SUZUKI GSXR 600 o co pytac
• Strona 1 z 1
SUZUKI GSXR 600 o co pytac
Chcialbym Was prosic abyscie podpowiedzieli mi o co mam sie zapytac jesli chodzi o stan techniczny motoru. Chce kupic w stanie bardzo dobrym (tak napisane jest na aukcji) + sprowadzony jest i jeszcze nie zostal zarejestrowany w Polsce. O co powinienem sie zapytac, poniewaz mam 200km po ten motorek i jesli sie rusze to chce go kupic i nie miec niespodzianek.
- WaderoS
- Świeżak
Jak pojedziesz sam i się napalisz, to nawet jakby z motocykla ciekło jak z sita, to i tak kupisz więc sam nie jedź.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
a tak z innej beczki ile już masz przejechane i na czym ?
Edit: czyli chcesz kupić ponad 100 konnego sporta a nawet nie wiesz o co pytać? odradzam takie moto na pierwszy-drugi sprzęt i każdy to potwierdzi
Edit: czyli chcesz kupić ponad 100 konnego sporta a nawet nie wiesz o co pytać? odradzam takie moto na pierwszy-drugi sprzęt i każdy to potwierdzi
Ostatnio edytowano 14/12/2013, 22:00 przez fliper210, łącznie edytowano 2 razy
-
fliper210 - Świeżak
Nie chodzi o to czy jedziesz sam czy z wujkiem tylko czy jedziesz z kimś ogarniętym w motocyklach.
Po pierwsze użyj googli - jest tam masa artykułów z wypunktowanymi rzeczami do sprawdzenia.
Po drugie zabierz ze sobą kogoś kto nie musi pytać o takie rzeczy na forum tylko podchodzi do motocykla i od razu widzi co jest nie tak i gdzie patrzeć, bo kupisz minę i kolejny temat założysz w dziale "mechanika".
Ja wychodzę z założenia, że sprzedającego nie ma co w ogóle pytać, bo i tak powie Ci to co chcesz usłyszeć i opieram się tylko na tym co widzę.
Jak już bardzo chcesz to spytaj o podstawowe rzeczy czyli czy nie ściąga, czy leżał (a nie czy jest bezwypadkowy, bo dla niektórych ślizg do nie wypadek), czy lagi proste i czy nie ciekną, czy są jakieś wycieki z silnika, czy ma komplet dokumentów itp.
Nie wiem jaki masz budżet, czego dokładnie szukasz i czy za tą kasę masz prawo oczekiwać naprawdę świetnego stanu, gdzie każda rysa wpływa na cenę, jak tak to poproś żeby podszedł do motocykla i z telefonem w łapie wymienił Ci wszystkie uszkodzenia z małymi rysami czy pęknięciami włącznie, żeby później nie było, że zapomniałem o czymś powiedzieć.
Po pierwsze użyj googli - jest tam masa artykułów z wypunktowanymi rzeczami do sprawdzenia.
Po drugie zabierz ze sobą kogoś kto nie musi pytać o takie rzeczy na forum tylko podchodzi do motocykla i od razu widzi co jest nie tak i gdzie patrzeć, bo kupisz minę i kolejny temat założysz w dziale "mechanika".
Ja wychodzę z założenia, że sprzedającego nie ma co w ogóle pytać, bo i tak powie Ci to co chcesz usłyszeć i opieram się tylko na tym co widzę.
Jak już bardzo chcesz to spytaj o podstawowe rzeczy czyli czy nie ściąga, czy leżał (a nie czy jest bezwypadkowy, bo dla niektórych ślizg do nie wypadek), czy lagi proste i czy nie ciekną, czy są jakieś wycieki z silnika, czy ma komplet dokumentów itp.
Nie wiem jaki masz budżet, czego dokładnie szukasz i czy za tą kasę masz prawo oczekiwać naprawdę świetnego stanu, gdzie każda rysa wpływa na cenę, jak tak to poproś żeby podszedł do motocykla i z telefonem w łapie wymienił Ci wszystkie uszkodzenia z małymi rysami czy pęknięciami włącznie, żeby później nie było, że zapomniałem o czymś powiedzieć.
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
- WaderoS
- Świeżak
Jeszcze jakieś pytania? bo jak nie to zamykam , zaraz się tu zacznie publiczny lincz!!!
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A