Szarpanie FZR 1000
• Strona 1 z 1
Szarpanie FZR 1000
Witam
Mam problem z Yamaha FZR 1000. Podczas dynamicznej jazdy na 2 biegu dochodzi do regularnych szarpnięć motocykla. Owe szarpnięcia ustają dopiero przy zamknięciu manetki gazu. Do szarpnięć dochodzi przy ok. 7-8000 obr/min. Jesli chodzi o skrzynię to biegi nie wyskakują. Bardzo prosze o opinie odnosnie przyczyny usterki.
Mam problem z Yamaha FZR 1000. Podczas dynamicznej jazdy na 2 biegu dochodzi do regularnych szarpnięć motocykla. Owe szarpnięcia ustają dopiero przy zamknięciu manetki gazu. Do szarpnięć dochodzi przy ok. 7-8000 obr/min. Jesli chodzi o skrzynię to biegi nie wyskakują. Bardzo prosze o opinie odnosnie przyczyny usterki.
- kolpikamil
- Świeżak
A sprawdziałeś stan napędu? (zębatki np.)
------------------------------ | http://bikepics.com/members/eustahy/ | ^^^^^^ Powoli rośnie
^^^^^^

- Eustahy
- Świeżak
Zebatki i lancuch jest oki, a to szarpanie jest tylko na 2 biegu przy gwaltownym odkreceniu manetki gazu. Filtr paliwa nowy i powietrza. Zastanawiam sie czy przypadkiem zeby w skrzyni nie przeskakuja. Prawdopodobnie tak sie dzieje przy zbytnim przeciążeniu przekladni. A ma to miejsce przy ostrej jezdzie.
- kolpikamil
- Świeżak
witam
Mam ten sam problem ze swoim moto. NIedawno kupilem kawe 600 z 99r. i dzieje mi sie dokladnie to samo. Na dwojce przy mocniejszym odkreceniu manetki gazu motorem zaczyna szarpac tak jakby dostawal nagle pare konikow mocy wiecej... biegi nie wyskakuja, lancuch ok zebatki tez w porzadku. Takie objawy ma tylko na dwojce (sprawdzilem dokladnie). Moze jest gdzies tam uklad sterujacy mieszanka paliwowa i trzeba go naprawic? Bo jezeli to zepsuta skrzynia to troche szarpnie za kieszen. Daj znac czy cos ci sie udalo wiecej ustalic w tej kwestii.
Mam ten sam problem ze swoim moto. NIedawno kupilem kawe 600 z 99r. i dzieje mi sie dokladnie to samo. Na dwojce przy mocniejszym odkreceniu manetki gazu motorem zaczyna szarpac tak jakby dostawal nagle pare konikow mocy wiecej... biegi nie wyskakuja, lancuch ok zebatki tez w porzadku. Takie objawy ma tylko na dwojce (sprawdzilem dokladnie). Moze jest gdzies tam uklad sterujacy mieszanka paliwowa i trzeba go naprawic? Bo jezeli to zepsuta skrzynia to troche szarpnie za kieszen. Daj znac czy cos ci sie udalo wiecej ustalic w tej kwestii.
im polish*i got class*u mess with me,i kick ur ass | http://ire.ovh.org
-
slave_z - Świeżak
dwojka jednak zaczela wyskakiwac. wiec trzeba bedzie do serwisu..... 

im polish*i got class*u mess with me,i kick ur ass | http://ire.ovh.org
-
slave_z - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości