Ktm sx 125 2002 Biały olej
• Strona 1 z 1
Ktm sx 125 2002 Biały olej
Witam jestem posiadaczem ktm sx 125 2002.
Ostatnio podczas wymiany oleju był on biały. Musiał dostać się płyn (ubyło go z chłodnicy).
Czy przyczyną jest pompa wody i co najprawdopodobniej się stało?
Mam jeszcze jedno pytanie w ktm założona jest sportowa głowica vhm, co ona daje?
Pozdrawiam.
Ostatnio podczas wymiany oleju był on biały. Musiał dostać się płyn (ubyło go z chłodnicy).
Czy przyczyną jest pompa wody i co najprawdopodobniej się stało?
Mam jeszcze jedno pytanie w ktm założona jest sportowa głowica vhm, co ona daje?

Pozdrawiam.
Ktm sx 125
- lolek_1998
- Świeżak
Winą szarego oleju jest zazwyczaj pompa wody potrzebny będzie oring i simmering Możesz jeszcze łożyska wymienić
Głowica vhm posiada wymienny środek (można powiększyć lub pomniejszyć komorę spalania), jej konstrukcja zapewnia lepsze odprowadzenie ciepła (chociaż jak miałem w yz to żadnej różnicy nie widziałem
) jest dokładniej obrobiona niż fabryczna 

Głowica vhm posiada wymienny środek (można powiększyć lub pomniejszyć komorę spalania), jej konstrukcja zapewnia lepsze odprowadzenie ciepła (chociaż jak miałem w yz to żadnej różnicy nie widziałem

sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
łozyska tez warto zmienic, bo zwykle to przez nie, padają uszczelniacze
głowica jest dobra ale dla zawodnika, dla amatora moim zdaniem bezsens, bo moto bardziej w tyłek dostaje, częsciej trzeba remontować a mocy i tak sie nie wykorzysta ;P
głowica jest dobra ale dla zawodnika, dla amatora moim zdaniem bezsens, bo moto bardziej w tyłek dostaje, częsciej trzeba remontować a mocy i tak sie nie wykorzysta ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Dzięki za odp. Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie jaką mięszankę zaleca producent?
Leje castrola 2T Racing.
Leje castrola 2T Racing.
Ktm sx 125
- lolek_1998
- Świeżak
ktm zaleca 1:40-1:60 w zaleznosci od uzytku castrol zaleca 1:50 to lej 1:40 przy ostrym ganianiu i1:45 przy endurzeniu
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości