Zobacz wÄ…tek - Bielizna termo~
NAS Analytics TAG

Bielizna termo~

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Bielizna termo~

Postprzez Kaai » 24/9/2013, 12:19

Siema, jako że pogoda zaczyna się psuć a ja jeszcze nie mam (sic!) ciuchów termo~ zastanawiam się nad kupnem czegoś, tylko problem w tym ze nie mam pojęcia co kupić. Czy jest sens ładować się w a* który jest 3x droższy od innych? Opłaca się kupować 2 komplety? Jeden na chłodne dnia drugi na ciepłe, który rzekomo ma chodzić ciało, działa to w ogóle?

Pzdr
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Vergon » 24/9/2013, 12:50

Mam komplet Brubeck Cooler - czy chłodzi to ciężko stwierdzić, ale nie wyobrażam sobie już jazdy bez tego nawet w największe upały. Na tripie jak dojechałem z kumplem do Chorwacji to krótko mówiąc od tych upałów miał poobcieraną całą d*pę i nie mógł wysiedzieć, ja nie odczułem żadnego dyskomfortu - ja jechałem w Brubecku, On nie. Poza tym sam wiesz jak się zdejmuje i zakłada kurtkę/spodnie jak jesteś cały spocony. Z bielizną robisz to jak z luźnym swetrem ;)
Jak jest zimno to też robi swoje i nie marznę tak bardzo.
Jak masz luźny hajs na 2 komplety to ja bym się nie zastanawiał i je kupił. I wybrałbym Brubecka, bo nie ma się do czego przyczepić i zniósł już swoje.
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez paddy » 24/9/2013, 13:08

Podpisuję się pod słowami kolegi wyżej.
Sam mam komplet Brubeck Dry i nie wyobrażam sobie jazdy w lecie bez tej bielizny.
Ogólnie dużo osób poleca właśnie tę firmę, mają dwa komplety dedykowane dla motocykli: DIRT na zimniejsze dni i COOLER na cieplejsze, a także dwa dla osób aktywnych: THERMO oraz DRY. Ja wziąłem właśnie komplet DRY bo był tańszy od tego motocyklowego, a znaczącej różnicy podobno nie ma.
W każdym razie, jak masz fundusze to bierz dwa komplety, jeden na ciepłe dni, drugi na zimniejsze.
Pozdro :-)
paddy
Świeżak

Postprzez Miczab » 24/9/2013, 14:20

Pytanie w jakich temperaturach i jakie trasy chcesz jeździć. Bo na krótkie przeloty przy niskich temp. wystarczy Ci Brubeck Dirt. Na dłuższe trasy albo niższe temperatury celowałbym w coś z udawanego Windstoppera. Np. Oxford Chillout - sam mam komplecik i sobie chwalę, ew. jak masz nieograniczony budżet na ten cel, to popatrz na ciuchy z oryginalnym Windstopperem. U nas w ofercie masz markę Bikers.
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Postprzez Kaai » 25/9/2013, 00:25

Żadne dalekie trasy. Moto służy mi do weekendowego latania z kumplami /solo, czasami jadę na uczelnię (50km w jedną stronę) jak mam jedne zajęcia albo coś do załatwienia. Tyle. A pogody takie jak teraz w Polsce chyba (bo aktualnie mnie tam nie ma) są, czyli te 13 stopni. Się tak zastanawiam czy nie lepiej kupić coś chłodzącego bo w lecie w czarnym kombiaku bez perforacji jest lipa. Muszę pomyśleć czy na zmniejszenie temperatury jest mi potrzebne to, bo nie wiem ile pojeżdżę przy takich temp.

Tak czy siak, dzięki za odpowiedzi i propozycje :)
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Liero » 29/9/2013, 08:28

Ja za to wybralem inna droge i kupilem komplet , ktory polecaja narciarze,motocyklisci, czyli komplet bielizny termoaktywnej Hi-Tec'a kosztuje mniej bo nie pisze ' dla motocyklistow' a bardzo dobrze spelnia swoje zadanie,w lato nie bylo mi cieplo,i kombi sie sciaga jak marzenie, za to do dzis smigam o 5.00 do pracy,mam zalozona ta bielizne i kombi BEZ podpinki, i NIE MA ZIMNO w temp ok 7*. Ze swojej strony moge polecic :)
Liero
Świeżak

Postprzez kravec » 29/9/2013, 11:30

W sumie jeśli chodzi o firmę Brubeck to mogę polecić z czystym sumieniem. Kupiłem koszulkę (kalesonów nie trawię) utrzymującą ciepło za jakies 90-100zł, z tym że nie na moto a na deskę. Jest na tyle dobra że jeździłem praktycznie cały wyjazd w samej koszulce i kurtce, gdzie normalnie podejrzewam że bym trochę marzł (gdzieś z -7 na dole, a jeździliśmy jakieś 400m wyżej). Do tego tak jakby mniej się pocę.
Ogólnie- warto kupić.
kravec
Administrator

Postprzez leff » 29/9/2013, 18:40

Brubeck jest ok ale powiem szczerze, ze ciuchy z lidla daja super rade a sa znacznie tansze - mam i jedne i drugie wiec moge porownac :-)
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Postprzez Kaai » 29/9/2013, 19:25

dzisiaj byłem pojeździć i było już trochę zimno w cieniu czy przy nieco większych prędkościach.

co do ciuchów z lidla, to jak byłem w sklepie to widziałem, że leżą ale to chyba rowerowe były to raz, więc z miejsca odpuściłem, a dwa, myślałem, że za taką cenę to tylko jako szmatka to wycierania motocykla :P
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Miczab » 30/9/2013, 08:27

http://www.youtube.com/watch?v=dUJyctyAqsI
Parovoz Ci powie, że Lidl i Biedra są OK! ;)
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Postprzez Zimny72 » 30/9/2013, 12:58

Ja znowu użytkuję z powodzeniem odzież termoaktywną marki ATTIQ (na allegro) - jestem zadowolony, szczególnie że w dobrej cenie.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
Zimny72
Zimny Drań

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości

na górê