Zobacz wÄ…tek - <i>[biblioteka]</i> Motocykl czy transport publiczny?
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Motocykl czy transport publiczny?

Komentarze użytkowników
_________

[biblioteka] Motocykl czy transport publiczny?

Postprzez Åšcigacz » 26/8/2013, 13:56

Dyskusja na temat: Motocykl czy transport publiczny?
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Motocykl czy transport publiczny?
Åšcigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/8/2013, 13:56

Czytam ten artykuł i mam dwie propozycje i jedno pytanie:

1. Niech autorowi wypłacają tyle wierszówki, ile jest za tekstu, ale niech opublikowany będzie max jeden akapit, i to skrócony.
2. Jeśli autor czeka primo na taxi, 20-25-30 minut i secundo uznaje, że cena 60 pln za 16 km jest bez zarzutu, to znaczy, że jest na tyle nierozgarnięty, że słusznie go obcięli na 6 dych i kazali czekać.

1. osochodzi w tym artykule? że ziemia jest okrągła czy że nie ma w Warszawie - jeszcze - taksówek motocyklowych.<br><hr>adamadamus
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/8/2013, 14:01

Komentatorzy napisał(a):Czytam ten artykuł i mam dwie propozycje i jedno pytanie:

1. Niech autorowi wypłacają tyle wierszówki, ile jest za tekstu, ale niech opublikowany będzie max jeden akapit, i to skrócony.
2. Jeśli autor czeka primo na taxi, 20-25-30 minut i secundo uznaje, że cena 60 pln za 16 km jest bez zarzutu, to znaczy, że jest na tyle nierozgarnięty, że słusznie go obcięli na 6 dych i kazali czekać.

1. osochodzi w tym artykule? że ziemia jest okrągła czy że nie ma w Warszawie - jeszcze - taksówek motocyklowych.<br><hr>adamadamus<br>
Ok, tylko na to czekałem :-) Trudno było przebrnąć przez tą Twoją chaotyczną wypowiedź, ale primo - 60 zł to cena absolutnie NIE BEZ ZARZUTU. Czytaj uważniej. Secundo - lubisz stać w korkach i tracić czas?<br><hr>Boczo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/8/2013, 14:02

Warszawa.... chyba nie spodziewaliście się, że tam będzie tanio, kulturalnie i dobrze?<br><hr>Jetson
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/8/2013, 14:37

Komentatorzy napisał(a):Warszawa.... chyba nie spodziewaliście się, że tam będzie tanio, kulturalnie i dobrze?<br><hr>Jetson<br>
jeśli chodzi o motocykle? tak właśnie jest.. :-)
nie płacisz za parkowanie, przyjaźni kierowcy i coraz lepsze drogi..
w tym sezonie polatałem po polskiej krainie i NIGDZIE nie było tak miło jak w Waw..<br><hr>jeDrASS
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/8/2013, 14:51

Komentatorzy napisał(a):Warszawa.... chyba nie spodziewaliście się, że tam będzie tanio, kulturalnie i dobrze?<br><hr>Jetson<br>
Kolego w Warszawie jest dobrze, na drodze wszyscy "miejscowi" ustępują drogi jednośladom jężeli ktoś cię nie puszcza to na 99% ma rejestrację z poza stolicy, tanio nie jest coś za coś a co do kultury... hmm większość to przyjezdni więc się nie dziw, że chamy .<br><hr>Warszawiak
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/8/2013, 14:53

Dobrze, że zamówiłeś najtańszą korporację która zrobiła cię w bambuko, bo gdyby taksi przyjechała po 10 min. tak jak sprawdzone firmy taksówkowe nie miałbyś o czym pisać. Mój samochód spala dokładnie tyle samo co mój motocykl, więc argument ekonomiczny też odpada. Do tego wożę dzieci do szkoły i przedszkola i zamiast spocony w kombinezonie przyjeżdżam do pracy lub w inne miejsca pachnący i uczesany ;) Faktycznie, trochę później ale niewiele, bo planuję załatwianie spraw w mieście na inne terminy niż piątkowe popołudnie :)<br><hr>tom
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/8/2013, 15:07

Boczo Ty marudo:)
jednak zgadzam sie w przeciwienstwie do powyższych komentarzy i nie zamierzam Cie krytykować, a stwierdzenie "marudo" jest raczej żartobliwie napisane na twój charakterystyczny sposób opisywania codziennych niemiłych sytuacji w naszym kraju:) pozdrowienia:) <br><hr>swe
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/8/2013, 15:20

Komentatorzy napisał(a):Dobrze, że zamówiłeś najtańszą korporację która zrobiła cię w bambuko, bo gdyby taksi przyjechała po 10 min. tak jak sprawdzone firmy taksówkowe nie miałbyś o czym pisać. Mój samochód spala dokładnie tyle samo co mój motocykl, więc argument ekonomiczny też odpada. Do tego wożę dzieci do szkoły i przedszkola i zamiast spocony w kombinezonie przyjeżdżam do pracy lub w inne miejsca pachnący i uczesany ;) Faktycznie, trochę później ale niewiele, bo planuję załatwianie spraw w mieście na inne terminy niż piątkowe popołudnie :)<br><hr>tom<br>
Bardzo doceniam Twój rzetelny komentarz! Masz argumenty, ja mam swoje. Nadal uważam jednak, że motocyklem jest znacznie taniej, a korporacja ktora wybralem jest bardzo znana i spora.<br><hr>Boczo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/8/2013, 16:36

Boczo, zlotowa oszukal i to generalnie nie jest norma. Znikajace zlecenia z systemu tez nie. A jak sie ma pecha to nic nie pomoze.
A to ze na 2 kolkach jest szybciej to wszyscy wiedza. Minus taki ze w brei posniegowej jezdzi sie slabo i wtedy pozostaje zbiorkom.
Inna opcja jest przeprowadzka na poludnie Europy<br><hr>Piach
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/8/2013, 20:46

Komentatorzy napisał(a):Kolego w Warszawie jest dobrze, na drodze wszyscy "miejscowi" ustępują drogi jednośladom jężeli ktoś cię nie puszcza to na 99% ma rejestrację z poza stolicy, tanio nie jest coś za coś a co do kultury... hmm większość to przyjezdni więc się nie dziw, że chamy .<br><hr>Warszawiak<br>
Tee, Warszawiak, spójrz na siebie :-)<br><hr>niewarszawiak
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/8/2013, 01:41

nawiazujac do komentarzy zastanawialem sie dlaczego nie ma tez np kurierow na motocyklach ;) a powaznie to az tak tam kiepsko z komunikacja miejska w Warszawie? wybierajac pojazdy typu autobus/tramwaj czy metro bardziej sie oplaci niz taksowka ktora jak reszta samochodow tkwi w korku. pojazdy szynowe - jak wiekszosci wiadomo - nie interesuja ich korki. a jesli juz to doslownie w malo znaczacym stopniu<br><hr>leon
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/8/2013, 06:25

Zgadazam sie z Boczo w 100%! To jest chore i chyba tak już pozostanie. Od 8 lat codziennie dymam do Wawy z Mińska Maz. i czuje, że przez te dojazdy straciłem znaczna część życia i kasy. Wstawałem o 4:30, by iść spać o 22:30, ale nie o to chodzi. Komunikacją miejską i podmiejską latam w 2 strony ok 4h - 4h30min. dziennie, a ja latam SVką to całość zajmuje mi 1h30min. do mokotowa... Troche to przykre, ale co zrobić, każdy wie, że za robotą dzisiaj trzeba latać<br><hr>mati
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/8/2013, 06:25

Zgadazam sie z Boczo w 100%! To jest chore i chyba tak już pozostanie. Od 8 lat codziennie dymam do Wawy z Mińska Maz. i czuje, że przez te dojazdy straciłem znaczna część życia i kasy. Wstawałem o 4:30, by iść spać o 22:30, ale nie o to chodzi. Komunikacją miejską i podmiejską latam w 2 strony ok 4h - 4h30min. dziennie, a ja latam SVką to całość zajmuje mi 1h30min. do mokotowa... Troche to przykre, ale co zrobić, każdy wie, że za robotą dzisiaj trzeba latać<br><hr>mati
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/8/2013, 06:48

Ja widzę tylko jedną zaletę komunikacji publicznej, zawsze możesz wstąpić legalnie na piwo lub piwa. Innych zalet nie zauważyłem.<br><hr>Młody
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/8/2013, 07:57

jazda w tłoku komunikacją miejską - psychologia filozofii nadgarstka<br><hr>pawulon182
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/8/2013, 08:48

Komentatorzy napisał(a):nawiazujac do komentarzy zastanawialem sie dlaczego nie ma tez np kurierow na motocyklach ;) a powaznie to az tak tam kiepsko z komunikacja miejska w Warszawie? wybierajac pojazdy typu autobus/tramwaj czy metro bardziej sie oplaci niz taksowka ktora jak reszta samochodow tkwi w korku. pojazdy szynowe - jak wiekszosci wiadomo - nie interesuja ich korki. a jesli juz to doslownie w malo znaczacym stopniu<br><hr>leon<br>
Są kurierzy na motocyklach, tylko że jest ich mniejszość, bo jakby nie patrzeć na motocykl nie zabierzemy 30 paczek;) motocyklowi są głównie do przewożenia dokumentów i jest ich mało, więc nie są tak widoczni jak Ci w samochodach<br><hr>sojers1
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/8/2013, 09:37

Komentatorzy napisał(a):nawiazujac do komentarzy zastanawialem sie dlaczego nie ma tez np kurierow na motocyklach ;) a powaznie to az tak tam kiepsko z komunikacja miejska w Warszawie? wybierajac pojazdy typu autobus/tramwaj czy metro bardziej sie oplaci niz taksowka ktora jak reszta samochodow tkwi w korku. pojazdy szynowe - jak wiekszosci wiadomo - nie interesuja ich korki. a jesli juz to doslownie w malo znaczacym stopniu<br><hr>leon<br>
Kurierów pewnie nie ma z powodu bezpieczeństwa przesyłki (potencjalny wypadek i zniszczenie przewożonego pakunku). Większe paczki ładują w auto, a papiery może wziąć kurier na rowerze.<br><hr>wertal
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/8/2013, 10:12

Ja komunikacji używam tylko w zimę lub na jak idę na piwo. A tak to motor, skuter lub rower... a do tego cena biletu nawet odstrasza z korzystania z komunikacji miejskiej. przez o lato korzystałem z komunikacji miejskiej tylko w Krakowie (na wakacjach) i to całe 4 razy jak wybierałem się na piwo a tak to rowerem...
W mieście tylko dwa kółka!!<br><hr>stara lodówka
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/8/2013, 10:25

każdy z nas ma do pokonania codziennie inną drogę do pracy lub szkoły, różne są miasta, różne ulice, różne alternatywy (motor/auto/tramwaj/autobus...), więc każdy z nas ma inne zdanie i inną kalkulację. Niemniej jeśli uzmysłowić sobie, że dojeżdża się do pracy dajmy na to 1,5h, jak dodać drogę powrotną to już daje rocznie dokładnie JEDEN MIESIĄC STANIA W KORKU NON STOP, a na dojazdy do pracy trzeba pracować od 3 tygodni (licząc najniższą krajową i najtańszy bilet miesięczny) po nawet dwa miesiące i więcej. Znam ludzi, którzy codziennie jeżdżą INTERCITY Katowice-Warszawa w obu kierunkach - owszem, nie robią tego za darmo, ale 63 dni rocznie spędzonych w pociągu nikt im nigdy nie zwróci. Nie wiem jak inni, ale dla mnie to co napisał Boczo było decydującym powodem zakupu maxiskutera i jestem zadowolony. Akurat na czasie za dużo nie oszczędzam (pokonuję łatwą do przejechania trasę), za to na kieszeni jest mi o wiele lżej i w bonusie dziwne uczucie przyjemności, kiedy jadę do pracy.<br><hr>buu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Następna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê