Witam. co mogło się zepsuć??
• Strona 1 z 1
Witam. co mogło się zepsuć??
Witam.
Mam problem z yamahą dt 125R z 2000 roku nie chce zapalić, postała z 2 tygodnie w garażu i teraz nie chce zapalić. Gdy prąd jest wyłączony to iskra jest ,ale gdy włączę prąd to nie ma iskry .Paliwo dochodzi bo zalewa świece , gdy próbuje zapalić na pycha to chodzi z 2 sekundy i gaśnie. Jaka możne być tego przyczyna

Mam problem z yamahą dt 125R z 2000 roku nie chce zapalić, postała z 2 tygodnie w garażu i teraz nie chce zapalić. Gdy prąd jest wyłączony to iskra jest ,ale gdy włączę prąd to nie ma iskry .Paliwo dochodzi bo zalewa świece , gdy próbuje zapalić na pycha to chodzi z 2 sekundy i gaśnie. Jaka możne być tego przyczyna

- bold648
- Świeżak
macul - no a co ma gaźnik czy filtr do iskry ?
ja bym zaczął od wymiany swiecy i gdzie włączasz ten prąd ?
ja bym zaczął od wymiany swiecy i gdzie włączasz ten prąd ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ten przelacznik sam zakladales? iskra jest za kazdym razem taka sama, czy czasami wogole nie ma? wywal ten przelacznik i zrob wszystko tak jak bylo wczesniej, przejrzyj kabelki czy ktorys sie gdzies nie rozlaczyl, przetarl, urwal itp.
- Maniek600
- Świeżak
no przełącznik to chyba normalne gaszenie / włączanie zapłonu. jedyne dziwne że czemu jest iskra jak jest wyłączony. moze pomyliło ci sie i wyłączony jest w pozycji gdzie jest iskra - bo tak ma byc ?
wymien swiece. czy moduł - nikt nie jest jasnowidzem
wymien swiece. czy moduł - nikt nie jest jasnowidzem

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości