Pierwszy motocykl dla dziewczyny
• Strona 1 z 1
Pierwszy motocykl dla dziewczyny
Witam.
Chciałabym się poradzić bardziej doświadczonych użytkowników w sprawie zakupu pierwszego motocykla. Nigdy wcześniej nie jeździłam, tyle co czasem z kolegami, jednak od dawna mnie do tego ciągnie i chcę w końcu spełnić marzenie. Mam 17 lat, waga 50 kg, wzrost 166 cm. Motocykla będę używała do jazdy na co dzień, do szkoły, nie planuję żadnych długich wyjazdów. Myślałam o czymś sportowym do 6 tyś. Najbardziej wpadła mi w oko honda cbr 125 i aprilia rs 125.
Chciałabym się poradzić bardziej doświadczonych użytkowników w sprawie zakupu pierwszego motocykla. Nigdy wcześniej nie jeździłam, tyle co czasem z kolegami, jednak od dawna mnie do tego ciągnie i chcę w końcu spełnić marzenie. Mam 17 lat, waga 50 kg, wzrost 166 cm. Motocykla będę używała do jazdy na co dzień, do szkoły, nie planuję żadnych długich wyjazdów. Myślałam o czymś sportowym do 6 tyś. Najbardziej wpadła mi w oko honda cbr 125 i aprilia rs 125.

- rapide
- Świeżak
Wszystko fajnie, motocykle też ok, ale...czy o rzeczach typu Kask, buty, rękawice, kurtka i przynajmniej jeansy motocyklowe, pomyślałaś? Czy nie bardzo? Bo jeżeli nie, to Twój budżet na motocykl mocno się uszczupli
. A na Twoim miejscu wolał bym nie zaczynać przygody bez odpowiedniego zaplecza
.

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
A jeszcze takie pytanie czy koleżanka ma prawo jazdy kat. A1, bądź będzie robiła w najbliższym czasie?
A jeśli chce jeździć bez prawka to wie co może za to grozić?
A jeśli chce jeździć bez prawka to wie co może za to grozić?
Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
-
fasoliusz - Bywalec
Nie trzeba robic prawka kat. A1 gdyz koszty siegaja od 1500-2000 + jak ktos tam wyzej stwierdzil "zaplecze" to nie starczy na dobry motocykl mozna kupic oczywiscie 125/50 ale wtedy trzeba miec kogos znajomego kto zalatwi przeglad
- KOLASA LwG
- Świeżak
Kolasa
Nie wiem czy wiesz, ale jeśli nie ma zaplecza to 500zł na mandat będzie musiała jakoś znaleźć.
A kiedy będzie kolizja (nikomu nie życzę) to nie dostanie pieniędzy od ubezpieczyciela, a jeśli ona spowoduje to ubezpieczyciel zrobi jej "jesień z dupy średniowiecza".
Tak więc nie wiem czy nie lepiej kupić tańsze moto a zrobić prawko.
Za 4-3tyś. kupi się już ładne motocykle o poj. 125ccm.
Nie wiem czy wiesz, ale jeśli nie ma zaplecza to 500zł na mandat będzie musiała jakoś znaleźć.
A kiedy będzie kolizja (nikomu nie życzę) to nie dostanie pieniędzy od ubezpieczyciela, a jeśli ona spowoduje to ubezpieczyciel zrobi jej "jesień z dupy średniowiecza".
Tak więc nie wiem czy nie lepiej kupić tańsze moto a zrobić prawko.
Za 4-3tyś. kupi się już ładne motocykle o poj. 125ccm.
Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
-
fasoliusz - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości