Zobacz wątek - Yamaha Tzr 50 vs Yamaha Dt 50 Co wybrać?
NAS Analytics TAG

Yamaha Tzr 50 vs Yamaha Dt 50 Co wybrać?

i inne małe pojemności
_________

Yamaha Tzr 50 vs Yamaha Dt 50 Co wybrać?

Postprzez CyberTZR » 30/8/2013, 22:52

Cześć! Konto na tym forum mam od zaledwie paru minut więc proszę o wyrozumiałość LoL; Chciał bym się dowiedzieć co i jak różni te dwa Motocykle, dlaczego radzicie mi wybrać ten, wady i zalety obydwu, itd. Słyszałem że jak chce się kupować enduro to najlepiej powyżej 125ccm. Do do dyspozycji mam 5-6 tyś. Proszę was także abyście podawali mi linki do różnych aukcji związanych z jednym lub drugim motocyklem :D Z góry dziękuję, Pozdrawiam!
Patrz w lusterka, sprawdź dwa razy... Motocykle są wszędzie.
CyberTZR
Świeżak

Postprzez jaroaro » 30/8/2013, 23:12

Patrząc na login to chyba chcesz tzr. Tak swoją drogą to ja Ci radzę wybrać rower. Jest najtańszy a i schudnąć można... Tak poważnie to zadałeś pytanie od czapy :D To chyba Ty powinieneś wiedzieć do czego jest Ci potrzebny motocykl. Tzr a dt to dwie różne bajki. Teren/asfalt vs asfalt. Zastanów się co sprawia Ci większa frajdę(asfalt czy off-road) a wtedy sam odpowiesz sobie na pytanie ;-)
Triumph Street Triple
jaroaro
Bywalec

Postprzez insanityman » 1/9/2013, 03:35

Jestem posiadaczem dt 50 04r i będę ją niedługo sprzedawał, bo chcę się przesiąść na coś większego. Na początku miałem ten sam problem co Ty. Z wyglądu podniecałem się tzr, ale wybrałem dt z kilku względów. Po pierwsze było to moje pierwsze Moto a, na dt o wiele wygodniej się jeździ. Po drugie tzr wygląda fajnie na pierwszy rzut oka, po zobaczeniu rureczki od wydechu i dźwięku można pęknąć ze śmiechu, bo tzr chce udawać scigacza, ale jest to bardziej śmieszne niż fajne (do dt nawet ten dźwięk pasuje). Tzr nie jest nawet szybsza od dt, bo mają dokładnie taki sam silnik i większość mechaniki. Kolejnym powodem jest to, że przy glebie dt nic się nie stanie i pojedziesz dalej, a w tzr drogie plastiki ucierpią. Jeżeli zaczynasz jeździć, to uwierz mi, że będzie gleba, nawet nie musi być podczas jazdy.Ostatnim argumentem jest to, że dt wjedzie tak gdzie tzr może pomarzyć czyli las, szutry i ścieżki, nie wspominając o swobodzie jaką daje enduro albo supermoto w mieście. Oczywiście jest za słaba na normalną jazdę w terenie, ale lekki terenik jest na niej bardzo przyjemny. Jedyny minus dt to brak rozrusznika i to, że trzeba ją odpalać kickstarterem. Ogólnie DTkę polecam. Co do kupowania enduro powyżej 125cc, to tak zgadza się, bo mniejsze są za słabe, ale ze "sportami" też tak jest- jak kupowac sporta to moim zdaniem powyżej 500 - a nie 50 ("sport" 50 wręcz śmiesznie wygląda i budzi politowanie - supermoto/enduro 50 już nie) :D . Oczywiście wszystko to moje odczucia, ale uwierz, że możesz mi zaufać, bo jak wspomniałem, też miałem te 2 sprzęty do wyboru i miałem spory problem z wybraniem któregoś. Mam nadzieję, że jakoś pomogłem.
insanityman
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê