Zobacz wÄ…tek - Kask IXS....
NAS Analytics TAG

Kask IXS....

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Kask IXS....

Postprzez pawcyk12 » 16/1/2008, 18:31

witam

mam do sprzedania kask IXS i nie pamietam jaki to model moze ktos z Was moglby mi w tym pomoc? bylbym wdzieczny aha i moze powiedzcie mi ile moglbym za niego dostac stan oceniam na bardzo dobry w salonie Yamahy dalem za niego 560zł Obrazek

będe wdzieczny za kazda odpowiedz dziekuje
pawcyk12
Świeżak

Postprzez Zimny72 » 15/12/2013, 21:47

Podłączam się pod ten temat, co by nie tworzyć nowych: czy ktoś coś może napisać o kaskach firmy IXS? Czy waszym zdaniem warto zainwestować 600zł w kask IXS HX 275 Night?
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
Zimny72
Zimny Drań

Postprzez SkoQ » 16/12/2013, 10:02

pawcyk12 jeśli mam być szczery to każdy kto ma do wydania 300-400 zł cośkolwiek o kaskach już wie. A podstawową informacją o kasku jest to żeby nie kupować używanego. Ja bym go nie kupił choćbyś chciał za niego 20 zł... Firma nie ma nic do rzeczy. Zwyczajnie nie kupuje się używanych kasków, majtek i prezerwatyw.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
SkoQ
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Zimny72 » 16/12/2013, 12:48

A Kolega SkoQ jakiś dziś niekumaty - post pawcyk12 jest z... 16/1/2008 ;) Podłączyłem się pod jego temat, bo szukam na gwałt informacji o kaskach IXS, a szczególnie modelu HX275. :P
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
Zimny72
Zimny Drań

Postprzez SkoQ » 16/12/2013, 13:01

ahaha to sorka :D nie zwróciłem uwagi na daty zwyczajnie, zaświecił mi się temat na czerwono to odpisałem autorowi. Przepraszam za offtopic.
Mozna zapytać dlaczego akurat ten Cię zainteresował ? Jest to mało popularny kask, nie bardzo można znaleźć nawet na zagranicznych forach za 6 stów można kupić coś dużo bardziej ,,sprawdzonego".
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
SkoQ
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Zimny72 » 16/12/2013, 13:47

Dokładnie tak jak piszesz - firma IXS wydaje się być mało popularna w Polsce. Chociaż jak zacząłem kopać w necie, to znalazłem coroczne katalogi akcesoriów (ubrania, kaski, moto-bagaż) objętości takiej jak Modeka, Hein Gericke czy Spidi. Znalazłem też kilka ogólnych opinii, że firma robi ubrania motocyklowe klasy Tschul'a czy Spidi tj. bardzo dobre w stosunku do ceny. I pochodzi ze Szwajcarii, a tam raczej nie robi się tandety. Zatem chyba nie jest to firma typu "krzak", co to handluje obrandowanymi produktami chińskimi.

Kask HX 275 w malowaniu Night bardzo by mi pasował do kurtały (Spidi JK), dlatego się zainteresowałem. Ponadto w cenie 600zł mógłby być moim drugim kaskiem (mam Sharka s900c) - taki pośredni wybór pomiędzy kaskami LS2 i Lazer za 300-400zł a HJC czy Sharkiem za 800-1000zł. Poza stroną estetyczną kask wydaje się całkiem ciekawy technologicznie: blenda, 4 nawiewy na twarz, 3 wyciągi z tyłu, mikrolock, podbródek. Znalazłem też jedną ogólną opinię o kaskach IXS, że są ciche. Wszystko to do kupy spowodowało, że się zainteresowałem. Fajnie byłoby mieć też coś nietypowego w dobrej cenie.

Obrazek
Zimny72
Zimny Drań

Postprzez Zimny72 » 19/12/2013, 23:52

Przekopałem sieć i wydaje mi się, że to może być ciekawe: "szwajcarski" IXS HX 275 to nic innego jak "francuskie" Astone GTB czy Iota Curves - tyle że z innymi obrobieniami nawiewów i wyciągów. Reszta jest identyczna.

IXS HX 275
Obrazek

Astone GTB
Obrazek

Iota Curves
Obrazek

O opinie o Astonie już nie jest trudno, a nawet można gdzieniegdzie przymierzyć w PL'u. Ktoś napisał o Astone, że to "podobno" (w cudzysłowie, bo powtarzam cudze niesprawdzone informacje) spółka córka AGV. Znalazłem też opinię użytkownika, który ocenił wyżej Astona GTB od HJC IS-16. Ale w świetle poniższego testu Ioty trudno będzie w to uwierzyć:

"Iota Curves - produkt kaskopodobny" http://www.motogen.pl/Iota-Curves-produkt-kaskopodobny,7841.html (otwórz link)

Jak to jest, że Astone jest chwalony, Iota zjechana do gleby, IXS'a nikt nie zna, a wychodzi, że to produkty z jednej fabryki. Co o tym myślicie, bo mnie się zrobiło żal fajnego malowania IXS'a.
Zimny72
Zimny Drań

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê