Jaki pierwszy motor do 8tys zł kupić ?
• Strona 1 z 1
Jaki pierwszy motor do 8tys zł kupić ?
Witam
chciałbym kupić pierwszy motor szosowo turystyczny
motorowerami jak i do 250 mz najeżdziłem sie już dośc teraz czas na coś wiekszego
na motor mam 10000zł i myśle że z tego na porządny ubiur 2 tyś zł co zostaje mi 8000zł na motor
Motor miałby mi służyć mi do zwykłej normalnej jazdy miasto trasa
Mam 1800cm i 75kg
motor chciałbym aby był coś od 500 do 750ccm
miał czujnik poziomu paliwa
był powyżej 2000r
był chłodzony cieczą
był mało awaryjny <jestem mechanikiem wrzystkie naprawy zrobie sobie sam tylko nie lubie jak coś piepszy mi sie na trasie >
i żeby nie palił wiecej jak 6 litrów benzyny
podobajÄ… mi sie suzuki gsx 600
kawasaki ninja
yamaha R1
Jeżdziłem kawasaki ninja 900 bardzo mi sie podobał ale nie miał czujnika paliwa i wydaje mi sie że troche za mocny jak na pierwszy motor
tylko chciałbym sie dowiedzieć co doświadczeni koledzy proponują i w tym przedziale cenowym
Pozdrawiam
chciałbym kupić pierwszy motor szosowo turystyczny
motorowerami jak i do 250 mz najeżdziłem sie już dośc teraz czas na coś wiekszego
na motor mam 10000zł i myśle że z tego na porządny ubiur 2 tyś zł co zostaje mi 8000zł na motor
Motor miałby mi służyć mi do zwykłej normalnej jazdy miasto trasa
Mam 1800cm i 75kg
motor chciałbym aby był coś od 500 do 750ccm
miał czujnik poziomu paliwa
był powyżej 2000r
był chłodzony cieczą
był mało awaryjny <jestem mechanikiem wrzystkie naprawy zrobie sobie sam tylko nie lubie jak coś piepszy mi sie na trasie >
i żeby nie palił wiecej jak 6 litrów benzyny
podobajÄ… mi sie suzuki gsx 600
kawasaki ninja
yamaha R1
Jeżdziłem kawasaki ninja 900 bardzo mi sie podobał ale nie miał czujnika paliwa i wydaje mi sie że troche za mocny jak na pierwszy motor
tylko chciałbym sie dowiedzieć co doświadczeni koledzy proponują i w tym przedziale cenowym
Pozdrawiam
- Patryktwardy
- Świeżak
Czegoś nie rozumiem chcesz porady dotyczącej moto szosowo-turystycznego a jako przykład tego co cię interesuję podajesz 3 modele super sportów ;] brak logiki w tym co piszesz.
To raz a dwa nie uważasz że jeżdżąc motorowerami i MZ250 przesiadka na R1 lub ninje 900 to porywanie się z motyką na słońce od MZ250 Aprilia 125RS ma prawie dwukrotnie więcej mocy więc o czym mowa.
To raz a dwa nie uważasz że jeżdżąc motorowerami i MZ250 przesiadka na R1 lub ninje 900 to porywanie się z motyką na słońce od MZ250 Aprilia 125RS ma prawie dwukrotnie więcej mocy więc o czym mowa.
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
podałem tylko przykład bo nie wiem co kupić
podałem że chce by był to pojazd szosowo turystyczny a te modele co podałem to kumple z wioska mają i podobają mi sie
tak przeglądam allegro i znalazłem dosyć ciekawy motor SUZUKI SV 650 co myslicie o taki pojeżdzie i czy on ma czujnik paliwa i jest chłodzony cieczą?
podałem że chce by był to pojazd szosowo turystyczny a te modele co podałem to kumple z wioska mają i podobają mi sie
tak przeglądam allegro i znalazłem dosyć ciekawy motor SUZUKI SV 650 co myslicie o taki pojeżdzie i czy on ma czujnik paliwa i jest chłodzony cieczą?
- Patryktwardy
- Świeżak
Poniżej masz link do strony z danymi technicznymi w modelach do roku 2002 chłodzenie cieczą natomiast od roku 2003 cieczą i olejem.
RezerwÄ™ na pewno ma.
Co do samego motocykla jest bardzo często polecany jako pierwszy poważne moto z tego co poczytałem na potrzeby twojego tematu ;] niezawodne moto oczywiście jak odpowiednio dbasz o sprzęta a nawet pod względem spalania mieści się w granicach twoich oczekiwań ;]
http://www.sv650.info/index.php?id=opis/parametry
LwG
RezerwÄ™ na pewno ma.
Co do samego motocykla jest bardzo często polecany jako pierwszy poważne moto z tego co poczytałem na potrzeby twojego tematu ;] niezawodne moto oczywiście jak odpowiednio dbasz o sprzęta a nawet pod względem spalania mieści się w granicach twoich oczekiwań ;]
http://www.sv650.info/index.php?id=opis/parametry
LwG
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
To jeszcze do kompletu dorzuć Fazera, Bandita i ZR7 nie będę dorzucał bo nie są chłodzone cieczą .
...tak żartem, ciężko będzie znaleźć moto dla kogoś kto ma 18 metrów wzrostu
...tak żartem, ciężko będzie znaleźć moto dla kogoś kto ma 18 metrów wzrostu
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
A powiedzcie mi koledzy jak to jest z motorem który jest chłodzony samym olejem, czy taki motor grzeje się w mieście, jakie jest prawdopodobieństwo przegrzania go?
Chciałbym też trochę po mieście pojeździć i nie wiem jak to by wyglądało
Chciałbym też trochę po mieście pojeździć i nie wiem jak to by wyglądało
- Patryktwardy
- Świeżak
Poniżej masz link do tematu który powinien pomóc w odpowiedzi na twoje pytanie i wiele innych ;]
about59302-0.html
LwG
about59302-0.html
LwG
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
Patryktwardy napisał(a): chłodzony samym olejem, czy taki motor grzeje się w mieście, jakie jest prawdopodobieństwo przegrzania go?
Ciężko olej zagotować Ale oczywiście że się da jak się chce...
-
PajÄ…k - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość