aprilia rs 125 / Honda NSR 125
• Strona 1 z 1
aprilia rs 125 / Honda NSR 125
Witam , więc tak jak w opisie który motocykl będzie lepszy , moje gabaryty to
193cm wzrostu i niestety wiek niedługo 16 i prawko a1 . miałem doczynienie przymierzyc się do apki ,
,, spalanie moto jake ?
,,ile przejedzie
,,awaryjność
ProszÄ™ o ODP

,, spalanie moto jake ?
,,ile przejedzie
,,awaryjność
ProszÄ™ o ODP
- Roy4030
- Świeżak
Z tego co wiem,pewniejsza będze HONDA. Jesli nastawiasz się na 2-takt musisz wiedziec ,ze częsci szybciej się zuzywają niz w 4-suwie. Aprille są fajne ,ale znam wiele osob nezadowolonych z tego motoru. Spalanie w obu dosc podobne i niestety wysokie sr.7l/100km ale jak przycisniesz to i 10l spali.
- suzanna
- Świeżak
Zakładając że obie sztuki będą tak samo zadbane to we wszystkich punktach które wymieniłeś lepsza będzie nsrka. Tylko z twoim wzrostem będzie trudno na jednej i drugiej, musisz się przejechać ale myślę że przy dłuższej jeździe nie będziesz czuł się zbyt dobrze.
- Mateusz250
- Świeżak
Dziś się spytałem kolegi o spalanie to powiedział ze spokojna jazda to 5l i 130 km
A jak ciśnie to około 7-8 na 100
A jak na nią siadam to niby wygodna i około 3km się przyjechałem to ok ale to krótki dystans , a z NSR. Niemialem styczności , więc Nwm ,
Ile morze wyjechać po remoncie
No i ile morze kosztować cylek , tłok to wossner 350zl , a tłok myśle ze podajcie jakiś średni , do 500-600zl Max
trzeba się przygotować na remont
A jak ciśnie to około 7-8 na 100
A jak na nią siadam to niby wygodna i około 3km się przyjechałem to ok ale to krótki dystans , a z NSR. Niemialem styczności , więc Nwm ,
Ile morze wyjechać po remoncie

No i ile morze kosztować cylek , tłok to wossner 350zl , a tłok myśle ze podajcie jakiś średni , do 500-600zl Max

- Roy4030
- Świeżak
Polecam NSR
Spalanie 4-6L na 100km
Więcej niż RS i to bez remontu jeżeli ci o to chodzi
rzadko aby NSR miała awarię Honda to jest Honda a nie jakiś szmelc na silniku RotaX.
Pozdrawiam

Spalanie 4-6L na 100km
Więcej niż RS i to bez remontu jeżeli ci o to chodzi

rzadko aby NSR miała awarię Honda to jest Honda a nie jakiś szmelc na silniku RotaX.

Pozdrawiam

"vultus in speculo, et nos sumus humana..."
-
RemO12 - Świeżak

Mój kolega ma horneta 600 i też poleca mi honde nsr , mówił ze nawet na hornecie tylko przez tydzień czuł dużo mocy teraz planuje kupić r6 , ponieważ mała moc ,,Honda by mi służyła Max 3 lata albo i 2 , ponieważ pózniej a2 i jakiś bandit 400 lub gs , i od 20 pełne A i wrescie hornet lub CBR , ,
Powiem jedno potrafię skuterem zrobić 400 km w tydzień , ale jakbym miał rs lub nsr to napewno więcej by się zrobiło wyprawa na Mazury

- Roy4030
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości