Malowanie co i jak
• Strona 1 z 1
Malowanie co i jak
Więc tak postanowiłem przemalować swój motorower (aktualnie jest koloru czarnego, ma być zielono biały). Będę robił to po raz pierwszy więc nie wiem od czego mam zacząć, jakie farby wybrać, jak pomalować plastiki, z jakiej odległości mam malować, chciałbym na baku zrobić taką pajęczynę gdzieś czytałem że można to zrobić zakładając na bak rajstopę
podobno daje to ładny efekt. Bak ma być biały w zieloną "pajęczynę" reszta motocykla biała. Jeszcze pytanko czy da się pomalować plastikowe felgi ? Ile farby kupić jaką i wgl jak się do tego zabrać pomóżcie.

Cagiva Mito 125
-
StunteR9 - Świeżak
Uwierz mi malowanie pojazdów nie jest takie proste. Tak jak Boshi napisał oddaj to do kogoś bo spierdzielisz całą robotę.
A jeśli już się chcesz zabierać to udaj się gdzieś gdzie robią lakier do malowania pojazdów, wybierzesz tam kolor, doradzą Ci ile potrzebujesz lakieru itp.
A czym Ty chcesz zacząć malować, jak chcesz to robić?
A jeśli już się chcesz zabierać to udaj się gdzieś gdzie robią lakier do malowania pojazdów, wybierzesz tam kolor, doradzą Ci ile potrzebujesz lakieru itp.
A czym Ty chcesz zacząć malować, jak chcesz to robić?
Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
-
fasoliusz - Bywalec
mam pistolet do malowania i sprężarkę tez. Ale skoro mówicie że to wcale nie takie proste to chyba macie racje. A co do malowania w lakierni to mam przynieść im gotowe do pomalowania części czy zajechać motorem a oni się wszystkim zajmą ?
Cagiva Mito 125
-
StunteR9 - Świeżak
Jak pojedziesz motocyklem i się oni będą wszystkim zajmować to o wiele więcej pieniędzy wezmą.
Jeśli masz czas i trochę pojęcia to pozdejmuj samemu wszystko i zawieź im same elementy, w tedy będzie taniej:)
Najlepiej to niech oni kupią lakier tylko pokaż im jaki i w tedy oni kupią i będą wiedzieć co i jak, bo jeszcze za dużo kupisz czy coś:D
Jeśli masz czas i trochę pojęcia to pozdejmuj samemu wszystko i zawieź im same elementy, w tedy będzie taniej:)
Najlepiej to niech oni kupią lakier tylko pokaż im jaki i w tedy oni kupią i będą wiedzieć co i jak, bo jeszcze za dużo kupisz czy coś:D
Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
-
fasoliusz - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości