problem z honda cbx
• Strona 1 z 1
problem z honda cbx
mam wieli kłopot z hondą cbx 650 z 1984r.otóż jest ona po remoncie generalnym(wymienione panewki i pierscienie, wał po regeneracji). po złożeniu silnika odpaliła bez problemu.silnik chodził przez jakiś czas i nawet jeździł, ale po chwili zgasł i nie chciał odpalić.szedł tylko na pych.sprawdziłem czy jest ładowanie i było(jest cały czas). później naqwet na pych nie chciała odpalić...świece sprawdziłem i wymieniłem.rozrusznik kręci, ale nie silnik nie chce załapać i nie mam pojęcia dlaczego.zawory są samoregulujące się więc to nie to....czy ma któś pojęcie o co tu chodzi? bardzo proszę o ponmoc.a tak poza tym czy orientuje się ktoś, jaki silnik od CBX`a z 2000 roku, o pojemności większej niż 650, można wstawić do ramy 650-tki z 84r.? chodzi mi głównie o wymiary i mocowanie silnika.z góry dzięki za pomoc.pozdrawiam
- kyler
- Świeżak
Według mnie zle ustawiony rozrzad.napisz czy jak odpaliłes pierwszy raz to odpalił bez problemu.nawet jak jest ustawiony zle o jeden zabek moze chodzic ale nie musi.napisz czy moc była jak przed remontem czy osłabł po remoncie....
- MAREKSP1
- Świeżak
za pierwszym razem odpalił bez problemu....a co do mocy, to zbyt krótko chodził, żeby to stwierdzić.poza tym nie chciałem go wkręcać na zbyt duże obroty.ale w zasadzie w jeździe nie było zbyt dużej różnicy niż przed remontem, także raczej mocy nie stracił.dopiero później, jak przestał palić na jeden gar, ale to wina świecy, którą już wymieniłem
- kyler
- Świeżak
Witam. Ja tez jestem nie do końca szczesliwym posiadaczem hondy cbx650 i wiem, ze jak czasem dlugo sie kreci na rozuszniku bez rezultatu to ten dziwaczny modul zaczyna wariowac tz daje iskre tylko na 2 cylindry. Natomias u mnie silnik zapala ale do 4tys chodzi strasznie kulawo, dopiero powyzej zaczyna jechac, odgłos i wogole cala praca się zmienia. Nie mogę dojsc co jest, kupilem silnik z niemiec ma niecale 20tys cisnienie elegandzkie, gaznik tez po robocie choc mam wątpliwości, swiece nowe, w gaźniku wymieniłem zaworki od pływaków bo stare nie trzymały.
Proszę o jakieś porady, wskazówki gdzie szukać przyczyny:)
Proszę o jakieś porady, wskazówki gdzie szukać przyczyny:)
- Miano
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości