Kawasaki kx85 skrzynia zgrzyta przy zmianie biegów
• Strona 1 z 1
Kawasaki kx85 skrzynia zgrzyta przy zmianie biegów
Witam, mam problem z moim Kx-85 Najpierw opisze standardowe czynności jakie wykonuje przed jazdą:
1. Odpalam.
2. Zanim wrzucÄ™ bieg 1, rozgrzewam go.
3. Wrzucam 1
Tylko jest problem... motocykl ucieka (na wciśniętym sprzęgle)- linkę sprzęgła regulowałem, olej jest... Nie wiem o co chodzi.
Ale ok, gdy jest na dużych obrotach już nie ucieka... Teraz gdy ruszę i chce wrzucić Bieg nr. 2 to coś zgrzyta w skrzyni i czuję to także na bucie (tarcie) z resztą biegów jest tak samo, też zgrzyta... (ale biegi wchodzą tylko ze zgrzytem)
Nic nie majstrowałem przy skrzyni (jedyne co zrobiłem to: wajcha od biegów mi się poluzowała i obrobiła- więc dałem tam kawałek metalu- już się nie rusza) Nie wiem czy to od tego może być, Od razu mówię że po daniu tego kawałka metalu jakiś czas jeździłem dopiero potem się to zaczęło dziać, tak po prostu, jeździłem i nagle poczułem tarcie na bucie i usłyszałem zgrzyt. Proszę o szybką pomoc !!
1. Odpalam.

2. Zanim wrzucÄ™ bieg 1, rozgrzewam go.
3. Wrzucam 1
Tylko jest problem... motocykl ucieka (na wciśniętym sprzęgle)- linkę sprzęgła regulowałem, olej jest... Nie wiem o co chodzi.
Ale ok, gdy jest na dużych obrotach już nie ucieka... Teraz gdy ruszę i chce wrzucić Bieg nr. 2 to coś zgrzyta w skrzyni i czuję to także na bucie (tarcie) z resztą biegów jest tak samo, też zgrzyta... (ale biegi wchodzą tylko ze zgrzytem)
Nic nie majstrowałem przy skrzyni (jedyne co zrobiłem to: wajcha od biegów mi się poluzowała i obrobiła- więc dałem tam kawałek metalu- już się nie rusza) Nie wiem czy to od tego może być, Od razu mówię że po daniu tego kawałka metalu jakiś czas jeździłem dopiero potem się to zaczęło dziać, tak po prostu, jeździłem i nagle poczułem tarcie na bucie i usłyszałem zgrzyt. Proszę o szybką pomoc !!
Kawasaki KX-85
Wierzb4
Wierzb4
- Wierzba4
- Świeżak
Masz zużyty kosz sprzęgłowy a czasami nie masz za wysoko stopki zmiany biegów i nie obciera ona o łańcuch
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
kris nie pyta co zrobiłeś, tylko czy nie ociera o łancuch.... odpowiadaj na pytania
jest kilka opcji
1) albo jest zalany zły olej. jaki lejesz ?
2) uszkodzodzy/zuzyty kosz sprzęgłowy albo reszte sprzęgła
3) zła regulacja
w takich moto mozna biegi bez sprzęgła bez zgrzytów wbijać, wiec albo też cos źle robisz albo masz cos źle wyregulowane, masz moze niskie obroty ustawione za wysoko np.
jest kilka opcji
1) albo jest zalany zły olej. jaki lejesz ?
2) uszkodzodzy/zuzyty kosz sprzęgłowy albo reszte sprzęgła
3) zła regulacja
w takich moto mozna biegi bez sprzęgła bez zgrzytów wbijać, wiec albo też cos źle robisz albo masz cos źle wyregulowane, masz moze niskie obroty ustawione za wysoko np.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Jeżeli chodzi Ci o regulacje sprzęgła to regulowałem bez skutku ponieważ albo sprzęgło ślizgało albo zgrzyt. Jeżeli chodzi o olej to kupie MOTUL 2T 10W40 i zobaczymy, mam nadzieje że jest dobry...
A ten co miałem to nie wymieniałem jeszcze od kiedy kupiłem go (jestem 2 właścicielem).
A ten co miałem to nie wymieniałem jeszcze od kiedy kupiłem go (jestem 2 właścicielem).
Kawasaki KX-85
Wierzb4
Wierzb4
- Wierzba4
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości