Cross 125
• Strona 1 z 1
Cross 125
Mam cross'a o poj. 125 sprowadzonego z Angli bez prawa rejestracji dokumentów homologacji itp. Czy tym motocyklem mogę jeździć po terenie niezabudowanym bez obaw ,że policja mnie złapie i się przyczepi? Chodzi mi o jazdę tylko i wyłącznie po terenie a kawałek trasy (2-3 ulice) przeprowadzę je pieszo i w teren.Jeśli policja mnie złapie to czy może mi go odebrać przecież nie jeżdżę po ulicy tylko po drodze gruntowej.Proszę o pomoc.Pozdrawiam.
- skiler951
- Świeżak
Niestety, ale policja czy straż leśna może zabrać motocykl, ale to już chyba byłby najgorszy scenariusz, jakby Cię złapali to byś i tak musiał zapłacić olbrzymi mandat za wjechanie do lasu ;(, nie jestem pewnie, ale policja chyba nie może wjechać do lasu bez powiadomienia odpowiednich organów, a zresztą dla policji i tak nie będzie się chciało wjeżdżać do lasu, po to jest właśnie straż leśna;)
Jeżdżę na KTM exc 450, a obok niego stoi Honda Transalp 650
- Effendi
- Świeżak
olbrzymi za wjazd do lasu ? zwykle to jest 50-100 zł. do lasu niczym wjechać teoretycznie nie mozna bez pozwolenia odpowiedniego. ale np na drogach polnych między polami uprawnymi - spoko możesz latać, to samo na prywatnych terenach. u w pasach przygranicznych też nikt sie nie czepi że sie lata crossówką nawet, tylko warto taki fakt zgłosci przed wyjazdem w słuzbach granicznych
a skÄ…d kolego jestes ?
a skÄ…d kolego jestes ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
500 to może zapłacił za jazdę bez jakichkolwiek uprawnień.
A czy ci zabiorą, to już zależy od samych funkcjonariuszy, jak trafisz na tego złego, to może być nieciekawie.
A jak nie wariujesz, śmigasz rekreacyjnie, to może być tylko upomnienie, a wcale nic nie muszą robić.
Wszystko zależy od ludzi.
A czy ci zabiorą, to już zależy od samych funkcjonariuszy, jak trafisz na tego złego, to może być nieciekawie.
A jak nie wariujesz, śmigasz rekreacyjnie, to może być tylko upomnienie, a wcale nic nie muszą robić.
Wszystko zależy od ludzi.
-
Street4Fun - Bywalec
Heniek, tak może być olbrzymia kara, nie znam dokładnie tego taryfikatora, ale wiem mniej więcej o co chodzi bo mój ojciec pracował w straży leśnej, a obecnie pracuje jako leśniczy. Mogą Cię poprosić o jakiś dowód zakupu, ale to raczej mało prawdopodobnie.
- Effendi
- Świeżak
Radiowóz nie będzie Ciebie raczej próbował gonić, bo nie mieli by raczej szans , ale po polnej drodze możesz jeździć crossem no chyba że nie masz uprawnień, ja bym raczej się zatrzymał na Twoim miejscu, chyba że radiowóz jest daleko .
- Effendi
- Świeżak
nigdy nie widziałem radiowozu na polnej drodze. ale tak czy siak lepiej sie zatrzymać jak bedą chcieli zebys sie zatrzymał. najlepiej jak widzisz z daleka cos to skręcic gdzieś i przeczekac/jechac gdzie indziej. jak zaczniesz uciekać, to mozesz nie uciec. a jak cie złapią masz 10X gorszą sytuacje. czasami nawet nie muszą za tobą jechać. oni mogą miec tak obcykane że wiedzą gdzie mieszkasz itp, zaczają sie pod domem, i nawet jak bedziesz po godzinie do domu wracał to mogą na podwórko za tobą wjechac i no jest nieciekawie ;D a wiem że tak robic potrafią
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kumpel tak miał ze czekali na niego pod domem ale był cwany i zgasił maszynkę wyszedł z lasu zobaczył ze stoją pojechał do kumpla gdzie zostawił moto na 3dni ubral się w jego ciuszki i wrócił policja nawet nic nie gadała bo nie mieli dowodów polecam takie coś
- Fantas3k
- Bywalec
Co takim suvem ci zrobią stary wbijasz w jakas wąska scieżke i mogą possać za przeproszeniem oni nie wjada tam gdzie ty motocyklem mnie gonil lesniczy juz duzo razy to po 300m dal sobie spokoj zawsze bo wiedzial ze bez szans jest.
- Fantas3k
- Bywalec
zalezy jaki teren, u nas np jest taki las gdzie są szerokie sciezki z tłucznia, i często tam jeżdzą, raz kolegów navarą gonili to w kilka sekund jechali juz na błotnikach, a motocykle nie były słabe 500 w 4T i 250 w 2t enduro. a scieżek gdzies w bok nie było zeby uciec to sie zatrzymali od razu i po 50 zł dostali
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
crossa możesz prowadzić ulicami,ale pod warunkiem że nie jedziesz i nic Policja nie ma do tego dopóki nie jedziesz,sam prowadzę 700 metrów przez miasto i wiele razy mija mnie policja i tylko patrzą co za furę taszczę a w lesie jak koledzy piszą masz cross jesteś tam nie do pobicia he,ale lepiej nie narażać się leśniczemu zatrzymać pogadać itd.
-
renthal - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości