Prawo jazdy kat. A1 a niepełnosprawność.
• Strona 1 z 1
Prawo jazdy kat. A1 a niepełnosprawność.
Witam, mam 14 lat, a za 2 lata chciałbym zdawać prawko kat. A1. Jestem niepełnosprawny, ponieważ na prawej nodze mam protezę (brak kończyny) a lewą STOPĘ mam nieruchomą. Na razie jeżdżę skuterem 50cm3. Czy będą jakieś trudności ze zmienianiem biegów? I czy wgl. dopuszczą mnie do zdawania na tą kategorię? Już mam 2 upatrzone motocykle Honda CBR125 albo Yamaha YZF-R125 i zbieram kasę na prawko i motocykl.
Pozdrawiam !
Pozdrawiam !
- Xoni
- Świeżak
wpierw musisz uzyskać zgodę lekarza orzecznika.
co do pytania: jeśli uzyskasz zgodę to tylko i wyłącznie w przypadku, gdy będziesz się szkolił i zdawał egzamin pojazdem dostosowanym do Twojej niepełnosprawności.
koszty przeróbki (dostosowania) to Twoje koszty.
co do pytania: jeśli uzyskasz zgodę to tylko i wyłącznie w przypadku, gdy będziesz się szkolił i zdawał egzamin pojazdem dostosowanym do Twojej niepełnosprawności.
koszty przeróbki (dostosowania) to Twoje koszty.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Czyli nie będę mógł jeździć na normalnych motocyklach? Jeździłem Hondą NSR125 kuzyna i było zacnie. Protezę na prawą nogę mam do podudzia, a w lewej nodze mam zniekształconą stopę i chodzę z taką specjalną wkładką by przypominała normalną stopę w bucie. Jeśli mogę normalnie się poruszać na normalnym motocyklu to jak uzyskam zgodę lekarza to będę mógł zdawać na zwyczajnym motocyklu? Śmigałem motorynką, teraz skuterem i czasami kuzyna Hondą i po prostu zakochałem się w motocyklach i jest to moja pasja i chciałbym to kontynuować nie zważając na problemy z niepełnosprawnością.
Pozdrawiam !
Pozdrawiam !
- Xoni
- Świeżak
To zależy od Twojej niepełnosprawności, jeśli dałeś już radę jeździć na normalnym motocyklu i lekarz uzna, że możesz zdawać normalne prawko to dlaczego nie ?
Trzymam za Ciebie kciuki i pisz Nam jak siÄ™ toczÄ… sprawy.

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Myślę, że mi się uda. Niedługo jadę właśnie na spotkanie kontrolne u lekarza (mam takie coś parę miesięcy) i spytam się o to. Mam nadzieje, że będzie ok nawet rok temu lekarz mówił, że mam się nie ograniczać itd. więc dam wam znać
Pozdrawiam !

Pozdrawiam !
- Xoni
- Świeżak
Pytaj, ale mozesz miec problem.
Kumpel ma niedowlad reki i nie moze jezdzic samochodami z recznym po lewej stronie. Czyli np Mercedesami.
Kumpel ma niedowlad reki i nie moze jezdzic samochodami z recznym po lewej stronie. Czyli np Mercedesami.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości