blokada w Cylindrze
• Strona 1 z 1
blokada w Cylindrze
mam pytanko czy łatwo jest zdjąc taką blokade ???i gdzie to mozna zrobić;)
-
Kardek - Świeżak
jak ona wyglÄ…da
ja w hondzie mb mam takie ograniczniki które nie pozwalają mi odgiąc wych blaszek membrany
juz trocje zeszlifowałem jeszcze mi zostało jakies 0.5cm do szlifnięcia 

ja w hondzie mb mam takie ograniczniki które nie pozwalają mi odgiąc wych blaszek membrany

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
No to podłacze sie do pytania. Mam Sachs'a XTC 125, silnik w nim zamontowany to silnik 4t z suzuki fxr150. Co jest mi potrzebne aby przywrocic go spowrotem do oryginalnej pojemnosci? A to jego foto...

-
smyk - Świeżak
narazie bardzo nieiwem ale jest mozliwosc taka ze blokady sie nieda zdjac z cylindara chodzi mi o moto Motorhispania RX50????prosze o odpowiedz bo mam tez oferte kupn tego motorku a jest tam blokada do 70 km/h
'
'
-
Kardek - Świeżak
Może chodzi o króciec ssący albo zwężke w kolanku? Jeżeli byłoby takie coś jak blokada w cylindrze to wydaje mi się, ze musiały by to być np pomniejszone kanały, co wiąże sie z wymianą całego cylka, ale watpie w takie rzeczy 

CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
Np. w DT 125 masz YPVS (Yamaha Power Valve System). Są to 2 cięgna, które zamykają zawór w cylindrze, gdy osiągasz powyżej 6,5 tys obrotów. Jest to swojego rodzaju blokada. Trzeba otwotzyć ten zawór i dobrze ustawić cięgna, wtedy moto idzie o wiele lepiej. Nawet sama regulacja już dużo daje.... 

Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
- Szafa
- VIP Åšcigacz.pl
no ale tu mamy Yamaszke a w tym sprzęcie to nieiwem czy tak bedzie
a wlasnie sie zastanaiwam od czego tu częsci mozna włozyc ;P

- Załączniki
-
- to jest ta mszyna niczym poza nazwa nie rozni sie od XR6
- M439553_4[2].jpg (94.2 KiB) PrzeglÄ…dane 5287 razy
-
Kardek - Świeżak
dzieki za wyjasnienia..... a do tego sprzeta mozna wrzucic chyba wszystkie czesci tuningowe ktore beda pasowaly... a tak z ciekawosci co to jest za model yamahy bo widze ze ma upsy....
bedzie dobrze... i jest bardzo dobrze.... Z'etek xD
-
owad - Świeżak
to nie jest Yamaha
tylko Motorhispania RX50 i dlatego mam wątpliowsci co do czesci ale to jest chyba na tym samym silniku co Rs-ka...?bo jade to jutro kupic i nieiwem czy to brać a do tego blokada dochodzi
a koles ktory chce mi to opylic zapewnia ze da sie to zdjac....
aa i slyszalem ze to jest na silniku AM6 minerelii ??wiec chyba niekóre czesci od inncyh moga pasowac?? i niewiecie czasem czy linka od prekosciomierza pasuje od rski??
na przyszłość prośba- edytuj posty.... kravec

aa i slyszalem ze to jest na silniku AM6 minerelii ??wiec chyba niekóre czesci od inncyh moga pasowac?? i niewiecie czasem czy linka od prekosciomierza pasuje od rski??
-
Kardek - Świeżak
owad napisał(a):pierwsze slysze o blokadzie w cylindrze.... jezeli to prawda to prosilbym zeby ktos to dokladnie opisal..
W moim sachsie jest silnik z Suzuki fxr 150. W cylinder wepncheli jakis badziew (pierscien??) ktory zmniejsza pojemnosc. Da sie cos z tym zrobic ?
-
smyk - Świeżak
Pierścień? Chyba chciałeś powiedzieć tuleje. Jeżeli nie jest ona na stałe to można wyjąć i kupic tłok z pierscieniami 150cm.
pozdro
Ps: Kardek jak bedzie to jeździło to bierz tego smoka
pozdro
Ps: Kardek jak bedzie to jeździło to bierz tego smoka

CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
Kardek napisał(a):to nie jest Yamahatylko Motorhispania RX50 i dlatego mam wątpliowsci co do czesci ale to jest chyba na tym samym silniku co Rs-ka...?bo jade to jutro kupic i nieiwem czy to brać a do tego blokada dochodzi
a koles ktory chce mi to opylic zapewnia ze da sie to zdjac....
http://sklep.mieloch.pl/
tu masz pełno części

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
No jest dużo częsci ale do Motorhispani akurat niema produktów ale no jak mówilem to też idzie na AM6 Minerelii i od Tzr,Rs,....powiny czsci pasowac;)a z ta blokada to na bank jest ze zwężka jest przy wydechu...
-
Kardek - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości