125cm3 Husqvarna SMS =Yamaha DT=Yamaha XTX =WSZYSTKO NATEMAT
			 • Strona 1 z 2 • 1, 2

125cm3 Husqvarna SMS =Yamaha DT=Yamaha XTX =WSZYSTKO NATEMAT
Witanesko  

Potrzebuje informacji na temat tych trzech supermoto 

Jaki byś wybrał i dlaczego 
Piszcie co wiecie i podzielcie sie swoimi spostrzezeniami 

Ci co mają takie sprzęty to niech napiszą wady i zalety a takze jak sie moto sprawuje Po[Z]drawiam..
 Po[Z]drawiam..  

Husqvarna SM 125S (otwórz link)
  (otwórz link)
Silnik: singiel, dwusuwowy
Rozruch: kickstarter
Chłodzenie: cieczą, 2 chlodnice
Sprzęgło: mokre, wielotarczowe
Masa: 113,5 kg
Zbiornik paliwa: 9,5l
Yamaha DT 125 X
 (otwórz link)
  (otwórz link)
Rozruch: elektryczny rozrusznik
Chłodzenie: cieczą
Masa: 122kg
Zbiornik paliwa: 12,5l
Yamaha XT 125X
 (otwórz link)
  (otwórz link)
Silnik: singiel, czterosuwowy SOHC
Rozruch: elektryczny rozrusznik i kickstarter
Chłodzenie: powietrzem
Masa: 111kg
Zbiornik paliwa: 10l

Potrzebuje informacji na temat tych trzech supermoto

Jaki byś wybrał i dlaczego

Piszcie co wiecie i podzielcie sie swoimi spostrzezeniami

Ci co mają takie sprzęty to niech napiszą wady i zalety a takze jak sie moto sprawuje
 Po[Z]drawiam..
 Po[Z]drawiam..  

Husqvarna SM 125S
 (otwórz link)
  (otwórz link)
Rozruch: kickstarter
Chłodzenie: cieczą, 2 chlodnice
Masa: 113,5 kg
Zbiornik paliwa: 9,5l
Yamaha DT 125 X
 (otwórz link)
  (otwórz link)
Rozruch: elektryczny rozrusznik
Chłodzenie: cieczą
Masa: 122kg
Zbiornik paliwa: 12,5l
Yamaha XT 125X
 (otwórz link)
  (otwórz link)
Silnik: singiel, czterosuwowy SOHC
Rozruch: elektryczny rozrusznik i kickstarter
Chłodzenie: powietrzem
Masa: 111kg
Zbiornik paliwa: 10l
- Dsx
- Świeżak
XT to czterosuwowa 125, więc pasuje do niej jedno określenie: MUŁ! DT ma słabsze wyposażenie od WR i silnik legitymujący się mocą około 28KM, zaś Husky ma silnik z WRE i dużo ponad 30KM, do tego niezły zawias i dobre hamulce. Tylko jakoś wykonania jest średnia, ale ogólnie to świetny sprzęt.

- 

Beavis
- Moderator
Husqvarna... mmmm  

Husqvarna WR  

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
- 

panzernacker
- Bywalec
No waże koło 9 dych  Nie chce wiekszego gł chodzi mi o to zeby dojechac gdzies, spedzac na moto czas, nie drogo jeździć i jakiś podstawowych trików może nawet nauczyć. Za jakis czas napewno zmienie na wiekszy do lepszej zabawy ale narazie gl o funkcjonalnosc mi chodzi
 Nie chce wiekszego gł chodzi mi o to zeby dojechac gdzies, spedzac na moto czas, nie drogo jeździć i jakiś podstawowych trików może nawet nauczyć. Za jakis czas napewno zmienie na wiekszy do lepszej zabawy ale narazie gl o funkcjonalnosc mi chodzi  Moze jeszcz jakis tuning zrobie
 Moze jeszcz jakis tuning zrobie 

Nie chce wiekszego gł chodzi mi o to zeby dojechac gdzies, spedzac na moto czas, nie drogo jeździć i jakiś podstawowych trików może nawet nauczyć. Za jakis czas napewno zmienie na wiekszy do lepszej zabawy ale narazie gl o funkcjonalnosc mi chodzi
 Nie chce wiekszego gł chodzi mi o to zeby dojechac gdzies, spedzac na moto czas, nie drogo jeździć i jakiś podstawowych trików może nawet nauczyć. Za jakis czas napewno zmienie na wiekszy do lepszej zabawy ale narazie gl o funkcjonalnosc mi chodzi  Moze jeszcz jakis tuning zrobie
 Moze jeszcz jakis tuning zrobie 
- Dsx
- Świeżak
Ja mam husqvarne SM125S 2007...  sprzęt po prostu wypas... nie zamieniłbym huski na KTM.
 sprzęt po prostu wypas... nie zamieniłbym huski na KTM.
Huska to jedna z trzech potęg...
Husqvarna
gas-gas
TM
Ale w polsce tylko huska ma swoich importerów i można do niej dostać części ale to chyba sprzęt nie do zajechania...

Huska to jedna z trzech potęg...
Husqvarna
gas-gas
TM
Ale w polsce tylko huska ma swoich importerów i można do niej dostać części ale to chyba sprzęt nie do zajechania...

- Devilo1991
- Świeżak
TM to potęga? Hehe  to mnie rozśmieszyłeś
 to mnie rozśmieszyłeś  . Gdzie jest tą potęgą? A Gas-Gas? W trialu - tak i owszem. I tylko tam.
. Gdzie jest tą potęgą? A Gas-Gas? W trialu - tak i owszem. I tylko tam.
Jak dobrze, że napisałeś który to rocznik. Myślę, że warto to podkreślić .
. 
A tak na 100% serio: Husky to dobre sprzęty, ale nie zawsze. W zależności od modelu i rocznika można wbić się na bombę. Cenowo wyglądają super, ale by przygotować je do startu trzeba włożyć dużo kasy, co w rezultacie daje zakup seryjnego KTMa. Nie będę oszukiwał, że lubię KTMa i cenię Husqvarnę, ale to ten pierwszy jest WIELOLETNIM LIDEREM na rynku enduro. Tyle...

to mnie rozśmieszyłeś
 to mnie rozśmieszyłeś  . Gdzie jest tą potęgą? A Gas-Gas? W trialu - tak i owszem. I tylko tam.
. Gdzie jest tą potęgą? A Gas-Gas? W trialu - tak i owszem. I tylko tam.
Jak dobrze, że napisałeś który to rocznik. Myślę, że warto to podkreślić
 .
. 
A tak na 100% serio: Husky to dobre sprzęty, ale nie zawsze. W zależności od modelu i rocznika można wbić się na bombę. Cenowo wyglądają super, ale by przygotować je do startu trzeba włożyć dużo kasy, co w rezultacie daje zakup seryjnego KTMa. Nie będę oszukiwał, że lubię KTMa i cenię Husqvarnę, ale to ten pierwszy jest WIELOLETNIM LIDEREM na rynku enduro. Tyle...
- 

Beavis
- Moderator
Beavis napisał(a):Nie będę oszukiwał, że lubię KTMa i cenię Husqvarnę, ale to ten pierwszy jest WIELOLETNIM LIDEREM na rynku enduro. Tyle...
Serio?? no popatrz... a jakoś mogłem mieć każde nowe Sm/enduo... jak myślisz czemu wybrałem huske??

- Devilo1991
- Świeżak
Bo jesteś zakompleksionym dzieciakiem, który ma dzianych rodziców, pozwalających na zakup moto jakiego sobie tylko zamażysz, a od tych wszystkich pieniędzy Ci się już w dupie poprzewracało...? 

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
			- 

Manhatan
- VIP Ścigacz.pl
W twoim przypadku huska. Koło 32-34KM. vmax podobno 160, tylko jakoś mi się w to wierzyć niechce...
Huska - ogólna jazda
DT - STUNT
XT - nauka jazdy
				Huska - ogólna jazda
DT - STUNT
XT - nauka jazdy
Zapraszam na http://www.bikepics.com/members/kuba9449/
			- 

kuba9449
- Świeżak
Devilo1991 napisał(a):Beavis napisał(a):Nie będę oszukiwał, że lubię KTMa i cenię Husqvarnę, ale to ten pierwszy jest WIELOLETNIM LIDEREM na rynku enduro. Tyle...
Serio?? no popatrz... a jakoś mogłem mieć każde nowe Sm/enduo... jak myślisz czemu wybrałem huske??
A ja sobie odpuszcze komentarz, bo po przeczytaniu Twoich wypowiedzi każdy potrafi wyciągnąć odpowiednie wnioski.
- 

Beavis
- Moderator
Tylko że 10 tyś to se sam uzbierałem i zarobiłem... dziadek mi dopłacił reszte za dobrze skończone gimnazjum... :/

- Devilo1991
- Świeżak
			 • Strona 1 z 2 • 1, 2