Cross do 4000zł
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Cross do 4000zł
Witam;) więc może zacznę od początku. Tuningowany skuter 50cc - jedyna maszyna jednośladowa jaką miałem + samochód. Chciałbym sobie kupić jakiegoś crossa. I teraz tak, enduro, cross, full cross itd? więc chciałbym kupić motor aby jeździć nim głównie po ulicy ale często będę jeździł nim również po ...może nie to, że łąki ale bardzo nie równe drogi ;D
Mam do wydania jakieś 4000zł ale wolałbym się zmieścić w 3000-3500, tak w razie jakiś usterek itd.
Mam 18 lat, 175cm wzrostu i ważę 75 kg więc myślę, że 125cc również by mi odpowiadał ale jaki za taką cenę ?
Głównie myślałem nad Derbi Senda, bardzo mi się podobają.
Mam do wydania jakieś 4000zł ale wolałbym się zmieścić w 3000-3500, tak w razie jakiś usterek itd.
Mam 18 lat, 175cm wzrostu i ważę 75 kg więc myślę, że 125cc również by mi odpowiadał ale jaki za taką cenę ?
Głównie myślałem nad Derbi Senda, bardzo mi się podobają.
- XMasterX
- Świeżak
cross wiec dział off road - tam na przyszłosc zapraszam.
cross nie ma homologacji wiec nie mógłbys jeździc po asfalcie. hard enduro by sie nadał ale nie z tą kasą. pozostaje jedynie soft enduro. derbi senda jest ale w 4T jest troche zamulona, chyba ze ci taka wystarczy, bedzie elastyczniejsza troche od tego skuterka 50 ccm. albo szukaj typu yamaha dt 125, lc2, kmx crm i reszta 125 w 2T.
cross nie ma homologacji wiec nie mógłbys jeździc po asfalcie. hard enduro by sie nadał ale nie z tą kasą. pozostaje jedynie soft enduro. derbi senda jest ale w 4T jest troche zamulona, chyba ze ci taka wystarczy, bedzie elastyczniejsza troche od tego skuterka 50 ccm. albo szukaj typu yamaha dt 125, lc2, kmx crm i reszta 125 w 2T.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Poszukam 125cc i jeżeli znajdę coś zarejestrowane na 50cc to się odezwe:)
Ale tak, będę teraz robił prawko kategoria B ( samochód ). Jak zdam to A1 będzie dla mnie tańsze ?
A jeżeli chciałbym wybrać cross 50cc to Derbi Senda jest dobra ?
Ale tak, będę teraz robił prawko kategoria B ( samochód ). Jak zdam to A1 będzie dla mnie tańsze ?
A jeżeli chciałbym wybrać cross 50cc to Derbi Senda jest dobra ?
- XMasterX
- Świeżak
125/50 jest nielegalne! forum nie toleruje czegoś takiego więc o takich rzeczach nawet nie wspominaj
a1 nie bedzie tansze.
derbi jest ok.
a1 nie bedzie tansze.
derbi jest ok.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Niekoniecznie, zależy od szkoły jazdy, ja robiąc w tej samej szkole najpierw kat B a potem A2 dostałem stówkę czy dwie zniżki na A. Jeżeli obie kategorię robisz w tej samej szkole to się dopytaj, może dostaniesz rabacik.
Jeżeli masz 18 lat to będziesz chyba robił A2, tak?
Jeżeli masz 18 lat to będziesz chyba robił A2, tak?
- Gensior
- Świeżak
Sorki henio
Właśnie myślę pomiędzy Derbim a Aprilą RS 125 ( wiem to ścigacz to cross ale nie mogę się zdecydować
) ale podobno na Aprili nie za wygodnie się jeździ ;p
No będę robił prawko na samochód ( kategoria B ) i tak myślę również o A1 żeby jeździć 125cc tylko nie wiem ile czy zapłacę mniej czy kolejny tysiak ;/
a A2 to na co ?

Właśnie myślę pomiędzy Derbim a Aprilą RS 125 ( wiem to ścigacz to cross ale nie mogę się zdecydować

No będę robił prawko na samochód ( kategoria B ) i tak myślę również o A1 żeby jeździć 125cc tylko nie wiem ile czy zapłacę mniej czy kolejny tysiak ;/
a A2 to na co ?
- XMasterX
- Świeżak
Zrób na A2, teoretycznie ta sama cena.
Motocykl do ~47KM (Dokładnie nie pamiętam)
Więc polecałbym ci zrobić A2 i poszerzyć zakres poszukiwań.
Motocykl do ~47KM (Dokładnie nie pamiętam)
Więc polecałbym ci zrobić A2 i poszerzyć zakres poszukiwań.
-
Street4Fun - Bywalec
nie wiemy bo to dział off road
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Czaję;) ale ja już nie chce zakładać kolejnego tematu i zaśmiecać forum więc zapytam się tutaj.
To prawda, że Aprilia jest strasznie niewygodna dla kierującego i pasażera ? i, że przy normalnej jeździe pali 6l ?;/
Ale skoro off road to mam kilka pytań odnośnie crossów.
Jakie polecacie ? bardzo mi się podoba Derbi Senda:) wiecie może jakie on ma spalanie przy normalnej jeździe ?
To prawda, że Aprilia jest strasznie niewygodna dla kierującego i pasażera ? i, że przy normalnej jeździe pali 6l ?;/
Ale skoro off road to mam kilka pytań odnośnie crossów.
Jakie polecacie ? bardzo mi się podoba Derbi Senda:) wiecie może jakie on ma spalanie przy normalnej jeździe ?
- XMasterX
- Świeżak
derbi to nie cross, ani enduro może podchodzi pod dual-sport, ale powiem ci tyle to gówno i cała prawda o tym motorze. Pójdzie ci to tak jak ten skuter 50cc po tuningu. Jak masz 4000zł to lepiej kup sobie jakąś dete 125 albo coś, ale nie wywal tyle kasy na jakiegoś derbi.
PS. żeby nie było że pisze głupoty to mój znajomy miał takiego derbi, i takie rzeczy jak ukręcony wał przy magnecie nie powinny mieć miejsca
PS. żeby nie było że pisze głupoty to mój znajomy miał takiego derbi, i takie rzeczy jak ukręcony wał przy magnecie nie powinny mieć miejsca

Motorynka->Simson s51->Szukam...
-
Marcin1324 - Świeżak
w ktm exc 125 mi sie wal ukrecil
i co z tego to znaczy ze to zle? ze smierdzi? ze mocy nie ma? nie to ktorys z poprzednich wlascicieli nie mial narzedzi a chcial zdiac i to sa skutki

sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Może kolega miał po prostu pecha, te motocykle są na AM6, sprawują się świetnie, w swoich cenach są naprawdę dobre.
Skoro szukasz czegoś nawet z pokroju RS-ki (To chyba pseudo sport) to nie lepiej jest zrobić A2(Ta sama cena co A1) i kupić suzuki GS 500 ?
Sprzętu opisywać raczej nie będę, ale w 4k raczej się zmieścisz Prawko+Motocykl i ew. kask
Skoro szukasz czegoś nawet z pokroju RS-ki (To chyba pseudo sport) to nie lepiej jest zrobić A2(Ta sama cena co A1) i kupić suzuki GS 500 ?
Sprzętu opisywać raczej nie będę, ale w 4k raczej się zmieścisz Prawko+Motocykl i ew. kask

-
Street4Fun - Bywalec
dokładnie, ja ci moge kazdy moto tak zdrutować i mgneto zespawac na stałe bo nie bede miał kluczy ;P
DT 125.
zdecyduj sie co chcesz w koncu. jak chcesz pisać o scigaczach skuterkach i innych pierdzikach - zmien dział.
jak chcesz sie pytac to pytaj tylko o cross enduro itp. 2T duzo pali i nic z tym nie zrobisz. 4T z kolei jest 2X słabsze niz 2T. napisz gdzie chcesz tym jeździc, czy ci sa potrzebne dokumenty ?
DT 125.
zdecyduj sie co chcesz w koncu. jak chcesz pisać o scigaczach skuterkach i innych pierdzikach - zmien dział.
jak chcesz sie pytac to pytaj tylko o cross enduro itp. 2T duzo pali i nic z tym nie zrobisz. 4T z kolei jest 2X słabsze niz 2T. napisz gdzie chcesz tym jeździc, czy ci sa potrzebne dokumenty ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
" Sprzętu opisywać raczej nie będę, ale w 4k raczej się zmieścisz Prawko+Motocykl i ew. kask Wink "
To ile kosztuje prawko A2 ? i taki motorek ?:)
Chce sobie jeździć po mieście, do szkoły itd. Najdłuższa trasa jaką mógłbym przebyć to 20km.
Tylko czasami chciałbym mu dać po piź__dzie i pobawić się na mieście
Wiem, że 4t jest słabsze ale skoro taka aprila miałaby mi palić 7-8l przy normalnej jeździe a ewentualny remont kosztowałby mnie 1-2tyś to jednak podziękuję i wybieram 4t
Wolę żeby wolniej jeździł ale palił 3-4l;D
No ale powiedzmy sobie szczerze, na razie miałem tylko chinol skuterek 50cc, gdy przesiądę się na 125cc 4t raczej będę miał się czym bawić, prawda?:)
Aaaa jeszcze jedno:) motor będzie mi służył głównie do jazdy po drogach ( tylko czasami gdzieś tam wjechać ).
To ile kosztuje prawko A2 ? i taki motorek ?:)
Chce sobie jeździć po mieście, do szkoły itd. Najdłuższa trasa jaką mógłbym przebyć to 20km.
Tylko czasami chciałbym mu dać po piź__dzie i pobawić się na mieście

Wiem, że 4t jest słabsze ale skoro taka aprila miałaby mi palić 7-8l przy normalnej jeździe a ewentualny remont kosztowałby mnie 1-2tyś to jednak podziękuję i wybieram 4t

Wolę żeby wolniej jeździł ale palił 3-4l;D
No ale powiedzmy sobie szczerze, na razie miałem tylko chinol skuterek 50cc, gdy przesiądę się na 125cc 4t raczej będę miał się czym bawić, prawda?:)
Aaaa jeszcze jedno:) motor będzie mi służył głównie do jazdy po drogach ( tylko czasami gdzieś tam wjechać ).
- XMasterX
- Świeżak
prawko zdawanie koło 200 zł, plus jakies badania, zdjęcia i kurs zaleznie od szkoły.
tak tylko ze jadać aprilia z prędkosciami porównywalnymi do 4T spali niewiele wiecej. a remont za 2 tysiące ? to co ty chcesz nowy silnik wstawiac ? a jak cos padnie w 4T myslisz że za darmo są czesci ? rozrząd sam kosztuje wiecej niz cały remont 2T. no ale nie mówie że takie sprzety bedą złe. tylko nie chce zebys myslał że latasz za darmo.
w takim razie powinieneś zmienić dział. bo to nie dział asfalt. ew jak chcesz jakies supermoto, jakas xrka 125, spoko sie nada.
tak tylko ze jadać aprilia z prędkosciami porównywalnymi do 4T spali niewiele wiecej. a remont za 2 tysiące ? to co ty chcesz nowy silnik wstawiac ? a jak cos padnie w 4T myslisz że za darmo są czesci ? rozrząd sam kosztuje wiecej niz cały remont 2T. no ale nie mówie że takie sprzety bedą złe. tylko nie chce zebys myslał że latasz za darmo.
w takim razie powinieneś zmienić dział. bo to nie dział asfalt. ew jak chcesz jakies supermoto, jakas xrka 125, spoko sie nada.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Henio specjalista w spawaniu i drutowaniu, bez narzędzie hehe
nie no może miał pecha, ale to było bardzo śmieszne pierwszy raz widziałem ukręcony wał 

Motorynka->Simson s51->Szukam...
-
Marcin1324 - Świeżak
to teraz widzisz 2 raz
(zdjęcie moje ) http://forum.motox.com.pl/download/file.php?id=2357

sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Kris, a jaki przepis jest na tak pięknie dojechany wał ?
Co do tematu, ja bym proponował koledze kupić Suzuki GS 500, zrobić prawko A2 i mieć święty spokój z remontami i spalaniem(Pali tyle co nic, z tego co pamiętam ok. 4-5)
Wejdź na Allegro, Tablica, sprawdź ile jest tych Gs-ek, ceny nawet zaczynają się od 1,5k, tylko ich stan jest taki na pograniczu toczenia się, a samoczynnej destrukcji.
Co do tematu, ja bym proponował koledze kupić Suzuki GS 500, zrobić prawko A2 i mieć święty spokój z remontami i spalaniem(Pali tyle co nic, z tego co pamiętam ok. 4-5)
Wejdź na Allegro, Tablica, sprawdź ile jest tych Gs-ek, ceny nawet zaczynają się od 1,5k, tylko ich stan jest taki na pograniczu toczenia się, a samoczynnej destrukcji.
-
Street4Fun - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość