rf900 mozolnie przyspiesza
• Strona 1 z 1
rf900 mozolnie przyspiesza
Witam
mój problem jest taki że podczas odkręcania manetki motocykl przyspiesza lecz troche mozolnie po przekroczeniu 7 tyś obrotów zaczyna już być ok. Tak jest na każdym biegu. Dodam tylko że miałem ostatnio problemy z gaźnikami. Brud ze zbiornika dostał się do gaźników i był efekt przelewania. Teraz jest wszystko wymienione wyczyszczone przez mechanika ,lecz chyba nie działa prawidłowo. Czy w waszych RF też tak jest?
W czym może być przyczyna?
mój problem jest taki że podczas odkręcania manetki motocykl przyspiesza lecz troche mozolnie po przekroczeniu 7 tyś obrotów zaczyna już być ok. Tak jest na każdym biegu. Dodam tylko że miałem ostatnio problemy z gaźnikami. Brud ze zbiornika dostał się do gaźników i był efekt przelewania. Teraz jest wszystko wymienione wyczyszczone przez mechanika ,lecz chyba nie działa prawidłowo. Czy w waszych RF też tak jest?
W czym może być przyczyna?
- vipbiggi
- Świeżak
ustawienie wartości według serwisowki w 20 letnim motocyklu jest slabym pomyslem, zakladajac ze zawory i filtr jest ok to pewnie masz zly sklad mieszanki, wykrec ze 2 swiece i zrob dobre zdjecia
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Ścigacz.pl
Dziś zmieniłem świece na DENSO U27ESR-N i zmniejszyłem dawkę paliwa o pół obrotu na każdym gaźniku. Jest trochę lepiej lecz przy zejściu z obrotów wali ogień z tłumika. Czy jeszcze zmniejszyć dawkę paliwa? Dodam że stare świece po wyjęciu były czarne.
- vipbiggi
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa