I po raz setny kask, buty i kombinezon ...
• Strona 1 z 1
I po raz setny kask, buty i kombinezon ...
Witam,
czytałem, czytałem,ale nie znalazłem, więc pytam.
Robię właśnie A1, jak skończę mam zamiar kupić CBR 125 lu CBF 125. Dobry wybór? 185cm, 22lata, 80kg (bez tłuszczowa masa = brak nadwagi) ;P
Pytanie o ubranie:
Nie mam zamiaru szaleć. Prawko będę miał jakoś za miesiąc i ten sezon chcę tylko i wyłącznie ćwiczyć spokojną jazdę po mieście, raz na 2 tygodnie przejechać dystans 2x 70 km po drogach krajowych. (max 90km/h)
Kask - tutaj nie mam zamiaru oszczędzać. Jednak... Noszę okulary i parowanie to duży problem. Na kask mogę wydać od 1000 do 1500zł. Czy za 1000zł kupię kask, który będę mógł bez przeszkód zakładać na okulary ? Od jakiej kwoty można kupić kask, któy nie paruje (tzn. szyba).
Kombinezon - Czy przy takiej jeździe potrzebny mi takiej samej klasy jak kask?
Buty - Czy mogą być to zwykłe buty? Jeśli jednak mam kupić pod motocykl to inwestować czy kupić za małe pieniądze?
Nie piszcie, że temat się powtarza, pytania są zawsze indywidualne, więc mogą być podobne, ale nie takie same
Z góry dzięki za pomoc.
czytałem, czytałem,ale nie znalazłem, więc pytam.
Robię właśnie A1, jak skończę mam zamiar kupić CBR 125 lu CBF 125. Dobry wybór? 185cm, 22lata, 80kg (bez tłuszczowa masa = brak nadwagi) ;P
Pytanie o ubranie:
Nie mam zamiaru szaleć. Prawko będę miał jakoś za miesiąc i ten sezon chcę tylko i wyłącznie ćwiczyć spokojną jazdę po mieście, raz na 2 tygodnie przejechać dystans 2x 70 km po drogach krajowych. (max 90km/h)
Kask - tutaj nie mam zamiaru oszczędzać. Jednak... Noszę okulary i parowanie to duży problem. Na kask mogę wydać od 1000 do 1500zł. Czy za 1000zł kupię kask, który będę mógł bez przeszkód zakładać na okulary ? Od jakiej kwoty można kupić kask, któy nie paruje (tzn. szyba).
Kombinezon - Czy przy takiej jeździe potrzebny mi takiej samej klasy jak kask?
Buty - Czy mogą być to zwykłe buty? Jeśli jednak mam kupić pod motocykl to inwestować czy kupić za małe pieniądze?
Nie piszcie, że temat się powtarza, pytania są zawsze indywidualne, więc mogą być podobne, ale nie takie same

- Deser11
- Świeżak
Dokładnie... Zrób sobie A2 i kup coś normalnego pomiędzy 250-500ccm3 w zależności od tego jak oceniasz swoje umiejętności i co ogarniesz. Nie kupuj pierdka 125ccm, bo to jest dobre dla 16-latka a nie chłopa 22 lata.
Za 1000-1500zł kupisz kask "prawie" z najwyższej półki, możesz wyrwać nawet shoeia, schubertha, x-lite itp.
Bez problemu będziesz miał w tej cenie kask z pin-lockiem (nawet i w niższej), który parował nie będzie. Nie wiem tylko jak z kwestią okularów, bo nigdy w nich nie jeździłem. Chociaż myślę, że fajną alternatywą byłyby soczewki, na pewno dużo lepszy komfort.
Wiadomo, że jeżeli kupisz jakieś 125ccm czy nawet 500ccm to nie musisz kupować kombi z najwyższej półki jak nie masz zamiaru latać jak wariat lub śmigać na torze.
Wiadomo, że im większa cena, zazwyczaj wiąże się to z lepszą jakością tym lepsze bezpieczeństwo, ochrona w razie W oraz komfort jazdy. Skompletuj sobie coś w miarę po środku, jeżeli masz na to przeznaczoną kasę to nie bierz najtańszej tandety tylko coś w miarę normalnego, ale komplet za 15 tysi też potrzebny raczej nie jest.
Tak samo z butami, wiadomo że lepiej gdyby były. Jednak ochrona stopy, stawu skokowego jest tak samo ważna jak ochrona innych części ciała.

Za 1000-1500zł kupisz kask "prawie" z najwyższej półki, możesz wyrwać nawet shoeia, schubertha, x-lite itp.

Wiadomo, że jeżeli kupisz jakieś 125ccm czy nawet 500ccm to nie musisz kupować kombi z najwyższej półki jak nie masz zamiaru latać jak wariat lub śmigać na torze.

- R6_Rider
- Świeżak
Tak się zastanawiam, co bym musiał kupić, żeby wydać 15k na ciuszki..
Hmm, garnek za 4k araia, kombi za 5-6k od D., buciory za 1,5k A/S/D i trzymajki za 1k..
Ciężko by było
chyba, że te łaszki z wbudowaną poduchą.
Hmm, garnek za 4k araia, kombi za 5-6k od D., buciory za 1,5k A/S/D i trzymajki za 1k..
Ciężko by było

Moto na A2: GS 500, NX 650, XT 660, YBR 250, Ninja 250R
-
Starski - Świeżak
http://allegro.pl/kombinezon-alpinestar ... 86268.html
+ do tego reszta którą wymieniłeś i masz szesnastaka. ;P
+ do tego reszta którą wymieniłeś i masz szesnastaka. ;P
- R6_Rider
- Świeżak
Vergon napisał(a):Mam na sprzedaż takiego Shoeia XR1000 w Twoim budżecie bliżej dolnej granicy z dodatkowym deflektorem na nos zapobiegającym parowaniu
Nówka sztuka rozmiar "L", zapraszam na PW jak coś.
Co to za konkurencja?!

Pytanie co chcesz potem robić. Pomijając kwestię, że w tym wieku robisz A1, zamiast 2. To czy chcesz się potem przesiąść na coś poważniejszego, czy motocykl będziesz eksploatował czysto użytkowo.
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
Do Twojego tematu "akcesoria......", który jest w tym dziale swoich ofert nie wrzucam, więc nie widzę problemu
Poza tym Ty mu proponujesz RX7GP za 15k a ja chociaż się w jego budżet zmieściłem
A może Ty go ode mnie weźmiesz, przerzucisz przez sklep ze swoją marżą i każdy będzie zadowolony

Poza tym Ty mu proponujesz RX7GP za 15k a ja chociaż się w jego budżet zmieściłem

A może Ty go ode mnie weźmiesz, przerzucisz przez sklep ze swoją marżą i każdy będzie zadowolony

-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Starski napisał(a):Tak się zastanawiam, co bym musiał kupić, żeby wydać 15k na ciuszki..
Ciężko by byłochyba, że te łaszki z wbudowaną poduchą.
Czy zawsze trzeba mieć tylko jeden jedyny komplet? Można się zaopatrzyć w ubranie bardziej letnie i zimowe. Niekoniecznie całość trzeba wydawać w jedną kurtkę.
- unearth
- Świeżak
Zgadzam się z przedmówcą. Mam w posiadaniu kombinezon Ozone Focus i powiem szczerze, że w lecie dość ciepło. Właśnie rozglądam się nad czymś cieńszym na lato. Także rozglądnij się za czymś na lato i na zimę:)
<a href="http://akcesoriamotocyklowe.pl/">motory</a>
- jakubek13
- Świeżak
Ja tam jestem zdania, że rzeczy na moto kupić należy nowe. Nigdy nie wiesz co się z używanymi działo, jak ktoś o nie dbał i czy będą pasować na Ciebie, bo się rozciągnęły inaczej. A co jak ktoś się zesrał kiedyś w kombi? Słaba opcja jeździć w czymś takim 

Moto na A2: GS 500, NX 650, XT 660, YBR 250, Ninja 250R
-
Starski - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości