaai
- Mieszkaniec forum
potrzebne nam będą
scansol
pasta polerska (automax lub autosol)
papier wodny o różnej gradacji (600-2500)
pędzel
szpachelka drewniana lub plastikowa
wiertarka
krążki filcowe
polerowanie rozpoczynamy od usunięcia lakieru. do tego używamy scansolu ma on konsystencje żelu wiec nakładamy go pędzelkiem na felgę jednocześnie uważając aby nie wszedł w kontakt ze skorą bo można zrobić sobie kuku
po odczekaniu ok 10min zdzieramy farbę szpachelką. ta czynność powtarzamy aż do całkowitego usunięcia lakieru. niestety w niektórych przypadkach podkład nie zejdzie wtedy trzeba użyć bardziej radykalnych sposobów czyli papieru 200
.po tym zabiegu należy umyć felgę.tak przygotowaną felgę możemy zacząć polerować. zaczynamy od papieru 600 a później coraz drobniejszym aż do 2500 (oczywiście jeżeli felga niema dużych wżerów to możemy rozpocząć od drobniejszego papieru) jest to jeden z najbardziej czasochłonnych etapów. po spolerowaniu papierem powinniśmy mieć matowa powierzchnie bez żadnych grubych rys. następnie przechodzimy do polerowania pastą. do tego używamy wiertarki i filcu no i oczywiście pasty
pastę nakładamy na rant i polerujemy filcem aż do uzyskania zadowalającego efektu.
scansol
pasta polerska (automax lub autosol)
papier wodny o różnej gradacji (600-2500)
pędzel
szpachelka drewniana lub plastikowa
wiertarka
krążki filcowe
polerowanie rozpoczynamy od usunięcia lakieru. do tego używamy scansolu ma on konsystencje żelu wiec nakładamy go pędzelkiem na felgę jednocześnie uważając aby nie wszedł w kontakt ze skorą bo można zrobić sobie kuku

aprilia RSV4
-
suhy-19 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości