Zobacz wÄ…tek - Odziez firmy Motona - opinie
NAS Analytics TAG

Odziez firmy Motona - opinie

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Odziez firmy Motona - opinie

Postprzez Piciu » 10/7/2009, 16:26

Witam

Mial ktos kontakt z odzieza firmy " Motona " ?
Jak z jakoscia porownujac np. do Modeki ?

Pytam poniewaz znajomy kupil sobie wlasnie kurtke tej firmy i jest calkiem fajna tzn. wypinane pasy wentylacyjne (tyl i przod), wypinana podpinka oraz membrana.

Moze kolega Kosta cos doradzi w tym temacie ? ;)
Z gory dzieki za odp.

ps.
wyglada to tak > http://www.allegro.pl/item673129246_mot ... owe_l.html
Piciu
Świeżak

Postprzez kosta » 11/7/2009, 09:53

wygląda fajnie, tylko zastanawiam sie jak z jakością , niestety ja z marką nie miałem wiele wspólnego
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
kosta
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez YZF R1 » 12/7/2009, 02:52

nie znam...
YZF R1
Moderator

Postprzez jordan23 » 12/7/2009, 08:01

Ja także . Pierwsze słyszę zresztą o tej firmie
jordan23
Stały bywalec

Postprzez marcin.LBN » 28/7/2009, 14:37

witam ;)

jestem nowy ale w tym temacie mam coÅ› do powiedzenia - raczej :P.

od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem rękawic firmy MOTONA. zdziwiłem się, że tak dobrze wyglądające rękawice - wcześniej widziałem je w internecie - tak fajnie kosztują :) 199 zł, dostałem jeszcze rabat prawie 10 zł :D.
takie było moje pierwsze wrażenie - super rękawice za śmieszne pieniądze. śmieszne bo jak się potem okazało jakościowo są one bardzo solidne, wstawki, wzmocnienia itp. ogólnie są prawie pancerne. w porównaniu z innymi rękawicami do 200 zł, te są świetne. wszystko trzyma się kupy, do tego wygląda "profesjonalnie" znaczy się tak jakby te rękawice miały kosztować 300 zł lub nawet więcej.

pytałem się sprzedawcy czego one są takie tanie. odpowiedź otrzymałem taką: jest to nowa firma, mamy te rękawice od kilku miesięcy, jesteśmy jednym z dwóch sklepów w lublinie który oferuje sprzęt tej firmy. a cena taka a nie inna ponieważ jest wiele innych konkurencyjnych produktów - trzeba jakoś wypromować markę - wg mnie to dobry pomysł :)

co jak co, może się wydawać, że za takie pieniądze nie można kupić "dobrych" (pojęcie względne - w sumie) rękawic.

jest to prawdziwa skóra, ze wstawkami z kewlaru. kupiłem je i jestem zadowolony. jeśli jest ktoś kto podziela moje zdanie proszę się dołączyć :)

wiem, że pojawią się też głosy :D sprzeciwu (każdy ma swoje zdanie - ma do tego prawo) osób które uważają, że firma nowa, oferująca wg mnie fajny sprzęt za takie pieniądze to bankowo jakaś podpucha :>. ale jeśli ktoś nie miał towaru w rękach i go nie używa niech cedzi przed cienkie sito swoje wyobrażenia o tym jaki to sprzęt wg nich MOŻE być :)

trzeba się przejść do sklepu, zobaczyć towar, a nie gadać, że jak jest coś tanie to już musi być shit :) zawsze te 100 zł zostanie w kieszeni.

pozdrawiam. za tydzień wstawię recenzję kurtki , też MOTONA,

pozdrawiam. <peace>

strona producenta http://www.motona.pl (otwórz link) sklep w lublinie na ulicy żelaznej :)
bardzo miła obsługa ^^
jeśli chcecie jakieś foto czy dokładny opis jak się to nosi - piszcie[url][/url]
marcin.LBN
Świeżak

Postprzez ragnar » 21/9/2009, 10:08

Oferta motony wydaje sie ciekawa na pierwszy rzut oka. Jest szansa na recenzje tej kurtki?
ragnar
Świeżak

Postprzez zefu » 12/10/2009, 09:44

Właśnie kupiłem kurtkę Motony Ventour. Do nabycia zachęcił mnie kolega, który jeździ w niej od wiosny tego roku i jest bardzo zadowolony.
Wybierałem pomiędzy Modeką, Heldem i Motoną, starając się zachować proporcje jakość/cena.
Modeka droższa o 150pln nie była cała z Cordury, a Held mi się jakoś nie podobał.
Zobaczymy, czy będzie się dobrze sprawować.
zefu
Świeżak

Postprzez KarolK » 2/4/2010, 12:42

Witam. Postanowiłem, że założę konto i udzielę się w tym temacie. Jestem szczęśliwym posiadaczem kurtki MOTONA VENTA. Może zacznę od początku. Kurtke z zamówiłem, ze strony producenta motona.pl, po bodajże 2 dniach miałem już kurtke u siebie. Przetestowałem kurtkę w każdych możliwych warunkach. W zimne dni, podpinki zdały egzamin. W gorące, wentylacja również mnie pozytywnie zaskoczyła, odpinane paski z przodu i z tyłu nie tylko świetnie wyglądają ale spełniają swoje zadanie. Kurtka jest wygodna, dzięki paskom na rzepy, można ją do siebie 100% dopasować. Teraz jeszcze myślę nad kupnem spodni motona, które idealnie pasują do tej kurtki. Muszę również pochwalić obsługę. Kontakt jest bardzo miły i rzetelny, a nawet już po kupnie kurtki, sprzedawca zainteresował się, jak jego produkt się spisuje. Także jesli zastanawiacie się nad kupnem kurtki tej firmy, mam nadzieję, że moja opinia wam pomoże się zdecydować. Na prawdę warto !! Pozdrawiam. Karol K.
KarolK
Świeżak

Postprzez kosta » 3/4/2010, 13:10

zaraz poleci warn, czytaj regulamin to po raz a po dwa PATRZ na date postów
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
kosta
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kris2k » 3/4/2010, 13:41

nie pitol kosta... temat jest o opiniach na temat ciuchow marki Motona i kolega slusznie zrobil wpisujac swoja opinie wlasnie tutaj, za co jestem mu wdzieczny

co, moze mial nowy temat zalozyc?
bez wdawanie sie w dyskusje, przyjdzie mod to wyrzuci oba nasze posty i po sprawie
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez lysy_adas » 13/9/2010, 10:19

Witam,

a czy ktos uzytkowuje moze model ventour? jest to dluzsza wersja opisywanej powyzej motony vaneta:

http://allegro.pl/motona-kurtka-motocyk ... 97263.html

ewentualnie, moze cos polecicie w cenie do 700pln? interesuje mnie dluzszy kroj i wypinana membrana

Z gory dzieki za jakies podpowiedzi. pzdr.
FZS 600 Fazer , rok 2002.
lysy_adas
Świeżak

Postprzez GaweÅ‚ » 20/9/2010, 14:08

No to ja zapytam o ewentualne opinie o spodnich tekstylnych Motona Blackstone.
Ktokolwiek ich używa?
Gaweł
Świeżak

Postprzez darmian » 6/7/2011, 00:53

Witam wszystkich bikerów. Na moje nieszczęście lub może raczej szczęście mogę napisać conieco na temat odzieży motony. Otóż na początku sezonu zakupiłem kurtkę VENTA i spodnie BLACKSTONE w sklepie GRES YAMAHA w Białymstoku. Miała być Modeka SHIELD albo Seca RONIN. Modeka w zależności od rozmiaru była albo trochę za mała, albo trochę za duża - widocznie nie dla mnie. Seca wyglądała fajnie na zdjęciach, w rzeczywistości... kto widział ten wie ;) Sprzedawca - Artur - polecił Motonę ze względu na niższą cenę w porównaniu do Modeki i 3 warstwową konstrukcję - membrana przeciwdeszczowa, podpinka i warstwa właściwa. Gość sam jeździ motorem i szczerze doradził zakup odzieży z dobrą wentylacją bo wg niego to ma tak naprawdę znaczenie poza oczywiście bezpieczeństwem. Przymierzyłem, leżało jak trzeba, wykonanie wyglądało całkiem solidnie więc wziąłem. Motor już miałem więc zacząłem sezon motocyklowy. Wracając do sedna sprawy - niechcący sprawdziłem jakość tych ciuchów podczas gleby. Bez zbędnych szczegółów zdarzyło się, że przy około 120km/h ja w zakręt wszedłem, a motor poszedł prosto... Uderzyłem w asfalt lewym przedramieniem i kolanem, potem się złożyłem i turlałem jeszcze jakieś parenaście metrów po asfalcie. Niech mi ktoś teraz powie, że strój na motor jest mu niepotrzebny... Piankowy protektor łokcia ciągnie się wzdłuż przedramienia i akurat nim trafiłem w asfalt. Uderzenie było mocne więc cordura się dosłownie stopiła i protektor się przytarł. Pół cm dalej była moja skóra, która na szczęscie wyszła z tego cała. Pianka trochę zamortyzowała uderzenia. Jak się pozbierałem bolało ramię, poza tym nic. Motor nie miał tyle szczęścia... Podsumowując - motor tarł o asfalt tak, że starł się 1cm stopki pasażera. Uszkodzenia ciuchów to - mała dziurka na kolanie spodni i drobne otarcia w paru innych miejscach - spodnie do dalszej jazdy. Kurtka trochę gorzej - na lewym przedramieniu dziura na ok. 7cm i około 1 cm wgłąb piankowego protektora, otarcia materiału w paru innych miejscach i rozdarty jeden zamek wentylacji na klatce - wytarło jakieś 2cm zamka o asfalt więc reszta sie rozeszła... Mi w sumie nic się nie stało - ramię boli jeszcze prawie miesiąc po glebie i parę dni bolały dosłownie wszystkie mięśnie... Ciuchy pasuje naprawić bo nie wyglądają o dziwo tak źle jak mocna była gleba. Zadzwoniłem do producenta z Lublina, który uprzejmie zgodził się je przyjąć do naprawy, kazał wysłać, wycenią i zadzwonią powiedzieć co i za ile da się zrobć. Na dniach wyślę i mam nadzieję, że po naprawie jeszcze posłużą.
Może gdybym trafił mocniej albo sunął dalej po asfalcie było by mniej ciekawie ale dobrze, że się skończyło jak się skończyło. Ciuchy bez dwóch zdań uratowały tyłek więc szczerze polecam ten zestaw, a jeśli ktoś chce zobaczyć zdjęcia uszkodzeń -piszcie maila to podeślę :) I dobrze wszystkim radzę - jeśli kogoś stać na motor to na ciuchy powinno tym bardziej. Nie muszę już tłumczyć dlaczego ;) POZDRO
darmian
Świeżak

Postprzez slusar » 21/2/2013, 23:58

Witam,
w 100 % zgadzam się z KRIS VFR. Kurtka mega uniwersalna, można w niej komfortowo latać przy +30 st. C oraz przy + 1 st. C. W zestawie kurtka + spodnie jeżdżę już dwa lata i jestem bardzo zadowolony. Polecam.
slusar
Świeżak

Postprzez fasoliusz » 16/9/2013, 20:39

Witam
Posiadam kurtke, spodnie i rękawice. Kupiłem je na targach gdzie oglądałem wiele modeli, znanych firm Modeka, Seca itp.
Moim zdaniem w tej cenie (1100 kombinezon+200rekawice) jest to najlepszy wybór.
Nie powiem na temat wytrzymałością, bo posiadam Motonę dopiero 2dni. Zrobiłem w niej już 100km+ i jadąc przy średnich temperaturach było mi gorąco.
Ogólnie polecam.
Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
fasoliusz
Bywalec

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê