1123
Tak dla ścisłości - na Polskich wsiach trzymanie psów przy domostwie i puszczanie luzem na noc, co by się same wyżywiły, dalej jest dość częstym procederem. Tak więc nie tylko zwierzęta bezpańskie czasami po lesie się wałęsają. Do tego psy nie tylko szkodzą populacji zwierzyny drobnej, ale także stanowią realne zagrożenie dla np. Sarny.
-
Angler - Bywalec
bober3 napisał(a):PISANYM PRZEZ DUŻE B!!!
Wielkie. W naszej pisowni nie ma małych i dużych liter. Są małe i wielkie.
A tak swoją drogą bober- odnoszę wrażenie, że wiesz wszystko najlepiej. Nie przesadzasz trochę?
-
kravec - Administrator
bober3 napisał(a):Akurat jakbym zobaczył kota w lesie, a miałbym przy sobie wiatrówkę, to wiele się nie zastanawiając strzeliłbym.
Vergon napisał(a):Gdybym i ja był wtedy tym lesie i też miałbym wiatrówkę to też bym strzelał, ale nie do kota tylko do Ciebie.
Jak można na własną rękę brać się za regulowanie populacji jakichkolwiek zwierząt w dodatku w skrajnie niehumanitarny sposób?
Nie twierdzę, że bezpańskie psy/koty nie są problemem, bo nie mam z tym styczności i się na tym po prostu nie znam, ale jak ktoś ma coś z tym zrobić to niech to robią np. koła łowieckie w kontrolowany sposób a nie pierwszy lepszy Kowalski z aspiracjami na strażnika Texasu.
Na punkcie zwierząt i ich dręczenia jestem wyczulony i nie ręczę za siebie jak coś takiego zobaczę.
bober3 napisał(a):Nie wiem, ale podobno egzekucja jest jedną z najbardziej humanitarnych śmierci.
Czyli strzelałbyś do człowieka, stawiasz życie człowieka wyżej niż jakiegoś zwierzaka? To jest problem naszych czasów.
Co Ty, z Korei Płd jesteś czy z Chin

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Seweryn, nie żyjemy w USA, gdzie panuje zasada " mój teren, moja własność" Spróbuj zastrzelić złodzieja w domu... Z kryminału przez kilka lat nie wyjdziesz. Dlatego co za różnica zwierze czy człowiek? Nie masz prawa użyć broni i tyle. Granica art. 25 kk jest niewidoczna praktycznie.
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Ścigacz.pl
senekkorzenna napisał(a):Powinna być stosowana doktryna: moja posesja,pole,dom mieszkanie to moje święte prawo własności i każdy ale to każdy kto je naruszy powinien wiedzieć że mam bronić go skutecznie każdymi możliwymi środkami.
Za to masz u mnie porządne piwo

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Łojezu ile czytania
Chyba się na razie wstrzymam od głosu, bo się trochę towarzystwo zagalopowało.
Zgadzam się w całej rozciągłości, ale chyba za dużo wśród nas po*ebów, żeby można było zastosować tą możliwość wobec wszystkich.
http://www.youtube.com/watch?v=wyMOX-qEsdY

Chyba się na razie wstrzymam od głosu, bo się trochę towarzystwo zagalopowało.
senekkorzenna napisał(a):Powinna być stosowana doktryna: moja posesja,pole,dom mieszkanie to moje święte prawo własności i każdy ale to każdy kto je naruszy powinien wiedzieć że mam bronić go skutecznie każdymi możliwymi środkami.
Niestety na panów z pod znaku CHWDP nie ma co liczyć a wręcz przeciwnie.
Zgadzam się w całej rozciągłości, ale chyba za dużo wśród nas po*ebów, żeby można było zastosować tą możliwość wobec wszystkich.
Boshi napisał(a):Seweryn, nie żyjemy w USA, gdzie panuje zasada " mój teren, moja własność" Spróbuj zastrzelić złodzieja w domu... Z kryminału przez kilka lat nie wyjdziesz. Dlatego co za różnica zwierze czy człowiek? Nie masz prawa użyć broni i tyle. Granica art. 25 kk jest niewidoczna praktycznie.
http://www.youtube.com/watch?v=wyMOX-qEsdY
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl