Zobacz wÄ…tek - Kombinezon Alpinestar ?
NAS Analytics TAG

Kombinezon Alpinestar ?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Kombinezon Alpinestar ?

Postprzez FasT » 5/10/2013, 18:08

(nie było tematu)
Ostatnio edytowano 20/6/2016, 20:37 przez FasT, łącznie edytowano 1 raz
Co oczy nie widzą tego sercu nie żal..
FasT
Świeżak

Postprzez Kaai » 6/10/2013, 09:46

zależy ile masz hajsu.
jak nie szkoda, ci wydać 4k na kombiaka to bierz, jak masz 1.5k i chcesz mieć gwaizdę to sobie odpuść
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez RSSSS » 6/10/2013, 13:47

Kaai napisał(a):zależy ile masz hajsu.
jak nie szkoda, ci wydać 4k na kombiaka to bierz, jak masz 1.5k i chcesz mieć gwaizdę to sobie odpuść

A dlaczego 4k? Ostatnio przymierzałem model motegi i w promocji mogłem go mieć za jakieś 2,7k.
BMW S1000RR
RSSSS
Bywalec

Postprzez Kaai » 6/10/2013, 15:13

bo niska półka każdej drogiej marki na ogół jest g*wno warta (dla biedaków, którzy tylko chcą świecić znaczkiem). albo kupujesz porządne kombi, które jest drogie i za nie przepłacasz, albo kupujesz jakiś syf i masz gwiazdę, a w tej cenie mógłbyś mieć 4SR które byłoby lepsze.

tak samo z rękawicami, ludzie kupują jakieś a* za 300zł a po roku szwy puszczają itp. chcesz porządne rękawice z a*? daj 800zł, albo weź z innej firmy. proste.

nie da się mieć markowych ciuchów za małe pieniądze.
white/blue zipp pro 50
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez RSSSS » 6/10/2013, 16:08

Rzeczywiście Motegi to taki słaby kombiak?
BMW S1000RR
RSSSS
Bywalec

Postprzez Kaai » 6/10/2013, 16:50

przeczytałem wszystkie twoje psoty na tym forum, i nie dziwię się, że kupiłeś r6 na pierwsze moto, dziwi mnie tylko fakt, że masz więcej niż 14 lat.

do założyciela tematu, podpytaj Miczaba, on ci coś wyczaruje ;)
white/blue zipp pro 50
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez RSSSS » 6/10/2013, 17:17

Kaai napisał(a):przeczytałem wszystkie twoje psoty na tym forum, i nie dziwię się, że kupiłeś r6 na pierwsze moto, dziwi mnie tylko fakt, że masz więcej niż 14 lat.

do założyciela tematu, podpytaj Miczaba, on ci coś wyczaruje ;)

Nie wiem co ma piernik do wiatraka? Zapytałem o jakość konkretnego kombiaka, a ty wyskakujesz z jakimś dziwnym tekstem o pierwszym moto i cwaniakujesz jakbyś był wszystkowiedzący i jedyny nieomylny... :roll:

Jak kupiłeś na pierwsze moto motorynkę bo tak wypada to twój problem i musisz nauczyć się z tym żyć :wink: , a innych się na siłę nie czepiaj i po prostu skup się na merytoryce tematu.

Nie trzeba wszystkiego od razu wiedzieć lub mieć takiego ego jak ty,żeby jeździć na 2oo.

Z Michałem jestem w stałym kontakcie i jest w trakcie załatwiania dla mnie kombi z 4sr ale dopóki nie kupię to biorę różne opcje pod uwagę, więc to raczej normalne, że podpytuję.

Żeby było w temacie to motegi zrobił na mnie dużo lepsze wrażenie i jestem pewny, że nie rozjedzie się od razu na szwach tylko dlatego,że nie kosztuje worka dukatów.
BMW S1000RR
RSSSS
Bywalec

Postprzez SkoQ » 7/10/2013, 09:13

A ja mam kombiaczek demówkę, znalazłem faceta który się tym zajmuje i skonfigurował całego kombiaka, wraz z performą skóry, barwami, i tak dalej jednoczęściówka typowo torowa, z długim garbem, która jest niesamowicie wygodna.

Kaai ma rację. Powiedzmy, że masz 1500 zł i znajdziesz A* za tą kasę. w praktyce 1000 zł zapłacisz za kombiak 500 zł za logo. Tym czasem tschula za 1500 kupisz w lepszej jakości mimo że firma wcale nie jest aż tak prestiżowa. Ale jak masz własnie koło 3 kafli to spokojnie możesz się rozglądać za A*
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
SkoQ
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez martyna80 » 8/10/2013, 20:40

Ja uważam tak jak poprzednicy... nie ma dobrych modeli za małą kasę... Alpine za 1500 to tak jakby wyrzucić kasę w błoto, bo nie jest to dobry kombiak. Nie mniej jednak dziwię się też, że taka firma w ogóle produkuje kombinezony na tak niskim poziomie :/
W momentach trudnych miej zawsze nadziejÄ™ dni pogodnych
martyna80
Świeżak

Postprzez Miczab » 9/10/2013, 09:35

Może uzasadnisz dlaczego nie jest to dobry kombiak?

Tańszych modeli drogich marek wcale nie robią w innych fabrykach i z materiałów słabszej jakości. To tak jakbyś marząc o nowym audi A6 kupił sobie Golfa, bo też VAG.

Słabsze wyposażenie, mniejszy komfort, ale trwałe i minimum wymagań spełnia. Że płaci się za markę to fakt. Ale ta marka też coś znaczy (przynajmniej jeśli mówimy o wykonaniu).
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Postprzez RSSSS » 9/10/2013, 10:07

Nawet na chłopski rozum nie idzie się zgodzić, że tańszy kombiak tej samej firmy to musi być syf.

Mercedes robi auta za milion i za 100 tysięcy i to nie oznacza, że te 10 razy tańsze są 10 razy gorsze, są po prostu dla innych klientów z innymi potrzebami ale koła w nich nie odpadają na pierwszym winklu!
BMW S1000RR
RSSSS
Bywalec

Postprzez malomi » 9/10/2013, 10:23

Dokładnie denerwuje mnie takie pisanie że A* wg jest do dupy a ta z niżej półki to już wg kicha i padaka i płacisz tylko za znaczek konkurencja na rynku jest duża i nie każdego stać na kombi za 5k a wiec jeżeli firma nastawiła by się tylko na zaopatrywanie klientów z grubszymi portfelami pewnie już by nie istniała bo ile osób kupi kombi za 5k >? A wiec robią też rzeczy w przystępniejszej cenie dla ogółu i to działa dokładnie na takiej samej zasadzie co wyposażenie auta dokładasz 10k i masz klimę dokładasz kolejne 5k i masz car audio... Oczywiście zgadzam się że kupując A* płacisz za działania marketingowe znaczek itp. ale nie piszmy że to co tańsze to g...no bo nie sądzę żeby taka firma psuła sobie w taki sposób renomę z ekonomicznego punku widzenie było by to bez sensu raz cygan przez wieś przechodzi...

Ps. Jeżeli żałujesz parę złoty więcej za znaczek to nie kupuj nikt cię nie zmusza ale nie pisz że te ciuch są do niczego bo ty takich nie masz... Nie ukrywam że osobiście poza bezpieczeństwem jakie dany ciuch oferuję drugim kryterium wyboru jest wygląd i dlatego wolę dołożyć parę złoty więcej i mieć coś co mi się podoba bo to też ważne. O i tyle z mojej strony w tym temacie...

LwG
CBR f4i sport
malomi
Bywalec

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê