Cross/enduro czy "ścigacz" 125cc ?
• Strona 1 z 1
Cross/enduro czy "ścigacz" 125cc ?
Witam :)
Nie wiedziałem gdzie dać ten temat więc poruszę go tutaj :)
A wiec chciałbym zakupić na przyszły sezon jakieś nowe moto jeżdżę od 2008 roku jak na razie posiadam Zippa Simpli 2t ale już mi się znudziła jazda automatem a poza tym to zwykły chinol sami rozumiecie
Zastanawiam się czy kupić enduro/crossa czy "ściga". Niżej przedstawię swoje preferencję jazdy otóż:
Lubię czasami poszaleć moim zdaniem jeżdżenie ciągle drogami jest po prostu nudne
Co do osiągów to nie mam jakiś upodobań bo wiem że 125 to nie litr i 300 km/h nie poleci tylko max 160/170 km/h
Nie straszny mi piach,błoto,woda
U mnie jest dość dużo lasów pagórków itp jakiś opuszczonych żwirowni więc teren do jazdy enduro jest tak samo jeśli chodzi o "ścigacza" bo mam obok siebie Katowicką i Grójecką
Wielkim minusem ścigaczy 125cc jest to że pierdzą jak kosiarka normalnie masakra słuchać cię nie da :( A enduro wiadomo pierdzieć musi :)
Pomóżcie mi wybrać bo ja sam nie dam rady :)
Ah dodam jeszcze że mam 16 lat 190 cm wzrostu i ważę ok. 65 kg
Możecie też podawać konkretne modele o wiele mi będzie łatwiej czegoś szukać :)
Z góry dziękuje za odpowiedzi :)
Nie wiedziałem gdzie dać ten temat więc poruszę go tutaj :)
A wiec chciałbym zakupić na przyszły sezon jakieś nowe moto jeżdżę od 2008 roku jak na razie posiadam Zippa Simpli 2t ale już mi się znudziła jazda automatem a poza tym to zwykły chinol sami rozumiecie
Zastanawiam się czy kupić enduro/crossa czy "ściga". Niżej przedstawię swoje preferencję jazdy otóż:
Lubię czasami poszaleć moim zdaniem jeżdżenie ciągle drogami jest po prostu nudne
Co do osiągów to nie mam jakiś upodobań bo wiem że 125 to nie litr i 300 km/h nie poleci tylko max 160/170 km/h
Nie straszny mi piach,błoto,woda
U mnie jest dość dużo lasów pagórków itp jakiś opuszczonych żwirowni więc teren do jazdy enduro jest tak samo jeśli chodzi o "ścigacza" bo mam obok siebie Katowicką i Grójecką
Wielkim minusem ścigaczy 125cc jest to że pierdzą jak kosiarka normalnie masakra słuchać cię nie da :( A enduro wiadomo pierdzieć musi :)
Pomóżcie mi wybrać bo ja sam nie dam rady :)
Ah dodam jeszcze że mam 16 lat 190 cm wzrostu i ważę ok. 65 kg
Możecie też podawać konkretne modele o wiele mi będzie łatwiej czegoś szukać :)
Z góry dziękuje za odpowiedzi :)
- miki2611
- Świeżak
hehe a co tu pomagac ? i co to za frajda jeździc szybko scigaczem po prostym? scigacz jest od szybkiego pokonywania zakrętów a nie wyciskaniu v maxa. do czegoś takiego uzywa się motocykli zrobionych do np 1/4 mili itp. jak dla mnie jaranie sie scigacze, w wieku 16 lat, bo poleci 170 to myslenie dziecinne i kiedyś to zrozumiesz. moto moze 100 wycisnąc aby umiec tą stówką wjechac w zakręt. co kupisz to twoja decyzja. moim zdaniem bez sensu dywagować co lepsze, i co masz kupic - kupisz to co będziesz chciał. jedni wola asfalt inni teren. najpierw wybierz konkretnie jedno albo drugie a potem bedzie mozna cos doradzic odnośnie modelu konkretnego
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości