Honda Bali Blokady
• Strona 1 z 1
Honda Bali Blokady
Witam, mam male pytanie co do mojego skuterka jakim jest Honda Bali o poj 50 cmm mam ja od 4 dni, kupilem ja uzywana no i chcialem sciagnac z niej blokady, koles od ktorego odkupywalem skuter mowil ze tylko w tlumiku jest blokada (jaka ? to ja nie wiem bo na kolanku nic nie ma), ma 100 na blacie a jedzie mi 70, i wydaje mi sie ze jest jeszcze blokada (w silniku? przekladni? nie znam sie za bardzo na blokadach) bo chodzi o to ze jak w zasadzie wszystkich skuterkach o poj50 sa 3 biegi (chyba), fakt ze to nie jest odczuwalne jak zmienia bieg ale jednak da sie to wyczuc bo nawet w nowych skuterkach tak jest, no i mi sie wydaje ze on nie chce mi tego 3 biegu wbic i nie wiem gdzie jest blokada(ojezeli w ogole jest...) prosze o pomoc bo jednak chce wykorzystac w pelni Honde a nie z blokadami...
- bpatryk
- Świeżak
wiesz ja sie zabardzo na tymnie znam ale jak dlamnie to ty cos bredzisz z tymi biegami ze cos ci wejsc nie chche czy cos tam.
a blokada to jest w tlumiku...a mozesz powiedziec na jakiej podstawie stwierdzasz ze na tlumiku nic nie ma?noi i jeszcze dysze musisz wymienic... 

nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
patrykmulek napisał(a):wiesz ja sie zabardzo na tymnie znam ale jak dlamnie to ty cos bredzisz z tymi biegami ze cos ci wejsc nie chche czy cos tam.![]()
![]()
![]()
a blokada to jest w tlumiku...a mozesz powiedziec na jakiej podstawie stwierdzasz ze na tlumiku nic nie ma?noi i jeszcze dysze musisz wymienic...
sa skutery z biegami

poprostu jedz do srewisu i gitara

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
bpatryk napisał(a):z taka stara honda 94 rocznik mam isc do serwisu ??
A co to takiego,że 94?

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
człowieku ile ty masz lat i co z tego ze ma 100 na blacie ???? ja mam w aucie 220 a ledwie mi 160 idzie!! mam to moto od 8/9 lat i jeżeli masz oryginał bez szlifa to powinien na prostym iść 70/80 km/h to max dla tego moto. jeżeli wsadzisz 70 cylinder rurę wariator filtr i tp podnoszące moc to powinieneś wyciągnąć nawet do 120/130 km/h. jeżeli na org nie idzie ci 75 to sprawdź rurę potem dysze (wspomniane wyżej) a jak nie pomoże to idź do mechanika on ci znajdzie
sam sie nie baw bo zepsujesz xd

- ernest1692
- Świeżak
pawlak200192 napisał(a):sa skutery z biegami
akurat honda bali ma swoje 2 biegi jeden typowy ciągnie pod górę lepiej niż traktor ;P a drugi jest szybszy czyli jak traktor porosty szosowe terenowe xD
i nie ma w tym zdanego 3 biegu !!!!!!!!
a i jeżeli ktoś chce wiedzieć to w roczniku 94 włącza sie przy prędkości 35-40 km/h a redukuje przy 30-35km.h
wikples napisał(a):zwężka w tłumikach (zależy też jakich) wydaje mi się, że jest tam przy mocowaniu do cylindra, i ją się wycina
a właśnie zapomniałem ;p sam rozbierałem przecie ostatnio rozcinasz tłumik na końcu tam gdzie zaczyna sie zwężać widać gdzie ciąć jest taki przetłoczenie naokoło jak to odetniesz ukarze ci sie zwężenie wycinasz lub wybijasz dłutem i masz z ciągnięte ale powiem tak nie polecam tylko w razie spadku mocy ponieważ okropnie pierdzi 2-sów wiec radze wycinać tylko wtedy jak sie przytka bo w tedy porostu fajniejszy dźwięk a nie taki purczenie
edytuj posty- kravec
- ernest1692
- Świeżak
witam!mam honde bali 50cm i jedzie mi tylko 45km/h co zrobic i gdzie zeby jechala mi szybciej??licze na odpowiedz
- honda bali
- Świeżak
- honda bali
- Świeżak
witam mam pytanie ktos wie jakie rolki do wariatora(jaki ciezar i wielkosc) maja przychodzic do hondy bali 50ccm.jesli ktos wie to prosze o szybka odpowiedz.
- honda bali
- Świeżak
jak kupilem skuter to byly w srodku rolki 15/12 ale nie wiem jaki mialy ciezar...skuter z tymi rolkami wolno sie zbierał i potrzebował duzo gazu aby ruszył.załozylem stare rolki 16/13 ale skuter nie ma siły na nich wogole ruszyc...te rolki prawdopodobnie były założóne wczesniej...jesli ktos moze mi pomoc to z gory dziekuje..
- honda bali
- Świeżak
czy normalne ze w tej hondzie jest cisnienie 3,5-4 atmosfer??ogolnie to chodzi dobrze jak jest nagrzana..
- honda bali
- Świeżak
Honda Bali blokady itp
Witam
Mam takie pytanie.
Ile wam jada te hondy bali??(50)
bo ja mam taki skuter i jedzie mi powyzej 52-55 okolo
z gorki mam okolo 60
co mam zrobic zebym jechal okolo 70-80 jesli sie wgl da??
prosze was o odpowiedz:)
Mam takie pytanie.
Ile wam jada te hondy bali??(50)
bo ja mam taki skuter i jedzie mi powyzej 52-55 okolo
z gorki mam okolo 60
co mam zrobic zebym jechal okolo 70-80 jesli sie wgl da??
prosze was o odpowiedz:)
- klk95
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości