Zobacz wątek - co o tym myśleć
NAS Analytics TAG

co o tym myśleć

O wszystkim
_________

co o tym myśleć

Postprzez daniel1983z » 30/6/2007, 21:12

witam wszystkich.dlaczego wybraliście motocykl, przecież nadaje się tylko na sezon od wiosny do jesieni i tylko gdy jest ciepło i nie pada,no chyba że kogoś stać i na samochód. przeglądając różne serwisy aukcyjne i prasę napotykam ogłoszenia sprzedaży motocykli(ścigaczy) prawie nowych np 1 , 2 letnich o znikomym przebiegu , przecież motocykl kupuje się dla przyjemności pasji itp więc dlaczego ktoś kupując np nowy motor sprzedaje go po 1 ,2 latach w stanie idealnym czyżby bał sie policji mandatów itp
daniel1983z
Świeżak

Postprzez michael » 30/6/2007, 21:24

hmm... a nie sądzisz, że większość motocyklistów ma samochody? a te motocykle są sprzedawane często dlatego, że właściciele kupują nowszy model, który jest jeszcze szybszy, jeszcze lżejszy i ma więcej funkcji. prawda jest taka, że tania pasja to nie jest. a jak kogoś stać, żeby zmieniać sprzęta co roku, to czemu nie?
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
michael
Bywalec

Postprzez harry89 » 30/6/2007, 21:58

nie jest tak zle. jezdzic mozna praktycznie rzecz biorÄ…c 9 miesiecy w roku, deszcz to przy dobrym kombi zaden problem, trzeba tylko zwolnic i bardziej uwazac na drodze, temperatura tez nie jest problemem przy dzisiejszej odziezy motocyklowej. a co do sprzedawania co 2-3 lata: jesli ktos kupuje nowy motocykl to na pewno ma kasÄ™. a jesli ma kase, to stac go na kupowanie coraz szybszych maszyn co pare lat, proste ;)
Kawasaki ZX-6R
harry89
Bywalec

Postprzez zoltar » 30/6/2007, 21:59

Właśnie tak, to żaden wybór, większość ma samochody. Zawsze chciałem jeździć motocyklem bo fajnie :) wiatr wieje we włosy... i szybko można przemieszczać sie po mieście. Teraz w końcu moge sobie na to pozwolic, mama juz mi nie zabrania, żona jeździ na swoim razem ze mną, dziecko u babci, a ja co prawda włosów już nie mam :) ale wiatr nadal fajnie wieje i jest super.
zoltar
Świeżak

Postprzez Szafa » 30/6/2007, 22:09

Mówisz jak moja mama, babcia i druga babcia...
Do daniela1983z
Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
Szafa
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Pisiu » 30/6/2007, 22:15

Właśnie daniel1983z dziwnie gadasz.Kup motocykl pojezdzij i wtedy zrozumiesz,dlaczego ktoś woli motocykl a nie samochód :roll: I rzeczywiśce też mówisz jak moja babcia,bo mam tą samą babcie co szafa :lol:
Pisiu
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Szafa » 30/6/2007, 22:33

Mamy te same babcie ? :shock: :lol:

ehhehe... Nasza babka żondzi :twisted:
Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
Szafa
VIP Åšcigacz.pl

Re: co o tym myśleć

Postprzez chris_nie » 30/6/2007, 23:04

daniel1983z napisał(a):witam wszystkich.dlaczego wybraliście motocykl, przecież nadaje się tylko na sezon od wiosny do jesieni i tylko gdy jest ciepło i nie pada,no chyba że kogoś stać i na samochód.

dlaczego? bo to kocham. jezeli myslisz, ze motocykl to taka sezonowa zabawka, to po prostu jestes w bledzie.
chris_nie
Świeżak

Postprzez gumis » 30/6/2007, 23:19

wielu ludzi z tego forum mowilo, ze w ziem tez jezdzilo...cieplo sie ubierali i smigali...i pogoda ich nie odstraszala
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
gumis
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Pisiu » 1/7/2007, 00:07

gumisss napisał(a):wielu ludzi z tego forum mowilo, ze w ziem tez jezdzilo...cieplo sie ubierali i smigali...i pogoda ich nie odstraszala

No jasne,ja w listopadzie śmigałem... może wtedy jeszcze nie było śniegu,ale do szkoły jeszcze sie latało sie :D

ps daniel myśle,że już masz odpowiedz,dlaczego wybieramy motocykle :twisted:
Pisiu
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez SzpiceR » 1/7/2007, 09:52

ja go jeszcze niemam (na własnosc) a juz mi go brakuje... jak zadajesz takie pytania to widac ze cie to nie kreci zbytnio
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez R1 » 1/7/2007, 11:27

Plastik na sezon letni, a Ktm na cały rok :)

A poza tym wydaje mi się, że zazdrość Cię zżera :|

Pozdr ;)
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
R1
Bywalec

Postprzez joul » 1/7/2007, 20:36

jak się lubi motocykle to nie zwraca się uwagi na to że da się jeździć tylko sezonowo.
Na to, że motocykl jest niepraktyczny ,bo nie ma gdzie bagażu wsadzić.
Czy też na to że motocykl jest niewygodny,bo siedzenie twarde ,albo nato że motocykle są drogie.

Tu się po prostu nie myśli logicznie ,to się kocha i już i wszystkie problemy znikają.

A poza tym większość motocyklistów ma samochody, więc motorek dla przyjemności a dla praktyczności auto :D

Jedni motocykle lubią i im nie trzeba tłumaczyć dlaczego ,a inni nie lubią i ciężko jest im wytłumaczyć co takiego jest w motocyklach że się je kocha.

p.s. a nie wspomniałeś czy tobie podobaja sie motorki czy nie ,a może nie budzą w tobie żadnych uczuć, w co osobiście nie wierzę 8)

pozdro
GS500E
-----------------------------------
Obrazek (otwórz link)
joul
Świeżak

Postprzez warjatron » 2/7/2007, 11:55

stary to tak jak bys zapytal dlaczego wybiaramy kobiety a nie mezcyzn...ogranij sie, albo czyms sie jarasz, albo nie....i tyle w tym temacie
<<< Całkowity Brak Rozumu 929 '01 >>>
warjatron
Świeżak

Postprzez cdsMarcin » 2/7/2007, 15:18

Motorem jeździ się lepiej i przede wszystkim szybciej. Po co sterczeć w miejskich korkach? Do motorów trzeba mieć zamiłowanie, ja mam to po ojcu, od małego jeżdże i jeżdże jednośladami.
<a href="http://www.bezpieczny-motocyklista.info/">Obrazek</a>

<a href="http://www.emoto.com.pl/id91106.html">Na sprzedaż Aprilia RS 80/50 2001r.</a>
cdsMarcin
Bywalec

Postprzez mar111cin » 2/7/2007, 17:44

czy to jest forum bravogirl??
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Ryjek » 2/7/2007, 20:24

co za cymbał zaczął ten temat?
uwielbiam specjalistów mających zdanie na każdy temat. mają po 14 lat i widzieli motor pare razy na ulicy.
forum ścigacz.pl [przynajmniej ja to tak odbieram] jest założone z myślą o motocyklistach jeżdżących na motocyklach sportowych tzw. ścigaczach. nie na ogarach jakiś ani innych wynalazkach tylko na ścigaczach. nie jest to moja wina że posiadacze motorynek są zakompleksieni i nie potrafią się odnaleść. mylicie fora
a odnoszÄ…c siÄ™ do autora tematu to motocykle kupujemy bo :
1. lubimy je tak poprostu
2. takiego odejścia ze świateł nie ma nic w ruchu miejskim
3. zawsze jesteś szybciej niż autem
4. adrenalina
5. laski też lubią motory, a zwłaszcza motocyklistów

poza tym szpan, szybkość, wygoda i emocje.... to takie męskie
a to że kogoś kto ma motor stać na auto to chyba nic złego [ w zasadzie to jest na odwrót jest].

motory się zmienia tak samo jak auta, jeździsz i sprzedajesz i to tak żeby nie stracił dużo na wartości jeżeli kupujesz używane, albo żeby mieć cały czas nowe zależy kto ma tyle sosu na to.

Ja cymbałom na forum i nie motocyklistą mówię zdecydowane NIE !!!
tylko cebra
dcsport.pl (otwórz link)
Ryjek
Świeżak

Postprzez Lasidora » 2/7/2007, 22:08

Szafa napisał(a):Mówisz jak moja mama, babcia i druga babcia...
Do daniela1983z

moja mama tez tak zawsze mowila...babcia do tej pory nie wie wszystkiego...np ze mam wlasne moto
Lasidora
Świeżak

Postprzez CalibraHunter » 2/7/2007, 22:11

Hmmm proponuje Ryjek wrocic na strone glowna forum i przeczytac cala zawartosc tabelek - moze zauwazysz, ze to forum jest otwarte dla uzytkownikow wszystkich rodzajow motocykli... nie tylko scigaczy. Poza tym traktowanie moto jako przedmiotu szpanu i narzedzia do wyrywania blachar tez chyba jest nie w teges... Ale kazdy robi jak uwaza :/

Zreszta sama mialam nieraz watpliwosci co do uzytkowania motocykla wzgledem por roku. Fakt, ze mozna nimi jezdzic niemal przez caly rok, ma dla wielu decydujace znaczenie. Jak ktos ma na stanie jeszcze auto, to jest ok. Ale skad wiesz, czy kolega, badz inni jemu podobni moga miec i jedno i drugie?? Jak dla mnie tego typu pytania sa po prostu calkiem na miejscu dla osoby, ktora wczesniej nie miala dluzszego kontaktu z moto. Czasem trzeba sie jeszcze na te milosc popatrzec z dawka realizmu, Moj Drogi. Pozdrawiam.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
CalibraHunter
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez spazz » 3/7/2007, 07:12

pati wrocilas!!!!!! :*:*:*
spazz
VIP Åšcigacz.pl

Następna strona

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê