motul vs repsol.
• Strona 1 z 1
motul vs repsol.
Siemka. Może mi ktoś podpowiedzieć odnośnie doboru oleju? Nastawiony byłem na kupno do mojego Bladego (sc33) oleju MOTUL 5100 10w40 ale pan w sklepie podpowiedział mi, że lepszy byłby Repsol o podobnych właściwościach, że jest to pewniejszy olej i w ogóle. I teraz mam dylemat mały ile w tym wszystkim prawdy? Czy faktycznie ten pierwszy się troszkę popsuł skoro polecają tego drugiego? I czy repsol, który można powiedzieć od lat związany w jakiś sposób z Hondą faktycznie będzie lepszy? Może ktoś coś wie i podpowie? Pozdro!
- BladyKris
- Świeżak
A jak z cenami? Może On na repsolu więcej zarabia? Lej 5100, dla tysięcy chodzi bez awarii to i tobie powinno ; )
XJ 600N
- misiek1506
- Świeżak
ja tam leje tylko motula rózne testowałem i akurat w moim sprzęcie najlepiej on sie sprawdza. ale repsol moze nie byc gorszy. kwestia taka sprzedawcy - że musi po prostu cos sprzedać. motula może kupuej z hurtowni sprzedaje 10 zł drożej. takiego repsola mało popularnego moze kupować za psie pieniądze i nakłada marże 20 zł i ma jeszcze taniej cene niz motul. wiec woli ten olej wcisnąć niz motul. a sprzet tak czy siak bedzie jeździł bo nic sie nagle od oleju nie stanie. olej sie ocenia po kilku-kilkudziesieciu tyś km
to samo widze po sklepach/serwisach jak czasem kupuje opony czy oleje. też w jednej firmie maja całe półki w castrolach i oleje super, a w innych serwisach nie kupie żadnego produktu castrola bo twierdzą że syf.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
a ja leje olej z kauflanda do aut 5w40 pełny syntetyk z normami w cenie waszego polsyntetyka :0
co za różnica co zalejesz, ma być Świerzy to podstawa
co za różnica co zalejesz, ma być Świerzy to podstawa
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
- stareRadio
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości