[biblioteka] Prawo jazdy na motocykl –...
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Przedmiotowa ustawa będzie przedstawiona na posiedzeniu Sejmu RP w dniu 04 stycznia 2011 roku po poprawkach wniesionych przez Senat RP. Jednocześnie informuję, że ustawa wchodzi w życie w rok od dnia ogłoszenia.<br><hr>....Komentatorzy napisał(a):Orientuje sie może ktoś czy weszła ta ustawa już w życie? Bo niby miała wejść z 1 kwietnia a niektórzy jeszcze sie zapisują. Najlepiej to by zrobili jak by było wszstko po staremu, takie jest moje zdanie bo czy 18 czy 24 lata to nie jest duża różnica to od człowieka zależy jak jeździ<br><hr>Kriss<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Skąd posiadasz wiadomość że ustawa wchodzi rok od dnia ogłoszenia? Normalna ustawa po ostatecznej ratyfikacji od prezydenta jest publikowania w dzienniku ustaw i wchodzi w życie 2 tygodnie po ogłoszeniu.<br><hr>Kuba2892Komentatorzy napisał(a):Orientuje sie może ktoś czy weszła ta ustawa już w życie? Bo niby miała wejść z 1 kwietnia a niektórzy jeszcze sie zapisują. Najlepiej to by zrobili jak by było wszstko po staremu, takie jest moje zdanie bo czy 18 czy 24 lata to nie jest duża różnica to od człowieka zależy jak jeździ<br><hr>Kriss<br>Komentatorzy napisał(a):Przedmiotowa ustawa będzie przedstawiona na posiedzeniu Sejmu RP w dniu 04 stycznia 2011 roku po poprawkach wniesionych przez Senat RP. Jednocześnie informuję, że ustawa wchodzi w życie w rok od dnia ogłoszenia.<br><hr>....<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Otóż nie. Jeżeli Pan/i nie ma JUŻ zrobionego prawa jazdy A, to będzie je mogła nabyć dopiero w wieku 24 lat, z ewentualnym wyborem zrobienia go w wieku lat 20 oczywiście posiadając dwu letnie prawo jazdy A2.<br><hr>Mati.Komentatorzy napisał(a):Jaz was nie mogę. Prawo nie działa wstecz. Jak teraz zrobicie A to jak wejdzie nowa ustawa, mimo wszystko będziecie mieli stare prawko na wszystkie motory<br><hr>janusz<br>Komentatorzy napisał(a):Czyli co od 18 na każdą pojemność można mieć prawko?<br><hr>Monika<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości