Zakup 2 motocykla (A2)
• Strona 1 z 1
Zakup 2 motocykla (A2)
Witam. Jako że będę robił A2 to zastanawiam się jaki motocykl wybrać
Nie będzie to pierwszy motocykl bo już jeździłem na Router Ws 50 manualu i biegi ładnie zmieniam hamować też umiem na 2 hamulce (Oczywiście mistrzem nie jestem żeby ktoś nie pomyślał ale no umiem
" Mam już 2 sezony jazdy za sobą bez żadnych wywrotek więc nie jest tak źle. W między czasie zmieniałem na 72 ccm ale się zatarło ;s Jakiś za przeproszeniem idiota z allegro sprzedał tłok z jakiegoś "gównolitu" i się stopił podczas jazdy
. Jak można zauważyć na forum pytałem się już o Hondę CBR 125
Wiem, wielu powie że to wygląda jak rower i takie tam ale ja szukam motocykla na 2 lata bo jak zdam A2 to po 2 latach będę mógł robić A i wtedy dopiero kupię coś lepszego (Yamaha R6 to jest cudo
) Motocykl to musi być 4T, 2T nawet nie wchodzi w grę, nie podoba mi się ten dźwięk tyle że mocy ma więcej no ale nie podoba mi się i nawet nie proponujcie
No więc w skrócie chcę coś 4T, na 2 lata (no max 3), w miarę żeby to jeździło, nie paliło strasznych ilości paliwa. Mogę wydać max 5 tysięcy chociaż 4 było by najlepiej.
Pozdrawiam : Rafał

Pozdrawiam : Rafał

Serce bije w tempie obrotów maszyny 

- Rafixen
- Świeżak
Eh no w sumie mój błąd .... już podaje to wszystko
Doświadczenie to jakieś nie wiem 4 tys. + raczej będzie, na Router Ws 50 (Przez chwilę 72 ccm).
Wiek: 17 , Wzrost: jakieś 174 cm, Waga: 57 kg (Tak wiem mało ale przytyję jeszcze
)
Chcę go używać do jazdy bez pasażera, turystycznie to jeździć nie za bardzo mam ochotę, wolę trochę szybciej pojeździć na krótszych trasach, fajnie by było z kumplem polatać ale nie ma za bardzo z kim tu u mnie
Mało kto się tym tak jara i wolą samochody kupować po 18...
Jeździć po terenie albo po jakimś żwirze to nie mam zamiaru
Hmm w sezonie ile chcę to sam nie wiem ile da radę i ile będę miał czasu na to ale na oko to koło 2,5 tys. było by fajnie
Na motocykl mam 4 tysiące, 5 o już taki max
W sezonie ile przeznaczyć to nie będzie raczej problemu jak coś padnie to i się naprawi heh ;]
PodobajÄ… mi siÄ™ motocykle sportowe, turystyki i enduro nie chcÄ™, naked ujdzie.
W tej chwili moją uwagę zwróciły GS500, CBR 125,YZF 125.

Doświadczenie to jakieś nie wiem 4 tys. + raczej będzie, na Router Ws 50 (Przez chwilę 72 ccm).
Wiek: 17 , Wzrost: jakieś 174 cm, Waga: 57 kg (Tak wiem mało ale przytyję jeszcze

Chcę go używać do jazdy bez pasażera, turystycznie to jeździć nie za bardzo mam ochotę, wolę trochę szybciej pojeździć na krótszych trasach, fajnie by było z kumplem polatać ale nie ma za bardzo z kim tu u mnie

Jeździć po terenie albo po jakimś żwirze to nie mam zamiaru

Hmm w sezonie ile chcę to sam nie wiem ile da radę i ile będę miał czasu na to ale na oko to koło 2,5 tys. było by fajnie

Na motocykl mam 4 tysiące, 5 o już taki max

W sezonie ile przeznaczyć to nie będzie raczej problemu jak coś padnie to i się naprawi heh ;]
PodobajÄ… mi siÄ™ motocykle sportowe, turystyki i enduro nie chcÄ™, naked ujdzie.
W tej chwili moją uwagę zwróciły GS500, CBR 125,YZF 125.

- Rafixen
- Świeżak
Myślę, że lepszym wyborem byłaby pojemność 250. Np. Kawasaki ninja 250r (może dorwiesz za 5k)
lub jakaś 500. np. suzuki gs500 lub kawa er-5. Jak chcesz pojeździć na tym 2-3 lata myślę, że powinieneś celować w pojemność 250-500. Moim zdaniem powinieneś przemyśleć gs500 lub er-5.
lub jakaś 500. np. suzuki gs500 lub kawa er-5. Jak chcesz pojeździć na tym 2-3 lata myślę, że powinieneś celować w pojemność 250-500. Moim zdaniem powinieneś przemyśleć gs500 lub er-5.
-
BlackHawk_r1 - Świeżak
To po co Ci prawko A2 skoro chcesz wsiadać na mikro cbr którą mogłeś ujeżdżać mając 16 lat i A1 ?
GS 500 bierz bez pytania, sprzedasz to bez wiekszych problemów potem i się przesiądziesz na R6 bez używania pampersa 

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Dokładnie taka jak pisze kolega wyżej 125 i to 4t ma mało mocy po miesiącu będziesz się czuł jak na skuterze z manualną skrzynią ;] A co za tym idzie będzie trzeba wysoko kręcić żeby to jechała to i spalanie będzie wysokie a taki GS to już co innego skrzynia zdecydowanie bardziej elastyczna mocy na miasto i w niedalekie trasy na pewno wystarczy z takim budżetem powinieneś coś sensownego wyrwać.
Nikt nie pyta o ciuchy zakładamy że jakieś masz ;]
PS. SkoQ chce sprzedać takie moto poszukiwania proponuje zacząć od forum zdecydowanie większa szansa na zadbane i zdrowe moto ;]
Nikt nie pyta o ciuchy zakładamy że jakieś masz ;]
PS. SkoQ chce sprzedać takie moto poszukiwania proponuje zacząć od forum zdecydowanie większa szansa na zadbane i zdrowe moto ;]
Ostatnio edytowano 14/10/2013, 11:29 przez malomi, łącznie edytowano 1 raz
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
No właśnie Ninja by była fajna o ile dorwał bym ją za 5 tys.
Nie wiem czemu celuję w CBR 125 pewnie dlatego że to mało pali i mógł bym od razu po kupnie powoli oszczędzać na R6
A jak to jest z Kawasaki ER-5 a GS 500 jakieś istotne różnice ?
Który by więcej spalił na 100km no i co wy byście wybrali ? 

A jak to jest z Kawasaki ER-5 a GS 500 jakieś istotne różnice ?

- Rafixen
- Świeżak
Żeby nie było, ze polecam GS'kę dlatego, ze ją sprzedaję. Mieszkamy od siebie trochę daleko i jak na razie szukam kogoś kto kupi ją w nieco innej kasie. Więc na lajcie
Ale w swojej okolicy coś na pewno fajnego wypatrzysz. Maleńka CBR nie oszukujmy się... nie daje rady. Te 110 km/h to męczenie tego małego moto, a dla GS'ki to lekka przelotowa prędkość z której przyjemnie hasa na wyższe numerki 

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Dokładnie 110 km/h dla tej cebry to praktycznie szczyt możliwości... Nawet nie zastanawiałbym się i brał bym GS nauczyło mnie to doświadczenie sam mam RS 125 i pali więcej niż CBR żeby to jechało trzeba kręcić w okolice 8 tyś. a co za tym idzie pali 8-10 l na 100km <wow> na ostatnim przepaleniu jeszcze 160km/h leciała ;]
PS. Myślę że kolega wysupła pare 100-ek więcej na coś ładnego moim zdaniem oszczędzenie 1000 zł jednorazowo i kupić paździocha to się nie kalkuluje.
SzukajÄ…c moto tylko w okolicy to zejdzie ze 2 lata
PS. Myślę że kolega wysupła pare 100-ek więcej na coś ładnego moim zdaniem oszczędzenie 1000 zł jednorazowo i kupić paździocha to się nie kalkuluje.
SzukajÄ…c moto tylko w okolicy to zejdzie ze 2 lata

CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
No właśnie ja nie szukam tylko w okolicy a czasu jeszcze mam trochę to na spokojnie wszystko można poczytać i popatrzyć a nie w ostatniej chwili szukać czegoś i trafić na jakąś padlinę 

- Rafixen
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość