Zobacz wÄ…tek - skuter
NAS Analytics TAG

skuter

i inne małe pojemności
_________

skuter

Postprzez piast » 26/8/2013, 19:15

nie dochodzi mi paliwo z baku do gaźnika w skuterze dwu sów wymieniłem cylinder i gaznik na nowy
piast
Świeżak

Postprzez paweÅ‚wro » 26/8/2013, 20:11

Przyczyny mogą być dwie albo kilka jesli nic przy gaziorze nie dłubałeś:

1) nie dokręciłeś odpowiednio szpilek na głowicy i nie wytwarzane jest odpowiednie podciśnienie ( tłok nie ciągnie bo jest przelot) - najprawdopodobniejsze:) - dokręć szpilki, daj mu się nagrzać, pewnie znowu kapke puszczą, jak ostygnie znowu dokręć i bedzie oczko :)

2) zatkany filtr paliwa - pomiędzy bakiem a gaziorem - wymień albo przedmuchaj.

3) Sprawdz czy wszystko pomiędzy gaźnikiem a samym cylindrem jest dokręcone - chodzi mi o króciec dolotowy.

Do tego moze być luz na pierscionkach wiele innych ale zacznij od tego

P.S. Nie pałuj go bo zginie ! Polecam docierać na Repsolku Competition 2T ( czy jakos tak sie pisze)

AA no i najłatwiej to po prostu ściągnij filtr powietrza, zatkaj łąpą (przelot zero) zakręć kilak chwil ze startera albo kopnij jesli się ładnie wygniesz:D powinieneś mieć dłoń mokrą od paliwa - jeśli nic a nic to patrz pkt 1 lub 3 :)

Pozdrawiam
Paweł
pawełwro
Świeżak

Postprzez Boshi » 26/8/2013, 20:45

Działy czytać potrafisz? Do tego znaki interpunkcyjne o ile się nie mylę są już w podstawówce, czyżbyś jej nie ukończył? ... ostrzeżenie słowne.
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mat69 » 26/8/2013, 21:42

Kolego, jeżeli paliwo nie dochodzi do gaźnika to może warto sprawdzić wężyk i kranik czy nie są czymś zapchane.
mat69
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości

na górê