Filtr K&N do R6?
• Strona 1 z 1
Filtr K&N do R6?
Czołem ekipa.
Wszyscy wiemy jak marketingowo są przedstawiane filtry tej firmy, ja jednak chciałbym spytać, czy gdzieś, ktoś się nie spotkał z jakimś motocyklowym testem porównawczym (seria vs K&N), w którym dostrzeżono by jakąkolwiek różnicę po założeniu filtra K&N.
Nie chodzi mi o moc i osiągi bo urban legends pozostaną legendami, ale bardziej o odpowiedź na pytanie, czy poza samopoczuciem właściciela coś jeszcze ulega zmianie (dźwięk silnika, reakcja na gaz,itp.).
Znam główną zaletę tego rozwiązania - jeden filtr na lata, ale z tą zaletą łączy się też jedyna wada- konieczność czyszczenia.
Pozdr.
Wszyscy wiemy jak marketingowo są przedstawiane filtry tej firmy, ja jednak chciałbym spytać, czy gdzieś, ktoś się nie spotkał z jakimś motocyklowym testem porównawczym (seria vs K&N), w którym dostrzeżono by jakąkolwiek różnicę po założeniu filtra K&N.
Nie chodzi mi o moc i osiągi bo urban legends pozostaną legendami, ale bardziej o odpowiedź na pytanie, czy poza samopoczuciem właściciela coś jeszcze ulega zmianie (dźwięk silnika, reakcja na gaz,itp.).
Znam główną zaletę tego rozwiązania - jeden filtr na lata, ale z tą zaletą łączy się też jedyna wada- konieczność czyszczenia.
Pozdr.
BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
Mogę Ci dorzucić jeszcze jedną do urban legends, że daje ale w połączeniu z przerobionym układem wydechowym, ludzie na tym jeżdżą, sam mam K&N w cebrze, mi się wydaje, że coś się poprawiło, ale ciężko stwierdzić na ile są to realne rezultaty, a ile w tym jest efektu placebo 

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
U mnie też wielkiej różnicy nie odczułem mimo iż mam K&N i sportową końcówkę. Ale dźwięk zasysanego powietrza do airboxu był wart tych pieniadzy.
Największym plusem sportowych filtrów jest to że nie rozpadają się w kontakcie z wodą czego nie można powiedzieć o papierowych.

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Black-Ghost napisał(a):U mnie też wielkiej różnicy nie odczułem mimo iż mam K&N i sportową końcówkę. Ale dźwięk zasysanego powietrza do airboxu był wart tych pieniadzy.Największym plusem sportowych filtrów jest to że nie rozpadają się w kontakcie z wodą czego nie można powiedzieć o papierowych.
No i cenowo też dobrze wypadają, bo za zwykły zapłacę 130 zł, a K&N uda się już trafić za 280zł. Kupię na próbę, choćby dla samej poprawy samopoczucia i wydłużenia listy modów...

BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości