Problem z Aprillia RS 125
• Strona 1 z 1
Problem z Aprillia RS 125
Cześć, tydzień temu pękła mi linka gazu dopiero wczoraj ją wymieniłem i motor tak sobie stał przez cały tydzień i nic nie robił.Wczoraj jak założyłem linkę chciałem go uruchomić to dosłownie przez sekundę zaczął kręcić i nic, chciałem znów włączyć to było słychać tylko takie cykanie w silniku a rozrusznik się nie kręcił, ładowałem przez całą noc akumulator (nowy) dziś go włożyłem i dalej nic... wiecie może Co jest grane? Zanim mi linka pękła jeździł i odpalał bez problemu, zimny czy ciepły zawsze za 1 razem a postał tydzień i lipa....
Dodam jeszcze że tą zewnętrzną pokrywę głowicy (Tam gdzie wchodzi świeca) mam pęknięta i mi cieknie woda.Ale tak malutko i patrzyłem do zbiornika wody i jest prawie pusty może być taka możliwość że go zalało? I czy jak go zalało to powinien chociaż kręcić rozrusznik?
Dodam jeszcze że tą zewnętrzną pokrywę głowicy (Tam gdzie wchodzi świeca) mam pęknięta i mi cieknie woda.Ale tak malutko i patrzyłem do zbiornika wody i jest prawie pusty może być taka możliwość że go zalało? I czy jak go zalało to powinien chociaż kręcić rozrusznik?
- Spokey
- Świeżak
Witam jeżeli ci uciekła prawie cała "woda" z chłodnicy to z pewnością zebrała się ona między karterami. ja miałem tak samo chwilę stała(aprilia rs 50) z odkręconym kranikiem i trochę benzyny się tam dostało i nie mógł odpalić ale rozrusznik działał. możliwe że mu się spalił rozrusznik. spróbuj na pycha może wtedy odpali.
- zapaleniez
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości