Honda cr 125
• Strona 1 z 1
Honda cr 125
Witam mam pytanie, chcę kupić honde cr 125 z 1997 r ale nie wiem czy cylinder ma powłokę Nicasil czy zwykłą tuleję żeliwną a właściciel nie ma pojęcia.
1.Więc pytanie pierwsze z jaką powłoką cylindra wychodziły oryginalnie te hondy z tego rocznik?
2.Czy jest może jakąś możliwość sprawdzenia tego jak był bym obejrzeć ten moto lecz bez głównego rozbierania głowicy bo pewnie właściciel się nie zgodzi(nie dziwie się).
3. jak sprawdzić która to selekcja cylindra.
4.Nicasil czy tuleja żeliwna?
Sory za takie sformułowanie tego pytania ale polonistą nie będę:P
Z góry dzięki za odpowiedz.
1.Więc pytanie pierwsze z jaką powłoką cylindra wychodziły oryginalnie te hondy z tego rocznik?
2.Czy jest może jakąś możliwość sprawdzenia tego jak był bym obejrzeć ten moto lecz bez głównego rozbierania głowicy bo pewnie właściciel się nie zgodzi(nie dziwie się).
3. jak sprawdzić która to selekcja cylindra.
4.Nicasil czy tuleja żeliwna?
Sory za takie sformułowanie tego pytania ale polonistą nie będę:P
Z góry dzięki za odpowiedz.
- Riex
- Świeżak
oryginalknie jest na nicasilu
2) da się przez wydech, ale czasami trudno poznać czy to zeliwo czy nicasil. ( tak na oko tymbardzie jjak ktos by nigdy nie widział i nie miał porównania )
3) pomiarem
4) ? nie rozumiem pytania, jeżeli chodzi co lepsze to oczywiscie to lepsze jak wypuszczone zostało z fabryki czyli nicasil
2) da się przez wydech, ale czasami trudno poznać czy to zeliwo czy nicasil. ( tak na oko tymbardzie jjak ktos by nigdy nie widział i nie miał porównania )
3) pomiarem
4) ? nie rozumiem pytania, jeżeli chodzi co lepsze to oczywiscie to lepsze jak wypuszczone zostało z fabryki czyli nicasil
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
w każdej cr-ce jest nicasil czy może tylko w tych nowszych? Nicasil jest bardziej jak szkło( Jasny srebny) a tuleja ciemniejszy szary bardziej jak rysik ołówka) przynajmniej mi się tak zdaje tylko że jak jest już trochę eksploatowany to moż ebyć inaczej
A jak by jakoś wsadził magnes do cylindra dotykając powłoki dało by o radę? czy nie za bardzo? http://tablica.pl/oferta/honda-cr-125-n ... 25f8b295cc Ten motorek jest godny uwagi Wiem o tym że po zdjęciach nie oceni stanu różnych podzespołów ale chodzi mi o cenę.

Honda CR 125 2T 1999r
Honda CRF 250 4T 2007r
Honda CRF 250 4T 2007r
- Riex
- Świeżak
w nowszych, nie koniecznie, widziałem przypadki gdzie na oko mega trudno było ocenic co to było. dopiero próba z magnesem dała rezultat ( nicasil nie przyciąga, żeliwo juz tak )
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości