Kawasaki ninja 300/honda CBR500R/coÅ› innego?
• Strona 1 z 1
Kawasaki ninja 300/honda CBR500R/coÅ› innego?
Cześć Mam dylemat, ponieważ za jakiś czas będę robił prawko A2. No i stoję przed wyborem mojego pierwszego konkretniejszego motocyklu.
Wczesniej jeździłem na takim moim małym piździku 50ccm (podobieństwo Ogara 900) przejechałem na nim jakieś 10.500km.
Z większych niż 50ccm to kilka jazd na 125ccm oraz kilka razy na Junak 350ccm. Jeżdże od kilku lat może jakiś 3(legalnie z kartą) a bez karty jeździlem na motorynce
Mam 193cm wzrostu (więc tutaj sie obawiam o motocykl jaki będzie odpowiedni ze względu na wzrost) i waże około 80kg.
Zastanawiałem się nad kilkoma motocyklami ale finalnie wybrałem dwa ze względu na wygląd, oraz spalanie (nie chcę aby przekraczało 4l/100km)
Kawasaki ninja 300
Honda CBR500R
Oczywiscie ja sie na pewno mniej znam od was, dlatego jeżeli macie jakieś ciekawe propozycję to również byłoby fajnie gdybyście podali Nie wiem czemu ale tego typu motocykle bardziej mi sie podobają z wyglądu niż jakieś choppery czy inne tego typu.
Z góry dziekuję za pomoc, i mam nadzieję, że to nie będzie duży problem
Co do ceny to oczywiście jak najniższa, ale bez problemu (a nawet lepiej) gdyby moto było używane, bo tańsze
Wczesniej jeździłem na takim moim małym piździku 50ccm (podobieństwo Ogara 900) przejechałem na nim jakieś 10.500km.
Z większych niż 50ccm to kilka jazd na 125ccm oraz kilka razy na Junak 350ccm. Jeżdże od kilku lat może jakiś 3(legalnie z kartą) a bez karty jeździlem na motorynce
Mam 193cm wzrostu (więc tutaj sie obawiam o motocykl jaki będzie odpowiedni ze względu na wzrost) i waże około 80kg.
Zastanawiałem się nad kilkoma motocyklami ale finalnie wybrałem dwa ze względu na wygląd, oraz spalanie (nie chcę aby przekraczało 4l/100km)
Kawasaki ninja 300
Honda CBR500R
Oczywiscie ja sie na pewno mniej znam od was, dlatego jeżeli macie jakieś ciekawe propozycję to również byłoby fajnie gdybyście podali Nie wiem czemu ale tego typu motocykle bardziej mi sie podobają z wyglądu niż jakieś choppery czy inne tego typu.
Z góry dziekuję za pomoc, i mam nadzieję, że to nie będzie duży problem
Co do ceny to oczywiście jak najniższa, ale bez problemu (a nawet lepiej) gdyby moto było używane, bo tańsze
- adrian2434
- Świeżak
Chodzi mi raczej o to aby te motorki były używane, to i może taniej je dostanę Ciuchów nie mam, ale to nie będzie problemem A co do napraw to kasa tez na to jest. Moto potrzebne na dojazdy do szkoły, na swobodne pojeżdżenie, żeby było w miare zwinne chodzi głównie w kwestii korków.
- adrian2434
- Świeżak
To może jakies inne motocykle za rozsądną cene, oraz żeby nie paliły za dużo, ale żeby były w miarę ładne (bardziej typ sporotwy) i żebym na nich jakkolwiek wyglądał przy moim wzroście : D
- adrian2434
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
DRZ400 SM odpada.
Suzuki sv tez bo za dużo KW
Er6 troche za dużo pali ale ładny z wyglądu
a gs500 calkiem spoko tylko dużo pali również. Bardziej mi zależy żeby było to spalanie MAX 4l/100
Cena dla mnie to 6/8tys.
Suzuki sv tez bo za dużo KW
Er6 troche za dużo pali ale ładny z wyglądu
a gs500 calkiem spoko tylko dużo pali również. Bardziej mi zależy żeby było to spalanie MAX 4l/100
Cena dla mnie to 6/8tys.
- adrian2434
- Świeżak
NIEKaai napisał(a):Jak niskie spalanie to kup jakiś większy skuter.
Koło Listopada/końca października, ponieważ urodziny mam w styczniu, aczkolwiek wiem, że jeżeli warunki atmosferyczne nie będa korzystne, to po prostu egzamin praktyczny zostanie przesunięty Ale załózmy, że max do marca powinienem mieć, więc czasu trochę jest, ale chciałbym powoli zacząć coś wybierać i na coś zbieraćKarol20 napisał(a):Za jaki czas bedziesz robil to A2?
- adrian2434
- Świeżak
Może ybr 250 cbr 250 lub ninje 250? dużo tańsze trochę już są na rynku. Mocy nie powinno brakować opatrząc na potwory jakimi wcześniej jeździłeś resztę kasy zostawisz na ciuchy
- ilovemaluch
- Świeżak
Raz to nie krzycz
Po drugie Kaai ma jak najbardziej rację. Na razie masz wymagania z kosmosu.. Masz 17 lat, szukasz szpeja z ubiegłego roku za 6/8k? żartujesz chyba... GS pali przy spokojnej jeździe 4L (minimum) , ER-6 troszkę więcej. Nie wiem czy ty w ogóle widziałeś ceny CBR-ki i Ninja 300. Chcesz, żeby mało paliło to weź większy skuter albo np CBR 125 cm..
Po drugie Kaai ma jak najbardziej rację. Na razie masz wymagania z kosmosu.. Masz 17 lat, szukasz szpeja z ubiegłego roku za 6/8k? żartujesz chyba... GS pali przy spokojnej jeździe 4L (minimum) , ER-6 troszkę więcej. Nie wiem czy ty w ogóle widziałeś ceny CBR-ki i Ninja 300. Chcesz, żeby mało paliło to weź większy skuter albo np CBR 125 cm..
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
ilovemaluch napisał(a):Może ybr 250 cbr 250 lub ninje 250? dużo tańsze trochę już są na rynku. Mocy nie powinno brakować opatrząc na potwory jakimi wcześniej jeździłeś resztę kasy zostawisz na ciuchy
Myślałem własnie też o ninji 250 i hondzie 250 całkiem ładne, a jak na razie powinny wystarczyć
Boshi napisał(a):Raz to nie krzycz
Niekoniecznie szukam moto z ubiegłego roku To podałem tylko jako przykłady. ER-6 wlasnie zauważyłem potem ile pali (mój błąd) a co do GS to też się nad nim zastanawiałem, bo często go polecają. dziekuję za uwagi i pomoc
A jeszcze mam pytanie, jak to będzie przy moim wzroście z tymi motorkami typu gs500/ninja250/cbr250? ,,Zmieszczę" się na nich?
- adrian2434
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości