Wybór nowego moto 125 ccm.
• Strona 1 z 1
Wybór nowego moto 125 ccm.
Witam wszystkich forumowiczów i gości, którzy przeglądają lub będą przeglądać ten temat,
Otóż w zbliżającym się okresie jesienni chciałbym dokonać zakupu nowego motocykla. Jak w temacie będzie to pojazd o pojemności 125 cm3. Jednakże jak wiadomo każdy z Nas w życiu ma jakieś dylematy i niepewność w decyzjach. Moim aktualnym dylematem jest wybór motocykla. Mam do dyspozycji 8-10 tyś. Mogę wybierać pomiędzy wszystkimi 4-sówowymi maszynami i ,,niewysilonych" 2-sówowych setek. Mam na myśli wszelkiego rodzaju Aprilie (SX, RX lub RS). Moje zdanie zmienia się praktycznie codziennie. Aktualnie jeżdżę TZR-ką, ostatnimi czasy zdarza mi się jeźdźić z Suzuki SV 650 i na trasie tą stówką leci to jest przyjemnie tylko fakt faktem TZR-kę się piłuję. Większość czasu jeżdżę z Senda-mi i gdy wjeżdżają na Crossy(mieszkam w Lipnie) to czegość mi w niej brakuję. Wracając do tematu chodzi mi o to czy Wy drodzy forumowicze kierowaliście się jakimiś kryteriami np. Dobra muszę sobie pomyśleć gdzie ja tym będę jeździł, z kim będę jeździł itp. Dodam, że z Senda-mi będę jeździł przez dwa lata.
Proszę o opinię i cenne porady, które by mi pomogły rozwiązać tą niepewność,
Z góry dziękuję,
ciapek20
Otóż w zbliżającym się okresie jesienni chciałbym dokonać zakupu nowego motocykla. Jak w temacie będzie to pojazd o pojemności 125 cm3. Jednakże jak wiadomo każdy z Nas w życiu ma jakieś dylematy i niepewność w decyzjach. Moim aktualnym dylematem jest wybór motocykla. Mam do dyspozycji 8-10 tyś. Mogę wybierać pomiędzy wszystkimi 4-sówowymi maszynami i ,,niewysilonych" 2-sówowych setek. Mam na myśli wszelkiego rodzaju Aprilie (SX, RX lub RS). Moje zdanie zmienia się praktycznie codziennie. Aktualnie jeżdżę TZR-ką, ostatnimi czasy zdarza mi się jeźdźić z Suzuki SV 650 i na trasie tą stówką leci to jest przyjemnie tylko fakt faktem TZR-kę się piłuję. Większość czasu jeżdżę z Senda-mi i gdy wjeżdżają na Crossy(mieszkam w Lipnie) to czegość mi w niej brakuję. Wracając do tematu chodzi mi o to czy Wy drodzy forumowicze kierowaliście się jakimiś kryteriami np. Dobra muszę sobie pomyśleć gdzie ja tym będę jeździł, z kim będę jeździł itp. Dodam, że z Senda-mi będę jeździł przez dwa lata.
Proszę o opinię i cenne porady, które by mi pomogły rozwiązać tą niepewność,
Z góry dziękuję,
ciapek20
- ciapek20
- Świeżak
Ja kupiłem swoją nowa 125 tke 2 dni temu. Zdecydowałem kupić yamahe z 2011 roku i jestem w szoku, oczywiście pozytywnym! Trafiłem akurat na yamahe z wydechem LeoVince więc pięknie brzmi i ma super przyspieszenie. Wracając nią z zakupów jechałem 130 km/h i to nie było wszystko na co ja stać. Bardzo małe spalanie na poziomie 3l i piękny wygląd z serio "R" robi swoje ; )
- Koksiax
- Świeżak
Właśnie wygląd R125, dźwięk 4T z jakimś wydeszkiem Akrapovicia robi swoje tylko ciekawe bo wiesz jak to zawsze jest przesiadka z 50 na setkę w 4T to duża różnica w przyspieszeniu tylko jest jeden problem i najbardziej martwi Mnie to czy Setka w 4T poprostu szybko mi się nie znudzi :/
- ciapek20
- Świeżak
Niby masz rację ale to też kurcze fajnie jest jak Sobie jeżdżę z ta SV650 tą TZR to mowie sobie dobra już tylko wybrać pomiędzy Rs a YZF ale jak przychodzi pora jak jedziemy na crossy i zrobię okrążenie sendą na erkach to znów zapala mi się lampka RX będzie idealny :/
- ciapek20
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości