Jaki motor dla mnie proponujecie?
• Strona 1 z 1
Jaki motor dla mnie proponujecie?
Siema. Pomóżcie mi wybrać swój pierwszy motocykl.
Waga: 67kg
Wzrost: 180cm
Budżet: 3.5 tys.
Typ Motocyklu: Enduro, lub jakiś motorek ( najlepiej 2 osobowy motocykl). Nie podawajcie chińczyków.
Zastosowanie do jazdy do miasta, po wsi.
Oczekiwania: Niezawodny (Aby można było jechać na wyprawy na np. 50km bez obaw że się coś popsuje). W miarę szybki. do 80cc, żeby można było zarejestrować na 50cc. Tuning!. Żeby nadawał się do jazdy po bezdrożach - mieszam na wsi (oraz nie było problemów z legalną jazdą po drodze). Biegowy (podstawa). Lubię gdy motor ładnie pracuję ( taki dźwięk, jakby siedział tam duży silnik)
Na oku mam Yamaha DT 80/50cc. Bardzo mi się podoba, ale czekam na wasze propozycję. Dziękuje.
Waga: 67kg
Wzrost: 180cm
Budżet: 3.5 tys.
Typ Motocyklu: Enduro, lub jakiś motorek ( najlepiej 2 osobowy motocykl). Nie podawajcie chińczyków.
Zastosowanie do jazdy do miasta, po wsi.
Oczekiwania: Niezawodny (Aby można było jechać na wyprawy na np. 50km bez obaw że się coś popsuje). W miarę szybki. do 80cc, żeby można było zarejestrować na 50cc. Tuning!. Żeby nadawał się do jazdy po bezdrożach - mieszam na wsi (oraz nie było problemów z legalną jazdą po drodze). Biegowy (podstawa). Lubię gdy motor ładnie pracuję ( taki dźwięk, jakby siedział tam duży silnik)
Na oku mam Yamaha DT 80/50cc. Bardzo mi się podoba, ale czekam na wasze propozycję. Dziękuje.
-
Hocik - Świeżak
Powróćmy do realiów. Żadna 50-ka nie będzie brzmiała jak większy motor.
Silniki te mają to do siebie, że pomimo zmian tłumika, dźwięk będzie taki sam.
Ja mogę polecić Tobie niezawodną i szybką Aprilie RS 50.
Świetny motorower.
Oczywiście z silnikiem Minarelli AM6.
Jeden z najszybszych. Awaryjność powiedziałbym na dobrym poziomie, co do spalania możesz zejść do 3l/100km jak i dojść do nawet 5l/100km, a części do tego typu silnika jest multum.
A jeżeli faktycznie lubisz jeździć po bezdrożach to dobrym wyborem jest też Derbi Senda SM.
Jest wygodniejszy od cross'a w mieście i niewiele gorszy w terenie.
Silnik strasznie mocny (jak na 50) a do miasta i w średni teren jest dobry.
Dla czego tylko dobry? Bolączką tego motoroweru jest twarde jak w starym rowerze zawieszenie.
Ale tak poza tym silnik dobry a spala w granicach normy.
Pozdrawiam
Silniki te mają to do siebie, że pomimo zmian tłumika, dźwięk będzie taki sam.
Ja mogę polecić Tobie niezawodną i szybką Aprilie RS 50.
Świetny motorower.
Oczywiście z silnikiem Minarelli AM6.
Jeden z najszybszych. Awaryjność powiedziałbym na dobrym poziomie, co do spalania możesz zejść do 3l/100km jak i dojść do nawet 5l/100km, a części do tego typu silnika jest multum.
A jeżeli faktycznie lubisz jeździć po bezdrożach to dobrym wyborem jest też Derbi Senda SM.
Jest wygodniejszy od cross'a w mieście i niewiele gorszy w terenie.
Silnik strasznie mocny (jak na 50) a do miasta i w średni teren jest dobry.
Dla czego tylko dobry? Bolączką tego motoroweru jest twarde jak w starym rowerze zawieszenie.
Ale tak poza tym silnik dobry a spala w granicach normy.
Pozdrawiam
Honda CBR 1100xx Blackbird + Power Comand
- PrzemoCBR
- Świeżak
Dużo czytałem o tych "pseudo ścigaczach". Podobno one, prawie niczym się nie różnią od skuterów, chyba tylko wyglądem. V-max takiego motocyklu to 100km/h. Podobno też nazywane są pierdziawkami. Czytałem opinie o Yamaha TZR 50 i o Aprilii RS 50 i odradzali kupna takich motorów... ;/ Derbi Senda ładna jest 

-
Hocik - Świeżak
A da się wgl. stuningować coś w TZR lub w RS 50? Bo chciałbym motor w który zawsze można zmienić cylinder itp na większy
Ostatnio patrzyłem Derbi senda 50 Supermoto i bardzo mi się spodobała, tylko ta cena, po 4 kafle. ;/ Podawajcie jakieś motorki, żebym mógł spokojnie pojeździć z kartą motorowerową.

-
Hocik - Świeżak
Pierdziawkami..??!! a ty myślisz, że twoje moto 50-tka będzie brzmiała jak co?? Przecież praktycznie każda 50-tka to 2-sów.. Oraz osiągi te same...
- ApriliaRs4
- Świeżak
PrzemoCBR, fajne motorki podałeś, ale wszystkie za 4 tys. a ja coś do 3 szukam. Romet CRS jest tani, bo chińczyk i dlatego ;/ Z wyglądu to mi się Derbi Sendy podobają, ale nie wiem który z tych SuperMoto mają najlepsze silnik.... Może coś podpowiecie. Mi nad wyglądem nie zależy, aby był dobry, mocny silnik. Wygląd to ja sobie sam zrobie według swojego gustu
Czekam na propozycję 

-
Hocik - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm