Zakup motocykla uniwersalnego
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Zakup motocykla uniwersalnego
Witam,
- Jakie masz doświadczenie
Jakieś 1000km na Yamaha Neos 2t
- Wiek, waga, wzrost,
Wiek 17,waga 70kg, wzrost 172c,
- Do jakich celów chcesz używać motocykla
50%uliaca wioska, 50% szutry po lesie.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Nie wiem, w zależności od czasu, oraz $ na paliwo
- Ile gotówki masz na sam motocykl
2000zł
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
Przy skuterze wymieniałem tylko olej i wynosiło mnie to 30zł
- Jakie motocykle Ci się podobają - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Bez znaczenia
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Nie znalazłem
Dobrze teraz opisze trochę czego dokładnie oczekuje.
A więc, Skutera używałem tylko do jeżdżenia na trening, różnie to było czasami 2x w tyg czasami przez 2tygonie go nie ruszałem. Lecz na treningi już nie będę jeździł ponieważ brat doznał kontuzji dosyć poważnej i Ja oraz Mój brat kończymy z piłką niestety.
Potrzebuje motora aby czasami wyjechać na asfalt oraz czasami pojechać sobie na grzyby do lasu-znaczy Tata lubi zbierać grzyby
.
Kiedyś to bym kupił Simsona ale jak patrze u kolegów jak one często się psują to podziękuje, mój tata powiedział że simsona nie bo to po prostu się sypie i więcej trzebabędzie go naprawiać niż jeździć.
Tylko simson nadawał się do asfaltu oraz do lasu
,
Reasumując: Potrzebuje motor coś jak Simson lecz ma być to Japonieć(yamaha,kawasaki,suzyki itp)ma on być do lasku i do asfaltu oraz aby był w miarę oszczędny(3l na 100km)
I takie pytanko jest wogle coś takiego aby się nadawało do lasu na grzyby i czasami na asfalt?
Proszę was o pomoc
Pozdrawiam rooneyasd
- Jakie masz doświadczenie
Jakieś 1000km na Yamaha Neos 2t
- Wiek, waga, wzrost,
Wiek 17,waga 70kg, wzrost 172c,
- Do jakich celów chcesz używać motocykla
50%uliaca wioska, 50% szutry po lesie.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Nie wiem, w zależności od czasu, oraz $ na paliwo

- Ile gotówki masz na sam motocykl
2000zł
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
Przy skuterze wymieniałem tylko olej i wynosiło mnie to 30zł
- Jakie motocykle Ci się podobają - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Bez znaczenia
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Nie znalazłem
Dobrze teraz opisze trochę czego dokładnie oczekuje.
A więc, Skutera używałem tylko do jeżdżenia na trening, różnie to było czasami 2x w tyg czasami przez 2tygonie go nie ruszałem. Lecz na treningi już nie będę jeździł ponieważ brat doznał kontuzji dosyć poważnej i Ja oraz Mój brat kończymy z piłką niestety.
Potrzebuje motora aby czasami wyjechać na asfalt oraz czasami pojechać sobie na grzyby do lasu-znaczy Tata lubi zbierać grzyby

Kiedyś to bym kupił Simsona ale jak patrze u kolegów jak one często się psują to podziękuje, mój tata powiedział że simsona nie bo to po prostu się sypie i więcej trzebabędzie go naprawiać niż jeździć.
Tylko simson nadawał się do asfaltu oraz do lasu

Reasumując: Potrzebuje motor coś jak Simson lecz ma być to Japonieć(yamaha,kawasaki,suzyki itp)ma on być do lasku i do asfaltu oraz aby był w miarę oszczędny(3l na 100km)
I takie pytanko jest wogle coś takiego aby się nadawało do lasu na grzyby i czasami na asfalt?
Proszę was o pomoc
Pozdrawiam rooneyasd
- rooneyasd
- Świeżak
Bez urazy ale za 2 kafle to Ty możesz sobie kupić jakiegoś zajechanego szrota albo fajną MZ ETZ albo Simsona.
Twój TATA wyedytowałem głupoty-Simson wcale się tak nie sypie.Nie wiem kto twojemu ojcu takich bzdur nagadał, a kumplami to się nie sugeruj....Wiadomo jak się dba tak się ma.Ja miałem simka i jeździł bez zarzutów.A więcej naprawiać niż jeździć to Ty będziesz markowy sprzęt za 2 kafle.TYLE W TEMACIE.
Za wulgaryzmy i CapsLock dostajesz lizaka
Black-Ghost
Twój TATA wyedytowałem głupoty-Simson wcale się tak nie sypie.Nie wiem kto twojemu ojcu takich bzdur nagadał, a kumplami to się nie sugeruj....Wiadomo jak się dba tak się ma.Ja miałem simka i jeździł bez zarzutów.A więcej naprawiać niż jeździć to Ty będziesz markowy sprzęt za 2 kafle.TYLE W TEMACIE.
Za wulgaryzmy i CapsLock dostajesz lizaka
Black-Ghost
- kamilj56
- Świeżak
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
A zapytam, czy jest wogle jest coś podobnego jak Simson?-taki aby był do lasu i na asfalt oraz aby był to Japoniec oraz w miare oszczędny? Jeżeli jest to czy byście mogli podać mi przykłady.
Zanim będę kupywać to budżet się zwiększy na pewno
, całe wakacje z tatą robiliśmy stodołe na pewno coś dołoży.
Co do Simsona, po prostu w mojej okolicy to się psuje, może nie umieją robić nie wiem, tata napewno nie kupi mi simsona, nic na to nie poradze,
ps: Ja osobiście wole żeczy z Japoni, nigdy jeszcze mnie nie zawiodły.
Zanim będę kupywać to budżet się zwiększy na pewno

Co do Simsona, po prostu w mojej okolicy to się psuje, może nie umieją robić nie wiem, tata napewno nie kupi mi simsona, nic na to nie poradze,
ps: Ja osobiście wole żeczy z Japoni, nigdy jeszcze mnie nie zawiodły.
- rooneyasd
- Świeżak
Wiesz ... ja Ci bym proponował Honde Transalp, jakdobrze poszukasz to do 4000 zł kupisz nawet 1999 rok może 2000. (Maszyna na da się na pewno i na drogę, i na pole i do lasu też da rade) ale tak patrze na ten Twój post... 17 lat powiadasz? wcześniej tylko skuterek... a prawo jazdy masz - żeby brać się za motocykle?
- Tomcat86
- Świeżak
A nie lepiej zaopatrzyć się w coś takiego jak na przykład Yamaha DT, czy Suzuki SMX.
Jeździłem swego czasu "detą", kolega miał, nawet chyba jeszcze ma Derbi Senda, za małolata tym lataliśmy. Na asfalt się nada, a w terenie pomimo "lichej" pojemności, na prawdę fajnie daje radę i daje trochę radochy
.
Syn znajomego śmiga na zipp xrace, jeżeli ma już być "nowocześniejszym" simsonem. Co do samego simsona, mam takiego z roku 90, przeżył wojaże mojego brata, moje, i nadal jest w świetnym stanie, bez remontu, licznik przebiegu zdążył się już przekręcić tak swoją drogą
.
Jeździłem swego czasu "detą", kolega miał, nawet chyba jeszcze ma Derbi Senda, za małolata tym lataliśmy. Na asfalt się nada, a w terenie pomimo "lichej" pojemności, na prawdę fajnie daje radę i daje trochę radochy

Syn znajomego śmiga na zipp xrace, jeżeli ma już być "nowocześniejszym" simsonem. Co do samego simsona, mam takiego z roku 90, przeżył wojaże mojego brata, moje, i nadal jest w świetnym stanie, bez remontu, licznik przebiegu zdążył się już przekręcić tak swoją drogą

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
DT tak 4-4.5l, będą nadawały się na asfalt nie gorzej niż simson, ogólnie większość i tak sprzedawana jest z szosowymi gumami, więc tym bardziej z asfaltem nie będzie problemu, a w terenie, jeżeli nie masz zamiaru jeździć w błocie po kolana to przez las i na szosówkach daje radę 

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
-
Glenroy - Moderator
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2