problem z silnikiem
• Strona 1 z 1
problem z silnikiem
Siema jezdze yamaha fzr1000 od jakiegos roku i jest to moj pierwszy motor jestem bardzo zadowolony. Ale ostatniego czasu mam jakis problem z silnikiem i niewiem co jest. chodzi oto ze jak mu sie szybko manetke przekreca to tak jak by sie dlawil nie wskakuje odrazu na obroty i jakby brak mu mocy czy mogli byscie jakos pomoc bo niechce sie ladowac w koszty gdyz nie jest to mlodziutki mode a pierwszy z wypuszczonych fzr 87 rok. A czy to ze motor zostal na zimnym silniku zostal wkrecony na 12 tys obrotow.
- fred831
- Świeżak
- drvall
- Świeżak
zapłon na pewno nie-to w japońskich motocyklach sie praktycznie nie zdaża. dużo bardziej prawdopodone jest iż gaźniki do czyszczenia i synchronizacji możliwy tez jest niedobór paliwa-identyczne objawy miałem u siebie. okazało sie że paliwa nie dostaje
w każdym razie obstawiam jakąś *pierdołe*
acha i wkręcanie silnika zimnego na maxa to nie jest mądry pomysł...pamietaj że silnik jest gotów na pełne obciążenie dopiero po rozgrzaniu a więc gdy olej osiągnie temperature minimum 80 stopni-olej nie płyn chłodniczy!!!!! bo znam takich apaczy co uważają że jak sie płyn chłodniczy rozgrzał to jest rozgrzana. kompletna pomyłka-moto jeszcze dobre kilka minut sie rozgrzewa...

jawa50>>>jawa175>>>3xjawa350ts>>>cbr1000>>>zzr1100...wreszcie upragniona hayabusa
)

- neptyk
- Świeżak
kiedy silnik dostaje po dupie w momencie gdy jest jeszcze zimnym mocno cierpi na tym rozrzad. Mozliwe, ze rozregulowales zawory i ktores nie pracuja tak jak powinny. Ale zaczalbym od sprawdzania filtrow i gaznikow.
Pamietaj !!! odpal motocykl, daj mu minutke pochodzic na ssaniu, a pozniej jeszcz pol minutki niech sobie pochodzi na wolnych obrotach. Dopiero po kilku minutach spokojnej jazdy mozesz odkrecic sobie manetke na czerwone pole, tylko nie przesadzaj
Pamietaj !!! odpal motocykl, daj mu minutke pochodzic na ssaniu, a pozniej jeszcz pol minutki niech sobie pochodzi na wolnych obrotach. Dopiero po kilku minutach spokojnej jazdy mozesz odkrecic sobie manetke na czerwone pole, tylko nie przesadzaj

Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
minutke na ssaniu? To raczej nie jest dobre rozwiazanie, lepiej ssanie od razu wylaczyc tuz po rozruchu gdyz nadmiar paliwa zmywa ilej z tulei cylindrowych powodujac:obecnosc paliwa w oleju i=oraz zuzycie samych cylindrow. Ja ssania wylaczam zawsze tuz po uruchomieniu. Najwyzej pomagam mu manetka aby nie zgasl, ale nie ssaniem....
-
rider143 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości