114
Zobaczcie, gruba sprawa.
Właściciela nie znam, link pojawił się na FB z prośbą o rozpowszechnienie, więc wrzucam.
viewtopic.php?p=929684#929684
Właściciela nie znam, link pojawił się na FB z prośbą o rozpowszechnienie, więc wrzucam.
viewtopic.php?p=929684#929684
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
Troszkę się pośpieszyli widzę
.
http://www.scigacz.pl/Tor,Lublin,likwid ... 22204.html
Osobiście, życzę powodzenia i spokoju ducha prezydentowi miasta i mieszkańcom pobliskiego osiedla
bo patrząc po reakcjach motocyklistów będzie im to potrzebne
.

http://www.scigacz.pl/Tor,Lublin,likwid ... 22204.html
Osobiście, życzę powodzenia i spokoju ducha prezydentowi miasta i mieszkańcom pobliskiego osiedla

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Zostało mi dwa litry oleju silnikowego motul 5100 10W40, mogę ten olej wykorzystać w kolejnym sezonie jeżeli bańka była wcześniej otwierana ? (Olej wyprodukowany w 2013)
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Ścigacz.pl
Ja mam taką zasadę, że raz otwartego płynu nie dolewam/nie wykorzystuję później gdzie indziej. Tzn jak ktoś chce to proszę weź sobie, ale do swojego moto nie wlewam. Płyn hamulcowy jest bardzo higroskopijny, wchłonięta przez niego woda raz, że drastycznie obniża temperaturę wrzenia a dwa powoduje wytrącanie rdzawego nalotu w układzie hamulcowym.
Nie po to kupuję najlepsze klocki na jakie mnie stać, przewody w oplocie, lepszy/droższy płyn, żeby psuć jego właściwości leżakowaniem w garażu i obniżać sprawność całego układu.
Wiadomo, że trzeba zauważyć różnicę pomiędzy płynem trzymanym miesiąc w ciepłym garażu a tym trzymanym do następnego sezonu w komórce, ale ja się wolę nie zastanawiać.
Przynajmniej śpię spokojnie i wiem co mam
Nie po to kupuję najlepsze klocki na jakie mnie stać, przewody w oplocie, lepszy/droższy płyn, żeby psuć jego właściwości leżakowaniem w garażu i obniżać sprawność całego układu.
Wiadomo, że trzeba zauważyć różnicę pomiędzy płynem trzymanym miesiąc w ciepłym garażu a tym trzymanym do następnego sezonu w komórce, ale ja się wolę nie zastanawiać.
Przynajmniej śpię spokojnie i wiem co mam

-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
Dlaczego miałbym niby dolewać płyn? I tym samym dlaczego ma mi go brakować w układzie? Robię to regularnie, zawsze po zakupie motocykla i z litrowej butelki zostaje mi może ze 100ml, bo jak nie rozbieram zacisków to porządnie przepłukuję nim cały układ przy odpowietrzaniu.
Nigdzie nie napisałem, że pozostałe jego składniki się starzeją tylko, że płyn chłonie wilgoć z powietrza.
Serwisy mają przemiał i taki płyn nie leży latami, więc nie ma tego co porównywać.
Na oponach też nie masz informacji, że po iluś latach lepiej zrobić z niej kwietnik w ogródku a z tym się chyba zgodzisz - tu różni się tylko ilość czasu, która musi upłynąć, bo i te 2 rzeczy mocno się różnią.
Nigdzie nie napisałem, że pozostałe jego składniki się starzeją tylko, że płyn chłonie wilgoć z powietrza.
Serwisy mają przemiał i taki płyn nie leży latami, więc nie ma tego co porównywać.
Na oponach też nie masz informacji, że po iluś latach lepiej zrobić z niej kwietnik w ogródku a z tym się chyba zgodzisz - tu różni się tylko ilość czasu, która musi upłynąć, bo i te 2 rzeczy mocno się różnią.
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
Ale jak mam go uzupełnić skoro jest prawidłowy stan? Lać aż się będzie wylewało? Nie dolewam, bo nie dopuszczam do tego żebym musiał to robić - to chyba dobrze.
Nie wiem też jakim cudem przy samej wymianie klocków musisz dolewać płynu i jak on się może wylewać (i którędy) przy wciskaniu tłoczków skoro zakładając poprzedni (zużyty już) komplet klocków tłoczki były w tym samym położeniu co teraz po założeniu nowych. W sensie, że zmienia się tylko poziom płynu w zbiorniczku a nie jego ilość.
Poza tym chyba przeoczyłeś jedno zdanie o sposobach przechowywania płynu gdzie pisałem, że jest przechowywanie i "przechowywanie".
A Ty mówisz jak typowy mechanik, który nie potrafi zrozumieć, że klient chciałby mieć wykonaną daną usługę najlepiej jak technologicznie da się to wykonać - dlatego właśnie podstawowe i te trochę bardziej skomplikowane rzeczy robię sam, bo to żadna filozofia a wiem co mam i wiem, że nie da się tego zrobić lepiej/dokładniej.
Inni mówią, że nie ma sensu np. smarować piast smarem miedzianym, bo są po szkole i tam ich nie uczono a później walisz młoty w felgę, bo się zapiekła na piaście.
Jeszcze inni składają na sylikon "bo też będzie trzymał" a ja wolę mieć uszczelkę z ASO 10zł droższą i znowu wiedzieć co mam.
Takie przykłady można by mnożyć, ale nie o to tu chodzi.
Nikomu niczego nie nakazuję, jeżeli nawet to co mówię to dla Ciebie przesada to jest to przesada w tą dobrą stronę, która będzie kogoś kosztowała 7zł w skali roku, bo w przeliczeniu tyle kosztuje wyrzucone 100ml płynu.
Nie wiem też jakim cudem przy samej wymianie klocków musisz dolewać płynu i jak on się może wylewać (i którędy) przy wciskaniu tłoczków skoro zakładając poprzedni (zużyty już) komplet klocków tłoczki były w tym samym położeniu co teraz po założeniu nowych. W sensie, że zmienia się tylko poziom płynu w zbiorniczku a nie jego ilość.
Poza tym chyba przeoczyłeś jedno zdanie o sposobach przechowywania płynu gdzie pisałem, że jest przechowywanie i "przechowywanie".
senekkorzenna napisał(a):Piszesz jak typowy koleś który przychodzi do serwisu i próbuje mi wmówić nie stworzone rzeczy.
A Ty mówisz jak typowy mechanik, który nie potrafi zrozumieć, że klient chciałby mieć wykonaną daną usługę najlepiej jak technologicznie da się to wykonać - dlatego właśnie podstawowe i te trochę bardziej skomplikowane rzeczy robię sam, bo to żadna filozofia a wiem co mam i wiem, że nie da się tego zrobić lepiej/dokładniej.
Inni mówią, że nie ma sensu np. smarować piast smarem miedzianym, bo są po szkole i tam ich nie uczono a później walisz młoty w felgę, bo się zapiekła na piaście.
Jeszcze inni składają na sylikon "bo też będzie trzymał" a ja wolę mieć uszczelkę z ASO 10zł droższą i znowu wiedzieć co mam.
Takie przykłady można by mnożyć, ale nie o to tu chodzi.
Nikomu niczego nie nakazuję, jeżeli nawet to co mówię to dla Ciebie przesada to jest to przesada w tą dobrą stronę, która będzie kogoś kosztowała 7zł w skali roku, bo w przeliczeniu tyle kosztuje wyrzucone 100ml płynu.
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
Vergon rozrzutny jesteś
ja tam trzymam podokręcane opakowania z resztkami.
potem, gdy przychodzi do odstawienia na leżakowanie zimowe, mam środki do konserwacji.

ja tam trzymam podokręcane opakowania z resztkami.
potem, gdy przychodzi do odstawienia na leżakowanie zimowe, mam środki do konserwacji.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Nie chce ktoś Panowie zegarka kupić Casio EF-507D bo mam na handel? Lekko używany, stan idealny 199PLN. http://casiostore.bg/image/cache/data/c ... 80x280.jpg
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
Na poligonie byłem w Bolesławcu.
PS: Oo ostrzeżenia mi się skasowały, podziękował hehe kiedyś za cycki się załapie pewnie jeszcze
PS: Oo ostrzeżenia mi się skasowały, podziękował hehe kiedyś za cycki się załapie pewnie jeszcze

-
-
ogladaliscie chlopakow ;d ? http://motormania.com.pl/newsy/swiat/ob ... -z-grecji/
Powiem tak, jaja to oni maja zeby takie rzeczy odpier****c
Powiem tak, jaja to oni maja zeby takie rzeczy odpier****c
-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl