[Aktualności] Koniec z bezterminowym prawem jazdy
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
[Aktualności] Koniec z bezterminowym prawem jazdy
Dyskusja na temat: Koniec z bezterminowym prawem jazdy
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Koniec z bezterminowym prawem jazdy
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Koniec z bezterminowym prawem jazdy
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a co ze sławnym "prawo nie działa wstecz" ? mam bezterminowe prawko bo takie otrzymałem zdając egzamin w 100% zgodnie z obowiązującym wtedy prawem, dla czego teraz moje PRAWO do BEZTERMINOWEGO PRAWA JAZDY ma być mi odebrane? <br><hr>Krytyk
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Teraz czeka nas obowiązkowa wymiana majtek i skarpetek, a następnie badania psychiatryczne dla wszystkich oglądających TV, czyli tych co płacą abonament, bo przecież nie jest możliwe aby po takim pokazie, szyderstw, pogardy i zwykłej głupoty samemu nie dostac świra.<br><hr>Autor9438794587
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):Jest chyba błąd w dacie, powinno być 2014 <br><hr>Bongo
nie ma błędu. Ja miałem prawko kat. "B" bezterminowo. Miesiąc temu zrobiłem prawko kat."A" i już mam terminowo na obie kategorie dodatkowo musiałem zapłacić 105zł za wydanie...
-
calvinklein - Świeżak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeżeli dobrze zrozumiałem to jeśli masz bezterminowe to ono dalej będzie bezterminowe. Dopiero w przypadku zgubienia zostanie wydane na okres terminowy...<br><hr>SSAKomentatorzy napisał(a):a co ze sławnym "prawo nie działa wstecz" ? mam bezterminowe prawko bo takie otrzymałem zdając egzamin w 100% zgodnie z obowiązującym wtedy prawem, dla czego teraz moje PRAWO do BEZTERMINOWEGO PRAWA JAZDY ma być mi odebrane? <br><hr>Krytyk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Niestety miałem na B bezterminowe ale jak zrobiłem 4 miesiące temu na A2 to już mam i A2 i B termin na 15 lat...<br><hr>Kasku
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):Jeżeli dobrze zrozumiałem to jeśli masz bezterminowe to ono dalej będzie bezterminowe. Dopiero w przypadku zgubienia zostanie wydane na okres terminowy...<br><hr>SSAKomentatorzy napisał(a):a co ze sławnym "prawo nie działa wstecz" ? mam bezterminowe prawko bo takie otrzymałem zdając egzamin w 100% zgodnie z obowiązującym wtedy prawem, dla czego teraz moje PRAWO do BEZTERMINOWEGO PRAWA JAZDY ma być mi odebrane? <br><hr>Krytyk<br>
źle zrozumiałeś.
WSZYSTKIE prawka bezterminowe będzie trzeba wymienić - które zostały wydane przed 19 stycznia ponieważ po 19 stycznia wydawane były z terminem na 15 lat - cytuję:
"(cały proces wymiany będzie trwał od 2028 do 2033)"
-
calvinklein - Świeżak
Przykre, ale prawdziwe. W dzisiejszych czasach, wydawać by się mogło, że wszystko sprowadza się do pieniądza i zmierza do coraz to większej kontroli na - ludzi. Ciekawe tylko, co stanie się za kilka(naście) lat z pomysłodawcami tych idiotyzmów..? <br><hr>Malinka.i.jej.hondaKomentatorzy napisał(a):Teraz czeka nas obowiązkowa wymiana majtek i skarpetek, a następnie badania psychiatryczne dla wszystkich oglądających TV, czyli tych co płacą abonament, bo przecież nie jest możliwe aby po takim pokazie, szyderstw, pogardy i zwykłej głupoty samemu nie dostac świra.<br><hr>Autor9438794587<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak zwykle chodzi o pieniądze... w jakim celu będą wydawane nowe blankieciki? a w takim aby zapłacić ponad 100zł za kawałek plastiku który oni produkują pewnie za około 10zł i zarabiają przy tym kupę kasy, no ale czemu się dziwić przecież to Polska...<br><hr>milden70
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No dobra, koszta kosztami wszyscy płaczą, że chodzi tylko o pieniądze itp ale jak tak pojeździć i popatrzeć jak 80paro letnia babcia jedzie tamując ruch, nie widząc kompletnie co się dzieje wokoło niej i nadal prowadzi samochód bo 60 lat temu zdała prawko no to...sam miałem w rodzinie przypadek taki, że dziadek potrafił się po prostu zawiesić prowadząc-i nadal nikt takiej osobie nie zabierze prawa jazdy, bo na jakiej podstawie? Mam chociaż nadzieję, że te badania coś faktycznie zmienią a nie będą okazja do brania w łapę.<br><hr>Jarucyn
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Już w Teleexpresie powiedzieli że za wymiane bedzie trzeba zapłacić 100zł . Mam od 20lat ABCDE bezterminowe . To polska w której rządzi kur.. i złodziej . Złodziejskie państwo tylko podatki i podatki , trwonią nasze pieniądze i wiecznie im mało. Kto taką chołote wybrał do tego cyrku na Wiejskiej , napewno nie ja . Czyż za komuny nie było lepiej ? Niestety było lepiej. Posłowie powinni przechodzić badania psychotechniczne tak jak zawodowy kierowca. Jeżdżą zawodowo sporo kilometrów i to za nasze pieniądze.<br><hr>Kris
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Widziałem takie babcie, i powiem, że nie jedna lepiej jeździła niż niejeden taksówkarz. Ci to dopiero asiory. Jeżdżą po mieście na pamięć i na chama.<br><hr>orlosepKomentatorzy napisał(a):No dobra, koszta kosztami wszyscy płaczą, że chodzi tylko o pieniądze itp ale jak tak pojeździć i popatrzeć jak 80paro letnia babcia jedzie tamując ruch, nie widząc kompletnie co się dzieje wokoło niej i nadal prowadzi samochód bo 60 lat temu zdała prawko no to...sam miałem w rodzinie przypadek taki, że dziadek potrafił się po prostu zawiesić prowadząc-i nadal nikt takiej osobie nie zabierze prawa jazdy, bo na jakiej podstawie? Mam chociaż nadzieję, że te badania coś faktycznie zmienią a nie będą okazja do brania w łapę.<br><hr>Jarucyn<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Taki plastik nie wiem czy jest wart 50gr z nadrukiem, a ty mowisz o 10zl ;d<br><hr>grubsonixKomentatorzy napisał(a):Jak zwykle chodzi o pieniądze... w jakim celu będą wydawane nowe blankieciki? a w takim aby zapłacić ponad 100zł za kawałek plastiku który oni produkują pewnie za około 10zł i zarabiają przy tym kupę kasy, no ale czemu się dziwić przecież to Polska...<br><hr>milden70<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Coraz bardziej jestem za anarchią. Chyba założę partię o nazwie "Anarchia". Ciekawe jakie miałaby wyniki w wyborach.<br><hr>JacekBari
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
japitole, 15pln raz na 15 lat to nie duzo, biorac pod uwage, ze za 15 lat 100pln bedzie warte ile? tyle co dzisiejsze 30-40pln? O ile w ogotle jeszcze wtedy beda zlotowki....
Nic no pozostaje mi jak zwykle isc pod prad i wbrew tlumowi... ja uwazam ze wprowadzenie terminowego prawa jazdy to dobra decyzja. Prawie wszedzie tak jest od wielu lat w UE i jakos nikt nie narzeka.
Poza tym jakim ignorantem zamknietym w swojej oborze w pierdzichlewicach wielkich trzeba byc, zeby pisac, ze to wymysl "na sciaganie z nas kasy". TO JEST REALIZACJA DYREKTYWY UNIJNEJ!!!! ktora nota bene Polska zobowiazala sie zrealizowac juz w 2006 roku.
I pamietajcie - to nie uprawnienia traca waznosc a papier - Trzeba bedzie sie tylko PRZEBADAC! I za to jest to 100pln a nie za plasticzek.
Ale niektorzy maja widac naprawde ciezko z mysleniem.
BTW. sam mam kategorie ABCE. I nie widze przeszkod, by w 2028-2030 podleciec prywatnym statkiem kosmicznym na badania....<br><hr>UKrainiec
Nic no pozostaje mi jak zwykle isc pod prad i wbrew tlumowi... ja uwazam ze wprowadzenie terminowego prawa jazdy to dobra decyzja. Prawie wszedzie tak jest od wielu lat w UE i jakos nikt nie narzeka.
Poza tym jakim ignorantem zamknietym w swojej oborze w pierdzichlewicach wielkich trzeba byc, zeby pisac, ze to wymysl "na sciaganie z nas kasy". TO JEST REALIZACJA DYREKTYWY UNIJNEJ!!!! ktora nota bene Polska zobowiazala sie zrealizowac juz w 2006 roku.
I pamietajcie - to nie uprawnienia traca waznosc a papier - Trzeba bedzie sie tylko PRZEBADAC! I za to jest to 100pln a nie za plasticzek.
Ale niektorzy maja widac naprawde ciezko z mysleniem.
BTW. sam mam kategorie ABCE. I nie widze przeszkod, by w 2028-2030 podleciec prywatnym statkiem kosmicznym na badania....<br><hr>UKrainiec
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości